Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



А ви вмієте готувати сирну запіканку і сирне суфле так, щоб вони не пригорали і виходили ніжні й ароматні? Алла Ковальчук поділилася з нами і співачкою Альошею секретами і заодно навчила готувати знаменитий львівський сирник!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти для класичної запіканки:

  • Сир (не нижче 2% жирності) – 600 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло (вершкове) – 3 ст. л.
  • Цукор (або мед) – 2 ст. л.
  • Масло (оливкова) – ½ ст. л.
  • Ваніль щіпка
  • Сіль щіпка
  • Ізюм (за бажанням) – жменя

Приготування класичної запіканки з маком

  1. Розігрійте духовку до 160 градусів.
  2. Розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі вершкове масло. Додайте цукор, сіль, сметану, манну крупу і добре все перемішайте.
  3. Додайте яйця, сир, ванілін і збийте все блендером до стану однорідної маси. За бажанням додайте родзинки.
  4. Змастіть форму оливковою олією і залийте в неї готову масу.
  5. Запікайте в розігрітій духовці протягом 60-70 хвилин.

Сирна запіканка і сирне суфле

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сир 5% – 1 кг
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Ізюм – 3 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Молоко – 1 стакан

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У перетертий сир поступово додаємо цукор, яєчні жовтки, розпарену в молоці манну крупу і ванілін. Отриману суміш з’єднуємо зі збитими в круту піну білками і акуратно перемішуємо.
  2. У готове тісто додаємо розпарені й обвалені в манці родзинки. Форму для приготування запіканки змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто. Поверхню запіканки заливаємо заливкою зі сметани, цукру і 1 яйця.
  3. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 ° С протягом 35-40 хвилин.
  4. Сирне суфле випікається з того ж тіста, що й запіканка, але на водяній бані. У тісто для суфле додаємо пасеровані у вершковому маслі солодкі яблука з родзинками.
  5. Форму для суфле змащуємо вершковим маслом і посипаємо товченими горіхами.
  6. Випікати суфле можна разом з запіканкою при тому ж температурному режимі. Суфле в духовці має знаходитись на нижній, а запіканка – на верхній полиці духовки.

Львівський сирник

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Жирний сир – 500 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Цедра одного лимона
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Вишня – 4 ст. л.
  • Курага (подрібнена) – 4 ст. л.

Для шоколадної глазурі

  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Подрібнений шоколад – 50 г
  • Молоко – 2 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вершкове масло розтоплюємо в духовці. Протираємо через сито сир, вводимо в нього жовтки і частинами – запарену манку.
  2. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо лимонну цедру. Ретельно вимішуємо суміш, додаємо курагу і вишню, вимочені в коньяку і обвалені в манці.
  3. З’єднуємо тісто зі збитими в круту піну білками, змішаними з цукровою пудрою.
  4. Тісто викладаємо у змащену вершковим маслом і посипану сухарями форму. Випікаємо сирник при температурі 180 ° С 35-40 хвилин.

Готуємо шоколадну глазур

  1. Вершкове масло, цукор, шоколад і молоко  відправляємо в сотейник і розтоплюємо на невеликому вогні. Обмащуємо остиглий сирник глазур’ю.
  2. Для прикраси сирника робимо вишні «фламбе». Розтоплюємо на сковороді вершкове масло з цукром, недовго тушимо. Потім кладемо розмочену в коньяку вишню і підпалюємо. Коли вогонь згасне, отримуємо вишню «фламбе».

Читайте також:

Простий рецепт медовика зі сметанним кремом

Рецепт паски великодньої



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити