Яблучний пиріг від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Мінімум тіста та максимум начинки — так виглядає ідеальний пиріг. Яблучний пиріг за рецептом Лізи Глинської виходить саме таким. А яка у нього форма — це ж справжня яблучна піраміда!

Як приготувати яблучний пиріг від Лізи Глинської

Складові:

Для пісочного тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г (масло повинно бути не розм’якшеним і краще порізати його на маленькі кубики і зберігати в холодильнику)
  • Цукор – 20 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 ч.л.
  • Ваніль
  • Сіль – дрібка

Для начинки:

  • Яблука (великі, твердих сортів) – 5 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цукор – 30 г
  • Вода – 30 мл
  • Ваніль
    Кориця – паличка

ГОТУЄМО З НАМИ
Яблучний пиріг на пательні. 10 оригінальних страв для несподіваних гостей від Все буде смачно

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо пісочне тісто

  1. Змішуємо борошно, цукор, ваніль і вершкове масло (холодне). Розтираємо все інгредієнти до утворення крихти. Додаємо яйце і воду, перемішуємо.
  2. Викладаємо тісто на стіл і розтираємо основою долоні не менше 5 разів, поки тісто не стане однорідним і не скачається.
  3. Викладаємо тісто на пергамент і відправляємо в холодильник на 15 хвилин.

Готуємо начинку

  1. З яблук знімаємо шкірку і прибираємо насіння.
  2. 2,5 яблука нарізаємо маленькими кубиками, як на вінегрет. Решту яблук відкладаємо.
  3. У сотейник викладаємо масло, ваніль, цукор і паличку кориці, ставимо на вогонь. Коли масло розтопиться, додаємо туди дрібно нарізані яблука і воду. За бажанням в начинку можна додати ром.
  4. Томимо на середньому вогні, поки яблука не стануть м’якими, а вода і сік не випарується. Стежимо, щоб яблука не перетворилися в кашу.
  5. Решту яблук нарізаємо тонкими півкільцями.

Готуємо пиріг

  1. Поки готується начинка, беремо роз’ємну форму з невисокими бортиками, змащуємо її вершковим маслом. Розкачуємо тісто і викладаємо на форму – робимо на зразок тарталетки. Проколюємо виделкою дно тіста, щоб воно не піднялося.
  2. Викладаємо на тісто яблучну начинку, а поверх неї щільно по колу – яблучні півкільця. Поверх яблук викладаємо невеликі шматочки масла, посипаємо зверху цукром.
  3. Ставимо пиріг в попередньо розігріту до 170 ° C духовку на 40-45 хвилин. Стежимо, щоб яблука не згоріли. Після приготування даємо пирогу охолонути і дістаємо з форми.

ГОТУЄМО З НАМИ
Ігри з тістом: 5 ідей для прикраси пирога

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату