Яблучний пиріг від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Мінімум тіста та максимум начинки — так виглядає ідеальний пиріг. Яблучний пиріг за рецептом Лізи Глинської виходить саме таким. А яка у нього форма — це ж справжня яблучна піраміда!

Як приготувати яблучний пиріг від Лізи Глинської

Складові:

Для пісочного тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г (масло повинно бути не розм’якшеним і краще порізати його на маленькі кубики і зберігати в холодильнику)
  • Цукор – 20 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 ч.л.
  • Ваніль
  • Сіль – дрібка

Для начинки:

  • Яблука (великі, твердих сортів) – 5 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цукор – 30 г
  • Вода – 30 мл
  • Ваніль
    Кориця – паличка

ГОТУЄМО З НАМИ
Яблучний пиріг на пательні. 10 оригінальних страв для несподіваних гостей від Все буде смачно

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо пісочне тісто

  1. Змішуємо борошно, цукор, ваніль і вершкове масло (холодне). Розтираємо все інгредієнти до утворення крихти. Додаємо яйце і воду, перемішуємо.
  2. Викладаємо тісто на стіл і розтираємо основою долоні не менше 5 разів, поки тісто не стане однорідним і не скачається.
  3. Викладаємо тісто на пергамент і відправляємо в холодильник на 15 хвилин.

Готуємо начинку

  1. З яблук знімаємо шкірку і прибираємо насіння.
  2. 2,5 яблука нарізаємо маленькими кубиками, як на вінегрет. Решту яблук відкладаємо.
  3. У сотейник викладаємо масло, ваніль, цукор і паличку кориці, ставимо на вогонь. Коли масло розтопиться, додаємо туди дрібно нарізані яблука і воду. За бажанням в начинку можна додати ром.
  4. Томимо на середньому вогні, поки яблука не стануть м’якими, а вода і сік не випарується. Стежимо, щоб яблука не перетворилися в кашу.
  5. Решту яблук нарізаємо тонкими півкільцями.

Готуємо пиріг

  1. Поки готується начинка, беремо роз’ємну форму з невисокими бортиками, змащуємо її вершковим маслом. Розкачуємо тісто і викладаємо на форму – робимо на зразок тарталетки. Проколюємо виделкою дно тіста, щоб воно не піднялося.
  2. Викладаємо на тісто яблучну начинку, а поверх неї щільно по колу – яблучні півкільця. Поверх яблук викладаємо невеликі шматочки масла, посипаємо зверху цукром.
  3. Ставимо пиріг в попередньо розігріту до 170 ° C духовку на 40-45 хвилин. Стежимо, щоб яблука не згоріли. Після приготування даємо пирогу охолонути і дістаємо з форми.

ГОТУЄМО З НАМИ
Ігри з тістом: 5 ідей для прикраси пирога

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький