ГОТУЄМО З НАМИ
Бите скло — рецепт торта
Желейний торт
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця — 3 шт.
- Цукор — 60 г
- Вершкове масло — 10 г
- Борошно вищого гатунку — 60 г
Для вершково-ванільного мусу:
- Борошно — 25 г
- Кукурудзяний крохмаль — 25 г
- Яйця — 5 шт.
- Желатин — 15 г
- Ванільний цукор — 5 г
- Молоко (2,5%) — 400 мл
- Вершкове масло — 60 г
- Цукор — 60 г
- Вода — 50 мл
- Вершки (30%) — 200 мл
Для фруктового желе:
- Вишня — 350 г
- Полуниця — 300 г
- Малина — 350 г
- Цукор — 100 г
- Желатин — 15 г
- Вода — 50-60 мл
Спосіб приготування
Готуємо желатин для мусу і фруктового желе. Заливаємо його водою. Залишаємо набухати на 30 хвилин.
Готуємо бісквітний корж
- Яйця і яєчний жовток збиваємо міксером з цукром протягом 5-7 хвилин, щоб яєчна маса збільшилася вдвічі.
- Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Додаємо його до яєчної маси. В кінці висипаємо борошно декількома порціями.
- Злегка розмішуємо тісто лопаткою, щоб воно не втратило легкість. Дно форми для випічки застилаємо пергаментом.
- Готове бісквітне тісто виливаємо в форму і випікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці 15 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо.
- Вирізаємо з бісквітного коржа основу в формі серця. Форму не знімаємо.
Готуємо мус
- Молоко наливаємо в сотейник. Додаємо 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. ванільного цукру і доводимо до кипіння.
- Збиваємо віночком жовтки з 1 ст. л. цукру. Додаємо борошно та крохмаль, добре перемішуємо. Заливаємо тісто половиною гарячого молока з сотейника, перемішуємо до однорідно маси.
- Переливаємо рідке тісто в сотейник до молока. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння на середньому вогні. Кип’ятимо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і додаємо холодне вершкове масло.
- У миску з набряклим желатином вливаємо гарячий крем. Перемішуємо, щоб набряклий желатин повністю розчинився. Охолоджуємо мус на крижаній бані, періодично помішуючи, протягом 7-10 хв.
- Збиваємо вершки протягом 3-5 хвилин. Додаємо вершки до крему частинами, обережно вимішуючи лопаткою. Наносимо готовий мус на бісквітну основу рівним шаром товщиною 3-4 см. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо желе
- Ягоди малини і полуниці перетираємо через сито в пюре. Додаємо цукор. Доводимо до кипіння. Переливаємо гарячий сік з цукром в миску з набряклим желатином.
- Перемішуємо, поки желатин не розчиниться. Охолоджуємо желе на крижаній бані, поки його консистенція не стане схожою на кисіль. Викладаємо на шар охолонувшого мусу. В желе красиво викладаємо ягоди вишні.
- Ставимо желейний торт на 30 хвилин в холодильник до повного застигання. Перед подачею знімаємо пластикову форму. Вирівнюємо боки торта за допомогою гарячої ложки. Торт готовий.
Полуничний шейк
Інгредієнти:
- Заморожена чи свіжа полуниця — 300 г
- Молоко — 100 мл
- Цукор — 30 г
- Лід — 6 кубиків
- Ванільне морозиво— 150 г
Спосіб приготування
- Наливаємо в блендер молоко, додаємо полуницю і цукор. Збиваємо все до однорідної маси.
- Додаємо лід і морозиво. Збиваємо напій ще 1-2 хвилини, щоб лід розбився на крижані крихти і змішався з іншими інгредієнтами. Напій готовий.
ГОТУЄМО З НАМИ
Зефір від Лізи Глинської