Желейний торт від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Желейний торт, якому не потрібно годинами застигати в холодильнику! Спробуйте приготувати ідеальне желе з пишним ванільно-вершковим мусом і соковитими фруктами

ГОТУЄМО З НАМИ
Бите скло — рецепт торта

Желейний торт

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 60 г
  • Вершкове масло — 10 г
  • Борошно вищого гатунку — 60 г

Для вершково-ванільного мусу:

  • Борошно — 25 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 25 г
  • Яйця — 5 шт.
  • Желатин — 15 г
  • Ванільний цукор — 5 г
  • Молоко (2,5%) — 400 мл
  • Вершкове масло — 60 г
  • Цукор — 60 г
  • Вода — 50 мл
  • Вершки (30%) — 200 мл

Для фруктового желе:

  • Вишня — 350 г
  • Полуниця — 300 г
  • Малина — 350 г
  • Цукор — 100 г
  • Желатин — 15 г
  • Вода — 50-60 мл

Спосіб приготування

Готуємо желатин для мусу і фруктового желе. Заливаємо його водою. Залишаємо набухати на 30 хвилин.

Готуємо бісквітний корж

  1. Яйця і яєчний жовток збиваємо міксером з цукром протягом 5-7 хвилин, щоб яєчна маса збільшилася вдвічі.
  2. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Додаємо його до яєчної маси. В кінці висипаємо борошно декількома порціями.
  3. Злегка розмішуємо тісто лопаткою, щоб воно не втратило легкість. Дно форми для випічки застилаємо пергаментом.
  4. Готове бісквітне тісто виливаємо в форму і випікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці 15 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо.
  5. Вирізаємо з бісквітного коржа основу в формі серця. Форму не знімаємо.

Готуємо мус

  1. Молоко наливаємо в сотейник. Додаємо 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. ванільного цукру і доводимо до кипіння.
  2. Збиваємо віночком жовтки з 1 ст. л. цукру. Додаємо борошно та крохмаль, добре перемішуємо. Заливаємо тісто половиною гарячого молока з сотейника, перемішуємо до однорідно маси.
  3. Переливаємо рідке тісто в сотейник до молока. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння на середньому вогні. Кип’ятимо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і додаємо холодне вершкове масло.
  4. У миску з набряклим желатином вливаємо гарячий крем. Перемішуємо, щоб набряклий желатин повністю розчинився. Охолоджуємо мус на крижаній бані, періодично помішуючи, протягом 7-10 хв.
  5. Збиваємо вершки протягом 3-5 хвилин. Додаємо вершки до крему частинами, обережно вимішуючи лопаткою. Наносимо готовий мус на бісквітну основу рівним шаром товщиною 3-4 см. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо желе

  1. Ягоди малини і полуниці перетираємо через сито в пюре. Додаємо цукор. Доводимо до кипіння. Переливаємо гарячий сік з цукром в миску з набряклим желатином.
  2. Перемішуємо, поки желатин не розчиниться. Охолоджуємо желе на крижаній бані, поки його консистенція не стане схожою на кисіль. Викладаємо на шар охолонувшого мусу. В желе красиво викладаємо ягоди вишні.
  3. Ставимо желейний торт на 30 хвилин в холодильник до повного застигання. Перед подачею знімаємо пластикову форму. Вирівнюємо боки торта за допомогою гарячої ложки. Торт готовий.

Полуничний шейк

Інгредієнти:

  • Заморожена чи свіжа полуниця — 300 г
  • Молоко — 100 мл
  • Цукор — 30 г
  • Лід — 6 кубиків
  • Ванільне морозиво— 150 г

Спосіб приготування

  1. Наливаємо в блендер молоко, додаємо полуницю і цукор. Збиваємо все до однорідної маси.
  2. Додаємо лід і морозиво. Збиваємо напій ще 1-2 хвилини, щоб лід розбився на крижані крихти і змішався з іншими інгредієнтами. Напій готовий.

ГОТУЄМО З НАМИ
Зефір від Лізи Глинської

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками