Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Влада Литовченко у свята часто готує буженину. Фірмовим рецептом буженини в винному маринаді вона поділилася зі Smachno.ua

СКЛАДОВІ

  • Задня частина яловичини – 600 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Вино червоне сухе (для маринаду) – 4 ст.л.
  • Оливкова олія (для маринаду) – 1 ч.л.
  • Гірчиця французька в зернах (для маринаду) – 2 ч.л.
  • Сіль, спеції (розмарин, сушений базилік, коріандр, паприка, чорний мелений перець, кардамон мелений і куркума) – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Свіжий шматок яловичини добре промиваємо, зрізаємо всі плівочки та насухо витираємо серветкою. У глибокій мисці обвалюємо м’ясо в спеціях і прянощах.

Заливаємо м’ясо вином, оливковою олією, змащуємо гірчицею. Втираємо маринад в м’ясо руками.

Часник чистимо, кожен зубчик розрізаємо на 4 частини. Великим гострим ножем робимо в м’ясі невеликі надрізи – рівномірно, по всій площі. Шпигуємо м’ясо часником.

Читайте також: Курячі крильця від Сергія Калініна (Все буде смачно)

Кладемо м’ясо в целофановий пакет, зверху виливаємо маринад, що залишився. Укутуємо м’ясо і залишаємо на ніч в холодильнику.

Запікаємо м’ясо у фользі. У центр фольги наливаємо рослинну олію, щоб буженина не підгоріла. Краї фольги затискаємо якомога щільніше, щоб не просочувалося повітря – тоді м’ясо вийде соковите і м’яке.

Запікаємо буженину в духовці 50-70 хвилин при температурі 160 ° С.

Читайте також: Курячий шашлик в горіховому маринаді

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму