Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Влада Литовченко у свята часто готує буженину. Фірмовим рецептом буженини в винному маринаді вона поділилася зі Smachno.ua

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

СКЛАДОВІ

  • Задня частина яловичини – 600 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Вино червоне сухе (для маринаду) – 4 ст.л.
  • Оливкова олія (для маринаду) – 1 ч.л.
  • Гірчиця французька в зернах (для маринаду) – 2 ч.л.
  • Сіль, спеції (розмарин, сушений базилік, коріандр, паприка, чорний мелений перець, кардамон мелений і куркума) – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Свіжий шматок яловичини добре промиваємо, зрізаємо всі плівочки та насухо витираємо серветкою. У глибокій мисці обвалюємо м’ясо в спеціях і прянощах.

Заливаємо м’ясо вином, оливковою олією, змащуємо гірчицею. Втираємо маринад в м’ясо руками.

Часник чистимо, кожен зубчик розрізаємо на 4 частини. Великим гострим ножем робимо в м’ясі невеликі надрізи – рівномірно, по всій площі. Шпигуємо м’ясо часником.

Читайте також: Курячі крильця від Сергія Калініна (Все буде смачно)

Кладемо м’ясо в целофановий пакет, зверху виливаємо маринад, що залишився. Укутуємо м’ясо і залишаємо на ніч в холодильнику.

Запікаємо м’ясо у фользі. У центр фольги наливаємо рослинну олію, щоб буженина не підгоріла. Краї фольги затискаємо якомога щільніше, щоб не просочувалося повітря – тоді м’ясо вийде соковите і м’яке.

Запікаємо буженину в духовці 50-70 хвилин при температурі 160 ° С.

Читайте також: Курячий шашлик в горіховому маринаді



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Варення із соснових шишок
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
клубничный рахат-лукум, клубничный рахат-лукум видео рецепт, клубничный рахат-лукум все буде смачно, как приготовить клубничный рахат-лукум
Полуничний рахат-лукум. 10 страв з ягід. 8 місце
клубничные мадленки с клубничным маслом, клубничные мадленки с клубничным маслом видео рецепт, клубничные мадленки с клубничным маслом все буде смачно, как приготовить клубничные мадленки с клубничным маслом
Полуничні мадленки з полуничним маслом. 10 страв з ягід. 10 місце