Тефтелі з рисом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Під чуйним керівництвом кулінарного експерта Сергія Калініна готуємо традиційні тефтелі з рисом під журавлинним соусом і парові тефтелі "Їжачки".

Традиційні тефтелі

Інгредієнти:

  • Свинина — 400 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Рис довгозернистий — 100 г
  • Борошно — за смаком
  • Яєчний білок — 1 шт.
  • Сіль і перець — за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності (1 частина рису — 1,2 частини води).
  2. М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, віджимаємо сік.
  3. У фарш додаємо цибулю, роздавлений часник, сіль і перець.
  4. Змішуємо фарш з рисом, додаємо трохи збитий яєчний білок, все добре перемішуємо.
  5. Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки.
  6. Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл — заливаємо журавлинним соусом.

Журавлиний соус

Інгредієнти:

  • Журавлина — 250 г
  • Цукор — 75 г

 

Спосіб приготування

  1. Ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати.
  2. Додаємо цукор. Знімаємо соус з вогню і проціджуємо.

Журавлину можна замінити брусницею, смородиною або вишнею.

Парові тефтелі «Їжачки»

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 г
  • Цибулина (маленька) — 1 шт.
  • Рис сорту Басматі — 100 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль і перець — по 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

  1. Рис замочуємо в холодній воді на 1 годину.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на пательні до м’якості.
  3. Філе миємо, обсушуємо, нарізаємо кубиками м’ясо та вершкове масло.
  4. У блендері подрібнюємо м’ясо, масло і обсмажену цибулю. Заправляємо спеціями за смаком. Фарш прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Формуємо з фаршу тефтелі. З рису зливаємо воду, просушуємо його. Висипаємо рис на рушник, в ньому обкачуємо тефтелі.
  6. Тефтелі готуємо на пару 20-40 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Смачні тефтелі в мультиварці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019