Шоколадний торт Альгамбра

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыФранцузская кухняДень рождения
Альгамбра — це вишуканий французький десерт: бісквітний торт з просоченням з сиропу з кавовим екстрактом, вершково-шоколадним ганаш і глазур'ю
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для ганаша:
Вершки 33%200 мл
Ванільний стручок1 шт
Шоколад чорний200 мл
Для глазурі:
Вершки 33%250 мл
Вершкове масло50 г
Мед1 ст.л.
Шоколад чорний200 г
Кавовий екстракт1 ст.л.
Для сиропа:
Цукор175 г
Вода175 мл
Для тіста:
Вершкове масло35 г
Фундукове борошно50 г
Яйця6 шт
Какао40 г
Цукор170 г
Додати в список покупок

Як приготувати бісквіт

  1. Відокремлюємо жовтки від білків, білки збиваємо в стійку піну.
  2. Цукор поділяємо на дві частини: одну змішуємо з білками, не перестаючи збивати, а другу збиваємо з жовтками.
  3. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти.
  4. Масло розтоплюємо і додаємо в жовтки, активно перемішуємо.
  5. З’єднуємо жовтки з білками і поступово вводимо сухі інгредієнти. Форму змащуємо вершковим маслом, виливаємо в форму тісто і випікаємо бісквіт в розігрітій до 160 С духовці 30-35 хвилин.

Як приготувати сироп

Воду нагріваємо з цукром до повного розчинення цукру. Додаємо кавовий екстракт і охолоджуємо.

Як приготувати шоколадну глазур

Нагріваємо в сотейнику вершки, але ні в якому разі не доводимо до кипіння. Шоколад змішуємо з медом і вершковим маслом. Заливаємо гарячими вершками, даємо хвилину постояти і перемішуємо.

Як приготувати ганаш

Нагріваємо вершки з ванільним стручком, але не доводимо до кипіння. Потім прибираємо ванільний стручок і заливаємо гарячими вершками шоколад. Ми залишаємо на хвилину, а потім перемішуємо.

Готуємо торт Альгамбра

  1. Бісквіт розрізаємо вздовж на чотири частини.
  2. Кожну частину просочуємо сиропом. Форму для випічки вистилає пергаментом.
  3. На дно форми викладаємо шар ганаша, на нього – корж, потім знову ганаш, корж і т.д. Злегка придавлюємо коржі після укладання, щоб ганаш потрапив і на бічні сторони торта. Відправляємо торт на кілька годин в холодильник.
  4. Коли торт добре охолоне, дістаємо його з форми, викладаємо на решітку і поливаємо шоколадною глазур’ю. Прикрашаємо кремом.

Читайте також інші рецепти тортів.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці