СКЛАДОВІ
- 160-180 г цукру
- 140 г борошна
- 4 яйця
- насіння половини стручка ванілі
- вершкове масло для змащування форми
- сіль
ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквітний торт з полуницею
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОУВАННЯ
Крок 1. Відокремити білки від жовтків. Почати збивати трохи підсолені білки на найменшій швидкості міксера.
Крок 2. Жовтки збити до однорідності. Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додати жовтки, продовжуючи при цьому взбивати. Прибрати міксер і почати просівати в миску з білками борошно, акуратно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору
Крок 3. Готове тісто вилити в змащену маслом жароміцну форму діаметром 22-24 см і відправити в розігріту до 190-200 ° С духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт класичний (рецепт від «Все буде смачно!»)
СКЛАДОВІ (6-8 порцій)
- Яйця — 6 шт.
- Цукор — 1 ст.
- Мука — 1 ст.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Вершкове масло (для змащування форми) — 50 г
- Крохмаль — 1 ч. л.
Для глазурі:
- Чорний шоколад — 100 г
- Білий шоколад — по вкусу
- Молоко тепле — 3 ст. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Змащуємо форму для випічки.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Яйця відділяємо жовток від білка. Білки ставимо в холодильник.
- Жовтки збиваємо з 0,5 ст. цукру (на водяній бані) до стану білої маси.
- Борошно, розпушувач, крохмаль – просіюємо в одну ємність.
- Білки збиваємо в міцну піну, додаючи в процесі 0,5 ст. цукру.
- До жовтків поступово додаємо борошняну суміш і частинами збиті білки.
- Бісквітне тісто ретельно і акуратно перемішуємо.
- Виливаємо готове тісто в форму і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути.
- Для приготування шоколадної глазурі подрібнюємо плитку шоколаду і розтоплюємо на водяній бані (так, щоб миска з шоколадом не торкалась води). Додаємо 3 ст. л. теплого молока. Все перемішуємо, доводячи до однорідного стану.
- Прикрашаємо бісквіт шоколадною глазур’ю з чорного шоколаду і стружкою білого шоколаду.