Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ароматні пряники так нагадують нам дитинство, відразу згадуєш Новий рік або День святого Миколая. Кулінарний експерт Алла Ковальчук розповіла шоумену й телеведучому Дмитро Танковичу як приготувати смачні пряники до святкового столу!

Класичні пряники

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Пшеничне борошно другого сорту – 360 г
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 75 мл
  • Лимонна кислота – 1 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Коньяк – 20-30 мл
  • Сода – 1 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Сухі духи (пряність) – 10 г
  • Палений цукор – 15 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цукор заливаємо гарячою водою і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо лимонну кислоту. Тримаємо на мінімальному вогні ще 20-25 хвилин. Знімаємо з вогню сироп і охолоджуємо.
  2. Додаємо палений цукор і 2/3 борошна. Активно перемішуємо. Заварне тісто розгортаємо на пласт і залишаємо остигати на деко 10-15 хвилин.
  3. Злегка збиваємо яйце і розмішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Борошно, що залишилося змішуємо з сухими духами, содою і розпушувачем. В остигле заварне тісто додаємо коньяк, яєчно-масляну і борошняну суміші. Тісто добре замішуємо і розкачуємо.
  4. Чашкою або склянкою вирізаємо круглі пряники (можна вирізати спеціальними формочками). Якщо ви готуєте пряники з начинкою, то її викладаємо по центру, збираємо краї тіста і скочуємо в долонях кульку.
  5. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо пряники. Проколюємо їх виделкою і змащуємо збитим жовтком.
  6. Випікаємо пряники при 220-240 ° C 10-15 хвилин. Після випікання змащуємо їх охолодженою глазур’ю.

Сироп з паленого цукру

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вода – 220 мл
  • Цукор – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Цукор розбавляємо в воді й ставимо на вогонь. Чекаємо, коли цукор стане темного кольору, потім заливаємо воду і кип’ятимо, поки маса не стане однорідною.


Сухі духи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Коріандр – 2 г
  • Кориця – 3 г
  • Кардамон – 1,5 г
  • Мускатний горіх – 0,5 г
  • Гвоздика – 1,5 г
  • Аніс зірчастий – 1 г
  • Запашний перець – 4-5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі спеції ретельно перетираємо в ступці в дрібний порошок.


Глазур для пряників

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цукор – 225 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 100 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цукор з водою кип’ятимо до проби на м’яку кульку.
  2. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром в густу піну.
  3. Гарячий сироп поступово вливаємо тонким струменем в збиті білки, не припиняючи збивати.
  4. Охолоджуємо глазур і змащуємо нею гарячі пряники.

Імбирні пряники

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Світле пиво – 200 мл
  • Борошно – 360 г
  • Мелений імбир – 10 г
  • Кориця – 2 г
  • Мускатний горіх – 0,5 г
  • Харчова сода – 1 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Апельсинові цукати – 50 г
  • Подрібнений мигдаль – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо борошно, спеції і соду з розпушувачем. В окремому посуді ретельно перемішуємо яйця, цукор, розм’якшене масло і пиво.
  2. Змішуємо вміст двох мисок, додаємо подрібнені мигдаль і цукати. Замішуємо тісто, розкочуємо і вирізаємо з нього пряники будь-якої форми.
  3. Викладаємо пряники на деко з пергаментом, змазаним маслом. Випікаємо при 180 ° C 30-40 хвилин. Готові пряники прикрашаємо глазур’ю.

Більше рецептів до Нового року дивіться тут Рецепти на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму