Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Влада Литовченко у свята часто готує буженину. Фірмовим рецептом буженини в винному маринаді вона поділилася зі Smachno.ua

СКЛАДОВІ

  • Задня частина яловичини – 600 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Вино червоне сухе (для маринаду) – 4 ст.л.
  • Оливкова олія (для маринаду) – 1 ч.л.
  • Гірчиця французька в зернах (для маринаду) – 2 ч.л.
  • Сіль, спеції (розмарин, сушений базилік, коріандр, паприка, чорний мелений перець, кардамон мелений і куркума) – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Свіжий шматок яловичини добре промиваємо, зрізаємо всі плівочки та насухо витираємо серветкою. У глибокій мисці обвалюємо м’ясо в спеціях і прянощах.

Заливаємо м’ясо вином, оливковою олією, змащуємо гірчицею. Втираємо маринад в м’ясо руками.

Часник чистимо, кожен зубчик розрізаємо на 4 частини. Великим гострим ножем робимо в м’ясі невеликі надрізи – рівномірно, по всій площі. Шпигуємо м’ясо часником.

Читайте також: Курячі крильця від Сергія Калініна (Все буде смачно)

Кладемо м’ясо в целофановий пакет, зверху виливаємо маринад, що залишився. Укутуємо м’ясо і залишаємо на ніч в холодильнику.

Запікаємо м’ясо у фользі. У центр фольги наливаємо рослинну олію, щоб буженина не підгоріла. Краї фольги затискаємо якомога щільніше, щоб не просочувалося повітря – тоді м’ясо вийде соковите і м’яке.

Запікаємо буженину в духовці 50-70 хвилин при температурі 160 ° С.

Читайте також: Курячий шашлик в горіховому маринаді

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)