СКЛАДОВІ
- Задня частина яловичини – 600 г
- Часник – 4 зубчики
- Вино червоне сухе (для маринаду) – 4 ст.л.
- Оливкова олія (для маринаду) – 1 ч.л.
- Гірчиця французька в зернах (для маринаду) – 2 ч.л.
- Сіль, спеції (розмарин, сушений базилік, коріандр, паприка, чорний мелений перець, кардамон мелений і куркума) – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Свіжий шматок яловичини добре промиваємо, зрізаємо всі плівочки та насухо витираємо серветкою. У глибокій мисці обвалюємо м’ясо в спеціях і прянощах.
Заливаємо м’ясо вином, оливковою олією, змащуємо гірчицею. Втираємо маринад в м’ясо руками.
Часник чистимо, кожен зубчик розрізаємо на 4 частини. Великим гострим ножем робимо в м’ясі невеликі надрізи – рівномірно, по всій площі. Шпигуємо м’ясо часником.
Читайте також: Курячі крильця від Сергія Калініна (Все буде смачно)
Кладемо м’ясо в целофановий пакет, зверху виливаємо маринад, що залишився. Укутуємо м’ясо і залишаємо на ніч в холодильнику.
Запікаємо м’ясо у фользі. У центр фольги наливаємо рослинну олію, щоб буженина не підгоріла. Краї фольги затискаємо якомога щільніше, щоб не просочувалося повітря – тоді м’ясо вийде соковите і м’яке.
Запікаємо буженину в духовці 50-70 хвилин при температурі 160 ° С.
Читайте також: Курячий шашлик в горіховому маринаді