ГОТУЄМО З НАМИ
Королівська ватрушка
Класична запіканка
Інгредієнти:
- Сир (не нижче 2% жирності) – 600 г
- Яйця – 3 шт.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло (вершкове) – 3 ст. л.
- Цукор (або мед) – 2 ст. л.
- Масло (оливкова) – ½ ст. л.
- Ваніль щіпка
- Сіль щіпка
- Ізюм (за бажанням) – жменя
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 160 градусів.
- Розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі вершкове масло. Додайте цукор, сіль, сметану, манну крупу і добре все перемішайте.
- Додайте яйця, сир, ванілін і збийте все блендером до стану однорідної маси. За бажанням додайте родзинки.
- Змастіть форму оливковою олією і залийте в неї готову масу.
- Запікайте в розігрітій духовці протягом 60-70 хвилин.
Сирна запіканка і сирне суфле
Інгредієнти:
- Сир 5% – 1 кг
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Яйця – 4 шт.
- Ізюм – 3 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Молоко – 1 стакан
Спосіб приготування:
- У перетертий сир поступово додаємо цукор, яєчні жовтки, розпарену в молоці манну крупу і ванілін. Отриману суміш з’єднуємо зі збитими в круту піну білками і акуратно перемішуємо.
- У готове тісто додаємо розпарені й обвалені в манці родзинки. Форму для приготування запіканки змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто. Поверхню запіканки заливаємо заливкою зі сметани, цукру і 1 яйця.
- Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 ° С протягом 35-40 хвилин.
- Сирне суфле випікається з того ж тіста, що й запіканка, але на водяній бані. У тісто для суфле додаємо пасеровані у вершковому маслі солодкі яблука з родзинками.
- Форму для суфле змащуємо вершковим маслом і посипаємо товченими горіхами.
- Випікати суфле можна разом з запіканкою при тому ж температурному режимі. Суфле в духовці має знаходитись на нижній, а запіканка – на верхній полиці духовки.
Львівський сирник
Інгредієнти:
- Жирний сир – 500 г
- Вершкове масло – 100 г
- Яйця – 4 шт.
- Цукрова пудра – 200 г
- Цедра одного лимона
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Вишня – 4 ст. л.
- Курага (подрібнена) – 4 ст. л.
Для шоколадної глазурі:
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Подрібнений шоколад – 50 г
- Молоко – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтоплюємо в духовці. Протираємо через сито сир, вводимо в нього жовтки і частинами — запарену манку.
- Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо лимонну цедру. Ретельно вимішуємо суміш, додаємо курагу і вишнф, вимочені в коньяку і обвалені в манці.
- З’єднуємо тісто зі збитими в круту піну білками, змішаними з цукровою пудрою.
- Тісто викладаємо у змащену вершковим маслом і посипану сухарями форму. Випікаємо сирник при температурі 180 ° С 35-40 хвилин.
Готуємо шоколадну глазур:
- Вершкове масло, цукор, шоколад і молоко відправляємо в сотейник і розтоплюємо на невеликому вогні. Обмащуємо остиглий сирник глазур’ю.
- Для прикраси сирника робимо вишні «фламбе». Розтоплюємо на сковороді вершкове масло з цукром, недовго тушимо. Потім кладемо розмочену в коньяку вишню і підпалюємо. Коли вогонь згасне, отримуємо вишню «фламбе».