Медовик від Тетяни Литвинової й Ольги Сумської (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Торт, рецепту якого більше 300 років, люблять всі! Як приготувати найсмачніший медовик Тетяна Литвинова навчила Ольгу Сумську

Торт «Медовик»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цукор – 475
  • Вода – 75 мл
  • Лимонна кислота – 1 г
  • Харчова сода – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 350 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 900 мл
  • Мед – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо патоку

  1. Ставимо сотейник на великий вогонь, насипаємо в нього цукор, наливаємо воду і варимо сироп
  2. Додаємо лимонну кислоту, соду і розмішуємо

Замішуємо тісто

  1. Змішуємо на паровій бані масло, цукор, яйця і патоку. Вимішуємо
  2. Додаємо соду, погашену лимонним соком, потім борошно і вимішуємо тісто

Готуємо коржі

  1. Присипаємо дошку борошном і викладаємо на неї тісто. Розрізаємо тісто на 8 рівних частин
  2. Кожну з них розгортаємо в пласт. Переносимо лист пергаменту з тістом на деко
  3. Випікаємо кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C
  4. З кожного готового коржа вирізаємо форму

Готуємо крем

  1. Сметану збиваємо з цукром міксером
  2. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо
  3. Додаємо мед і перемішуємо

Формуємо торт

  1. Тарілку змащуємо кремом і викладаємо на неї перший корж. Змащуємо його кремом і викладаємо на нього наступний корж. Повторюємо так до останнього коржа
  2. Верхній корж і боки змащуємо кремом
  3. Обрізки подрібнюємо на крихти в блендері. Вирізаємо з паперу трафарет, кладемо на торт і присипаємо дрібними крихтами, а боки – великими
  4. Залишаємо медовик на годину при кімнатній температурі, а потім ставимо його на 2 години в холодильник

Ароматний чай

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чорний чай – 10 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • М’ята – 2 гілочки
  • Паличка кориці – 1 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  • Гілочку м’яти б’ємо кухонним молоточком. Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, а м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Натираємо цедру апельсина
  • Чайник обполіскуємо окропом. У теплий чайник насипаємо столову ложку чорного чаю, додаємо півсклянки окропу і змішуємо
  • Додаємо шкірку яблука, пом’яту гілочку м’яти, цедру апельсина і паличку кориці. Заливаємо все окропом, закриваємо кришкою і загортаємо в рушник
  • Настоюємо й охолоджуємо протягом 3 годин

Читайте також: Шоколадний торт за рецептом Ерни Кефер (Все буде добре) (відеорецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький