Традиційні тефтелі
Інгредієнти:
- Свинина — 400 г
- Цибулина — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Рис довгозернистий — 100 г
- Борошно — за смаком
- Яєчний білок — 1 шт.
- Сіль і перець — за смаком
Спосіб приготування
- Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності (1 частина рису — 1,2 частини води).
- М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, віджимаємо сік.
- У фарш додаємо цибулю, роздавлений часник, сіль і перець.
- Змішуємо фарш з рисом, додаємо трохи збитий яєчний білок, все добре перемішуємо.
- Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки.
- Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл — заливаємо журавлинним соусом.
Журавлиний соус
Інгредієнти:
- Журавлина — 250 г
- Цукор — 75 г
Спосіб приготування
- Ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати.
- Додаємо цукор. Знімаємо соус з вогню і проціджуємо.
Журавлину можна замінити брусницею, смородиною або вишнею.
Парові тефтелі «Їжачки»
Інгредієнти:
- Куряче філе — 300 г
- Цибулина (маленька) — 1 шт.
- Рис сорту Басматі — 100 г
- Вершкове масло — 50 г
- Сіль і перець — по 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Рис замочуємо в холодній воді на 1 годину.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на пательні до м’якості.
- Філе миємо, обсушуємо, нарізаємо кубиками м’ясо та вершкове масло.
- У блендері подрібнюємо м’ясо, масло і обсмажену цибулю. Заправляємо спеціями за смаком. Фарш прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Формуємо з фаршу тефтелі. З рису зливаємо воду, просушуємо його. Висипаємо рис на рушник, в ньому обкачуємо тефтелі.
- Тефтелі готуємо на пару 20-40 хвилин.