Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
А ви вмієте готувати сирну запіканку і сирне суфле так, щоб вони не пригорали і виходили ніжні й ароматні? Алла Ковальчук поділилася з нами і співачкою Альошею секретами, а заодно навчила готувати знаменитий львівський сирник!

ГОТУЄМО З НАМИ
Королівська ватрушка

Класична запіканка

Інгредієнти:

  • Сир (не нижче 2% жирності) – 600 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло (вершкове) – 3 ст. л.
  • Цукор (або мед) – 2 ст. л.
  • Масло (оливкова) – ½ ст. л.
  • Ваніль щіпка
  • Сіль щіпка
  • Ізюм (за бажанням) – жменя

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 градусів.
  2. Розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі вершкове масло. Додайте цукор, сіль, сметану, манну крупу і добре все перемішайте.
  3. Додайте яйця, сир, ванілін і збийте все блендером до стану однорідної маси. За бажанням додайте родзинки.
  4. Змастіть форму оливковою олією і залийте в неї готову масу.
  5. Запікайте в розігрітій духовці протягом 60-70 хвилин.

 Сирна запіканка і сирне суфле

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 1 кг
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Ізюм – 3 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Молоко – 1 стакан

Спосіб приготування:

  1. У перетертий сир поступово додаємо цукор, яєчні жовтки, розпарену в молоці манну крупу і ванілін. Отриману суміш з’єднуємо зі збитими в круту піну білками і акуратно перемішуємо.
  2. У готове тісто додаємо розпарені й обвалені в манці родзинки. Форму для приготування запіканки змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто. Поверхню запіканки заливаємо заливкою зі сметани, цукру і 1 яйця.
  3. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 ° С протягом 35-40 хвилин.
  4. Сирне суфле випікається з того ж тіста, що й запіканка, але на водяній бані. У тісто для суфле додаємо пасеровані у вершковому маслі солодкі яблука з родзинками.
  5. Форму для суфле змащуємо вершковим маслом і посипаємо товченими горіхами.
  6. Випікати суфле можна разом з запіканкою при тому ж температурному режимі. Суфле в духовці має знаходитись на нижній, а запіканка – на верхній полиці духовки.

Львівський сирник

Інгредієнти:

  • Жирний сир – 500 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Цедра одного лимона
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Вишня – 4 ст. л.
  • Курага (подрібнена) – 4 ст. л.

Для шоколадної глазурі:

  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Подрібнений шоколад – 50 г
  • Молоко – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо в духовці. Протираємо через сито сир, вводимо в нього жовтки і частинами — запарену манку.
  2. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо лимонну цедру. Ретельно вимішуємо суміш, додаємо курагу і вишнф, вимочені в коньяку і обвалені в манці.
  3. З’єднуємо тісто зі збитими в круту піну білками, змішаними з цукровою пудрою.
  4. Тісто викладаємо у змащену вершковим маслом і посипану сухарями форму. Випікаємо сирник при температурі 180 ° С 35-40 хвилин.

Готуємо шоколадну глазур:

  1. Вершкове масло, цукор, шоколад і молоко  відправляємо в сотейник і розтоплюємо на невеликому вогні. Обмащуємо остиглий сирник глазур’ю.
  2. Для прикраси сирника робимо вишні «фламбе». Розтоплюємо на сковороді вершкове масло з цукром, недовго тушимо. Потім кладемо розмочену в коньяку вишню і підпалюємо. Коли вогонь згасне, отримуємо вишню «фламбе».

ГОТУЄМО З НАМИ
Рецепт чізкейка в домашніх умовах

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить вишневый чизкейк без выпечки пошагово
Вишневий чізкейк без випічки (фоторецепт)
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів