Млинці на молоці
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 200 г;
- масло вершкове (або рослинна олія) – 30 г (2 ст. л.);
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування
- Яйця розбиваємо в миску і збиваємо вінчиком до однорідності. Додаємо склянку молока та цукор. Солимо.
- Додаємо борошно та склянку теплої води. Потім додаємо соняшникову олію.
- Все добре перемішуємо. Випікаємо на пательні з тонкими стінками та тонким дном.
- Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.
- Тісто наливаємо на пательню від центру, а після, змінюючи положення пательны, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Дріжджові млинці
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- молоко – 750 мл;
- яйця – 3 шт.;
- дріжджі (пресовані) – 20 г;
- вода – 250 мл;
- цукор -2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- соняшникова рафінована олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Розчиняємо у воді чайну ложку цукру та дріжджі. Додаємо склянку борошна, робимо опару і залишаємо її підійти — на 10-15 хвилин.
- Змішуємо яйця з цукром, вливаємо цю суміш в опару, додаємо сіль та олію. Потім по черзі додаємо невеликими порціями залишки борошна та молока.
- Добре замішуємо тісто до однорідності. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 10-15 хвилин.
Зачерпуємо ополоником масу знизу. Випікаємо на пательні з товстим дном. - Тісто, як і для тонких млинців, наливаємо на пательню від центру, а потім, змінюючи положення пательню, рівномірно розподіляйте по всій поверхні.
- Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.
Млинцевий торт
Інгредієнти:
- слабосолона сьомга – 300 г;
- вершковий сир – 300 г;
- оливки – 1 банка.
Спосіб приготування
- Рибу нарізаємо на тонкі смужки — не більше 5 мм. Збираємо млинцевий торт за такою схемою: млинець, тонкий шар сиру, шматочок сьомги, млинець.
- Верхній шар залишаємо сухим.
- Перед нарізанням даємо торту трохи постояти в холодильнику. Проколюємо весь торт зубочистками або шпажками через кожні 3-4 см.
- Нарізаємо на невеликі квадратні канапе.
Млинцеві роли
Інгредієнти:
- тонкі млинці;
- слабосолона сьомга – 200 г;
- вершковий сир – 150 г.
Спосіб приготування
- Намазуємо середину млинця вершковим сиром, зверху викладаємо тонко порізану рибу. Скручуємо млинець, відрізаємо порожні нерівні краї.
- Нарізаємо роли.
Млинці з червоною ікрою
Інгредієнти:
- тонкі млинці;
- червона ікра – 1 банка.
Спосіб приготування
Спосіб 1 — роли.
- Скручуємо млинець вузької трубочкою, потім трубочку, яка вийшла, скручуємо ще раз — за формою панцира равлика.
- Ставимо млинці вертикально та кладемо зверху по ложечці ікри.
Спосіб 2 — конвертики.
- Викладаємо на край млинця 1-2 ч. л. ікри. Загортаємо ближній горизонтальний край. По черзі загинаємо два бічних і двічі скручуємо млинець.
- Конверт готовий.
Млинці з солодкою сирно-полуничною начинкою
Інгредієнти:
- масло вершкове – 100 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- сир – 200 г;
- полуниця – 100 г;
- лимонна цедра – з 1 лимона.
Спосіб приготування
- Перетираємо всі інгредієнти, крім полуниці, в блендері до однорідної пюревидної маси. Останньою перетирають полуницю, щоб вона вийшла в начинці невеликими шматочками.
- Кладемо начинку по краях млинця, середину залишаємо вільною. Скручуємо млинець з двох сторін, від краю до центру. Ріжемо подвійну трубочку під кутом на порційні шматочки.
Фігурки із млинців
Інгредієнти:
- дріжджове тісто для млинців.
Спосіб приготування
Тісто переливаємо в ємність з дозатором і наливаємо на пательню тоненькою цівкою.