Шоколадні профітролі від Лізи Глинської (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиФранцузька кухняДень Святого Валентина
Як приготувати шоколадні профітролі, знамениті французькі тістечка, читайте в покроковому рецепті на Smachnno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вода125 мл
Молоко125 мл
Вершкове масло100 г
Цукор10 г
Сіль4 г
Борошно150 г
Яйця5 шт
Для кавових вершків
Вершки 33%100 мл
Зерна кави15 г
Для штройзеля
Вершковемасло70 г
Борошно50 г
Мигдальне борошно70 г
Цукор70 г
Какао-порошок20 г
Додати в список покупок

Як приготувати шоколадні профітролі

Приготування штройзеля

Продукти для приготування штройзеля

1. Всипаємо в миску борошно

2. Додаємо какао, цукор і мигдалеве борошно

3. Перемішуємо

4. Додаємо масло

5. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції

6. Розкачуємо тісто між двома листами пергаменту в пласт товщиною 2 мм. Розміщуємо тісто в морозильну камеру на 20 хвилин

Приготування кавових вершків

1. Викладаємо зерна кави на пергамент

2. Накриваємо зерна іншим листом пергаменту і подрібнюємо

3. Змішуємо зерна кави і вершки. Залишаємо на 8-10 годин в холодильнику

4. Проціджуємо вершки з кавою: зерна викидаємо, а вершки збиваємо

Приготування профітролей

Продукти для приготування профітролей

1. Наливаємо в сотейник молоко і воду

2. Додаємо цукор і сіль

3. Додаємо масло

4. Ставимо сотейник на вогонь і доводимо суміш до кипіння

5. Всипаємо борошно

6. Знімаємо суміш з вогню і, постійно помішуючи, заварюємо тісто

7. Повертаємо сотейник на вогонь, зменшуємо його до середнього і готуємо тісто ще 15-20 секунд, не перестаючи помішувати. Готовність тіста визначаємо по тонкій скоринці, яка повинна утворитися на дні сотейника.

8. Перекладаємо тісто в глибоку ємність і починаємо по одному додавати яйця

9. Кількість яєць визначаємо по консистенції тіста: вам може знадобитися 4 або 5 яєць, а може і більше.

10. Каждый раз после добавления яиц тесто хорошо перемешиваем

11. Ідеальне тісто має не дуже рідку і не дуже густу консистенцію і вигляд «стікаючої стрічки»

12. Наповнюємо тістом кондитерський мішок з круглою насадкою і відкидаємо на застелене пергаментом деко профітролі діаметром близько 3 см

13. Відстань між профітролями повинна бути приблизно 3-4 см. Пам’ятайте, що вони збільшаться в розмірі в кілька разів

14. Дістаємо з холодильника штройзель, видавлюємо виїмкою кола, діаметр яких відповідає профітролям

15. Накриваємо штройзелем профітролі

16. Випікаємо профітролі в розігрітій до 170 ° С духовці 15 хвилин, потім температуру зменшуємо до 160 ° С і випікаємо профітролі ще 15-20 хвилин.

17. Готові профітролі охолоджуємо

18. З профітролей, що охололи, обережно зрізаємо верхівку

19. Наповнюємо профітролі заварним кремом

20. На крем викладаємо збиті кавові вершки

21. Накриваємо профітролі зрізаною верхівкою

Профитролі готові!

Читайте також: Профітролі відео рецепт

Обирайте десерт для романтичної вечері вдома


Дякуємо Лізі Глинській за допомогу в підготовці рецепта

Ліза Глинська

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік