Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Влада Литовченко у свята часто готує буженину. Фірмовим рецептом буженини в винному маринаді вона поділилася зі Smachno.ua

СКЛАДОВІ

  • Задня частина яловичини – 600 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Вино червоне сухе (для маринаду) – 4 ст.л.
  • Оливкова олія (для маринаду) – 1 ч.л.
  • Гірчиця французька в зернах (для маринаду) – 2 ч.л.
  • Сіль, спеції (розмарин, сушений базилік, коріандр, паприка, чорний мелений перець, кардамон мелений і куркума) – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Свіжий шматок яловичини добре промиваємо, зрізаємо всі плівочки та насухо витираємо серветкою. У глибокій мисці обвалюємо м’ясо в спеціях і прянощах.

Заливаємо м’ясо вином, оливковою олією, змащуємо гірчицею. Втираємо маринад в м’ясо руками.

Часник чистимо, кожен зубчик розрізаємо на 4 частини. Великим гострим ножем робимо в м’ясі невеликі надрізи – рівномірно, по всій площі. Шпигуємо м’ясо часником.

Читайте також: Курячі крильця від Сергія Калініна (Все буде смачно)

Кладемо м’ясо в целофановий пакет, зверху виливаємо маринад, що залишився. Укутуємо м’ясо і залишаємо на ніч в холодильнику.

Запікаємо м’ясо у фользі. У центр фольги наливаємо рослинну олію, щоб буженина не підгоріла. Краї фольги затискаємо якомога щільніше, щоб не просочувалося повітря – тоді м’ясо вийде соковите і м’яке.

Запікаємо буженину в духовці 50-70 хвилин при температурі 160 ° С.

Читайте також: Курячий шашлик в горіховому маринаді

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо