Як приготувати апельсиновий торт
Інгредієнти:
Для тіста:
- сметана (жирна) — 500 г;
- цукор — 300 г;
- вершкове масло розм’якшене — 210 г;
- апельсин — 1 шт.;
- яйця — 7 шт.;
- печиво «Дамські пальчики» (чи інше бісквітне печиво) — 10 шт.;
- волоські горіхи — 1 склянка;
- лимон — 1 шт.
Для карамелі:
- цукор — 4 ст. л.;
- апельсин — 1 шт.
Спосіб приготування
- Розігріваємо духовку до 180 ° С.
- Один апельсин проколюємо виделкою в декількох місцях, опускаємо в киплячу воду і варимо 30 хвилин. Потім по черзі подрібнюємо в блендері відварений апельсин, горіхи та печиво.
- Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо жовтки з 150 г цукру, додаємо 200 г м’якого вершкового масла. Продовжуючи збивати, вводимо горіхи, печиво й апельсин.
- Збиваємо білки в міцну піну, додаємо до них 50 г цукру та перемішуємо. Вводимо білки в апельсиново-горіхову масу і все ще раз перемішуємо.
- Круглу форму вистилаємо папером для випічки, змащуємо папір вершковим маслом. Половину тіста рівно розподіляємо по паперу і відправляємо корж на 25-30 хвилин в розігріту духовку. Потім так само випікаємо другий корж.
- Готуємо крем. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона, з лимона віджимаємо сік. Збиваємо вінчиком сметану з цукром, що залишився (100 г). Додаємо в сметану сік і цедру лимона і ще трохи збиваємо крем.
- На охолоджений корж викладаємо шар крему, зверху кладемо другий корж. За бажанням прикрашаємо торт карамелізованими часточками апельсина та волоськими горіхами.
- Карамелізуємо апельсини та горіхи. У сухий сотейник вливаємо сік апельсина, всипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Карамель не мішаємо ложкою, а просто злегка нахиляємо сотейник в сторони. Готуємо 15-20 хвилин. Стежимо за тим, щоб не спалити карамель, інакше вона буде гірчити. Коли карамель почне загусати, занурюємо в неї часточки апельсина та варимо їх кілька хвилин. Потім дістаємо, викладаємо на тарілку та даємо охолонути. Горіхи карамелізуємо за тим же принципом.
Нічого страшного, якщо коржі на вигляд виходять не дуже привабливими — потім вони заливаються кремом, який приховує всі нерівності.
Не чекайте, поки коржі підсохнуть — вони повинні бути всередині вологими, а сам торт буде соковитим.
За бажанням з двох коржів можна зробити чотири.
ГОТУЄМО З НАМИ
Швидкий шоколадний торт.10 оригінальних страв для несподіваних гостей. 2 місце