Пиріжки на кефірі
СКЛАДОВІ
- Кефір (3,2%) – 250 мл
- Сметана (20%) – 50 мл
- Борошно – 400 г
- Сода – 0,5 ч. Л.
- Сіль – 1 ч. Л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 35 мл
- Яйця – 1 шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Кефір змішуємо зі сметаною і підігріваємо на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин до 36-37 ° C. У теплу суміш кефіру і сметани додаємо сіль, цукор, жовток і соняшникову олію.
Потім порціями всипаємо половину борошна і присипаємо тісто содою.
Додаємо борошно, що залишилося. Готове тісто кладемо в миску, змащену маслом, накриваємо плівкою і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Вичавлюємо з тіста кульки і розтягуємо їх на коржі. Викладаємо на тісто начинку і робимо пиріжки.
Смажимо пиріжки швом вниз в маслі 3-4 хвилини з кожного боку.
Начинка з капусти
СКЛАДОВІ
- Капуста – 250 г
- Ріпчасту цибулю – 70 г
- Морква – 75 г
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – 2 г
- Чорний мелений перець – 2 г
- Соняшникова олія – 35 мл
- Вершкове масло – 20 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Цибулю нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці. Капусту шаткуємо, змішуємо з морквою, солимо і мнемо руками.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і вершкове масло. Обсмажуємо цибулю протягом 2 хвилин до прозорості.
Викладаємо на сковороду капусту з морквою, накриваємо кришкою і тушкуємо, помішуючи, протягом 10 хвилин до розм’якшення. Додаємо мелений перець і томатну пасту і тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин.
Картопляна начинка
СКЛАДОВІ
- Картопля – 500 г
- Сіль – 1 ч.л.
- Масло – 35 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 3-5 гілочок
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Картопля розрізаємо на частини, заливаємо окропом, додаємо олію і варимо 10-15 хвилин до готовності під кришкою. В середині варіння – солимо її.
Цибулю дрібно нарізаємо і підсмажуємо в маслі.
Зливаємо всю воду з картоплі, розминаємо його в пюре з цибулею і маслом.
Додаємо кріп.
Начинка з груш
СКЛАДОВІ
- Груші – 300 г
- Вершкове масло – 20 г
- Цукор – 16 г
- Ванільний цукор – 8 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Груші нарізаємо на кубики розміром приблизно 1 см. У сковороді розтоплюємо масло і додаємо подрібнені груші.
Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні протягом 2 хвилин.
Коли груші злегка підрум’яняться, додаємо цукор і ванільний цукор.
Смажимо ще приблизно 5 хвилин, поки груші не придбають карамельний відтінок.
Часниковий соус
СКЛАДОВІ
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – 2 г
- Сметана (20-25%) – 100 мл
- Петрушка – 1 гілочка
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Очищаємо часник, тиснемо і змішуємо з сіллю і сметаною. Петрушку подрібнюємо і додаємо до соусу.
Апельсиновий соус
СКЛАДОВІ
- Сметана (20-25%) – 100 мл
- Апельсини – 1 шт.
- Цукрова пудра – 50 г
- Кориця – 2 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Натираємо цедру апельсина.
Розрізаємо апельсин навпіл і тиснемо сік з однієї половинки. Додаємо до соку цукрову пудру, цедру і корицю.
З’єднуємо суміш зі сметаною.
Смотрите также видео приготовления пирожков («Все буде смачно!»)