Рецепт бісквіта – покрокове приготування від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Для отримання бісквіта кращої якості (м'якше і пишніше) яєчні жовтки потрібно відокремити від білків і ретельно збити з цукром (або цукровою пудрою) до збільшення в обсязі не менше ніж в два рази, потім додати борошно, замісити рідке тісто і вмішати збиті до стану піни (без цукру) білки

СКЛАДОВІ

  • 160-180 г цукру
  • 140 г борошна
  • 4 яйця
  • насіння половини стручка ванілі
  • вершкове масло для змащування форми
  • сіль

ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквітний торт з полуницею

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОУВАННЯ

Крок 1. Відокремити білки від жовтків. Почати збивати трохи підсолені білки на найменшій швидкості міксера.
Крок 2. Жовтки збити до однорідності. Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додати жовтки, продовжуючи при цьому взбивати. Прибрати міксер і почати просівати в миску з білками борошно, акуратно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору
Крок 3. Готове тісто вилити в змащену маслом жароміцну форму діаметром 22-24 см і відправити в розігріту до 190-200 ° С духовку на 20-25 хвилин.

Бісквіт класичний (рецепт від «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ (6-8 порцій)

  • Яйця — 6 шт.
  • Цукор — 1 ст.
  • Мука — 1 ст.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Вершкове масло (для змащування форми) — 50 г
  • Крохмаль — 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Чорний шоколад — 100 г
  • Білий шоколад — по вкусу
  • Молоко тепле — 3 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змащуємо форму для випічки.
  2. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  3. Яйця відділяємо жовток від білка. Білки ставимо в холодильник.
  4. Жовтки збиваємо з 0,5 ст. цукру (на водяній бані) до стану білої маси.
  5. Борошно, розпушувач, крохмаль – просіюємо в одну ємність.
  6. Білки збиваємо в міцну піну, додаючи в процесі 0,5 ст. цукру.
  7. До жовтків поступово додаємо борошняну суміш і частинами збиті білки.
  8. Бісквітне тісто ретельно і акуратно перемішуємо.
  9. Виливаємо готове тісто в форму і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути.
  10. Для приготування шоколадної глазурі подрібнюємо плитку шоколаду і розтоплюємо на водяній бані (так, щоб миска з шоколадом не торкалась води). Додаємо 3 ст. л. теплого молока. Все перемішуємо, доводячи до однорідного стану.
  11. Прикрашаємо бісквіт шоколадною глазур’ю з чорного шоколаду і стружкою білого шоколаду.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками