Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Наш постійний експерт Сергій Калінін навчить режисера Оксану Байрак готувати соковиту качку з яблуками, чорносливом та під апельсиновим соусом

Качка з яблуками

Інгредієнти

  • Качка — 1 шт. (1-2кг)
  • Яблука — 4 шт.

Для маринаду:

  • Апельсин — 2 шт.
  • Лимон — 2 шт.
  • Лимон — 2 шт.
  • Сіль — 2 ст.л.
  • Чорний перець — 1 ст.л.
  • Орегано — 2 ч.л.
  • Оливкова олія — 2 ст.л.

Спосіб приготування

  1. Готуємо тушку качки: відрізаємо лапки, надрізаємо крила, видаляємо зайвий жир. Промиваємо качку під проточною водою, обдаємо окропом
  2. Готуємо маринад: вичавлюємо сік з апельсинів та лимонів. Додаємо сіль, перець, орегано та оливкову олію. Перемішуємо
  3. Виливаємо маринад в пакет, викладаємо туди качку. Залишаємо в холодному місці на 4 години. Іноді качку встряхуємо.
  4. Ябулка ріжемо на 4 частини. Виймаємо качку з маринаду та фаршируємо яблуками, отвір закриваємо цілим лимоном. Закріпляємо зубочистками.
  5. Викладаємо качку деко, попередньо завернув в фольгу. Ставимо в розігріту до 180°С духовку на 2 години.
  6. Через 2 години знімаємо фольгу, змащуємо качку сумішшю з соку качки та масла, ставимо назад в духовку, збільшивши температуру до 220°С на 15 хвилин.

Качка в духовці з чорносливом 

Інгредієнти

  • Качка — 1 шт. (1-2кг)
  • Цибуля —  1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Гречка — 250 г
  • Перловка —  50 г
  • Чорнослив —  6 шт.
  • Волоські горіхи — 50 г

Для маринаду:

  • Часнок — 1 головка
  • Олія — 30мл
  • Паприка — 1 ч.л.
  • Мускатний горіх — 1/2 ч.л.
  • Чорний перець — 1 ч.л.
  • Сіль — 1 ч.л.

Спосіб приготування

  1. Готуємо тушку качки
  2. Готуємо маринда: давимо по половинці часника, додаємо сіль, паприку, чорний перець та мускатний горіх. після цього заливаємо спеції олією та ретельно змішуємо.
  3. Натираємо качку маринадом. Ховаємо її в пакет для запікання та залишаємо в холодному місці на 4 години.
  4. Просушуємо гречневу та перлову каші в духовці протягом 15 хвилин при 150°С. Заливаємо крупу окропом мінімум на 15 хвилин чи залишаємо на 4 години.
  5. Цибулю чистимр та нарізаємо кубиком. Моркву натираємо на великій терці
  6. Обсмажуємо овочі до напівготовгості на олії
  7. Додаємо їх в крупу. Вимішуємо. Додаємо горіхи та чорнослив. Також вимішуємо
  8. Виймаємо качку з маринаду та фаршируємо гречкою з чорносливом. Отвір закриваємо цілим лимоном.
  9. Викаладаємо качку на фольгу, завертаємо та ставимо в розігріту до 180°С духовку на 2 години.
  10. Через 2 години знімаємо фольгу, змашуємо качку сумішшю з соку качки та масла і ставимо назад в духовку, збільшивши температуру до 220°С на 15 хвилин.

Качина грудинка під апельсиновим соусом 

Інгредієнти

  • Качині грудинки — 3 шт.
  • Апельсини — 3 шт.
  • Винний оцет — 1 ст.л.
  • Оливкова олія — 4 ст.л.
  • Мед — 1 ст.л.
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

  1. Робимо надрізи на шкірі грудинки на відстані 1,5-2 см один від одного. При цьому м’ясо повністью розрізати не можна.
  2. Обсмажуємо їх з двох сторін на сухій пательні
  3. Потім ставимо в розігріту духовку та готуємо 8 хвилин при температурі 180°С.
  4. Змішуємо винни оцет, сік альсинів, оливкову олію та мед. Соус готовий.
  5. Готові грудинки натираємо сіллю та перцем. Кладемо їх на тарілку та щедро поливаємо апельсиновим соусом.

Читайте також: Рецепти на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить вишневый чизкейк без выпечки пошагово
Вишневий чізкейк без випічки (фоторецепт)
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів