Желейний торт від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Желейний торт, якому не потрібно годинами застигати в холодильнику! Спробуйте приготувати ідеальне желе з пишним ванільно-вершковим мусом і соковитими фруктами

ГОТУЄМО З НАМИ
Бите скло — рецепт торта

Желейний торт

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 60 г
  • Вершкове масло — 10 г
  • Борошно вищого гатунку — 60 г

Для вершково-ванільного мусу:

  • Борошно — 25 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 25 г
  • Яйця — 5 шт.
  • Желатин — 15 г
  • Ванільний цукор — 5 г
  • Молоко (2,5%) — 400 мл
  • Вершкове масло — 60 г
  • Цукор — 60 г
  • Вода — 50 мл
  • Вершки (30%) — 200 мл

Для фруктового желе:

  • Вишня — 350 г
  • Полуниця — 300 г
  • Малина — 350 г
  • Цукор — 100 г
  • Желатин — 15 г
  • Вода — 50-60 мл

Спосіб приготування

Готуємо желатин для мусу і фруктового желе. Заливаємо його водою. Залишаємо набухати на 30 хвилин.

Готуємо бісквітний корж

  1. Яйця і яєчний жовток збиваємо міксером з цукром протягом 5-7 хвилин, щоб яєчна маса збільшилася вдвічі.
  2. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Додаємо його до яєчної маси. В кінці висипаємо борошно декількома порціями.
  3. Злегка розмішуємо тісто лопаткою, щоб воно не втратило легкість. Дно форми для випічки застилаємо пергаментом.
  4. Готове бісквітне тісто виливаємо в форму і випікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці 15 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо.
  5. Вирізаємо з бісквітного коржа основу в формі серця. Форму не знімаємо.

Готуємо мус

  1. Молоко наливаємо в сотейник. Додаємо 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. ванільного цукру і доводимо до кипіння.
  2. Збиваємо віночком жовтки з 1 ст. л. цукру. Додаємо борошно та крохмаль, добре перемішуємо. Заливаємо тісто половиною гарячого молока з сотейника, перемішуємо до однорідно маси.
  3. Переливаємо рідке тісто в сотейник до молока. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння на середньому вогні. Кип’ятимо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і додаємо холодне вершкове масло.
  4. У миску з набряклим желатином вливаємо гарячий крем. Перемішуємо, щоб набряклий желатин повністю розчинився. Охолоджуємо мус на крижаній бані, періодично помішуючи, протягом 7-10 хв.
  5. Збиваємо вершки протягом 3-5 хвилин. Додаємо вершки до крему частинами, обережно вимішуючи лопаткою. Наносимо готовий мус на бісквітну основу рівним шаром товщиною 3-4 см. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо желе

  1. Ягоди малини і полуниці перетираємо через сито в пюре. Додаємо цукор. Доводимо до кипіння. Переливаємо гарячий сік з цукром в миску з набряклим желатином.
  2. Перемішуємо, поки желатин не розчиниться. Охолоджуємо желе на крижаній бані, поки його консистенція не стане схожою на кисіль. Викладаємо на шар охолонувшого мусу. В желе красиво викладаємо ягоди вишні.
  3. Ставимо желейний торт на 30 хвилин в холодильник до повного застигання. Перед подачею знімаємо пластикову форму. Вирівнюємо боки торта за допомогою гарячої ложки. Торт готовий.

Полуничний шейк

Інгредієнти:

  • Заморожена чи свіжа полуниця — 300 г
  • Молоко — 100 мл
  • Цукор — 30 г
  • Лід — 6 кубиків
  • Ванільне морозиво— 150 г

Спосіб приготування

  1. Наливаємо в блендер молоко, додаємо полуницю і цукор. Збиваємо все до однорідної маси.
  2. Додаємо лід і морозиво. Збиваємо напій ще 1-2 хвилини, щоб лід розбився на крижані крихти і змішався з іншими інгредієнтами. Напій готовий.

ГОТУЄМО З НАМИ
Зефір від Лізи Глинської

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату