Шотландський кекс (Все буде добре) (відео)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Англійська кухняКатолицьке Різдво 2018
Різдвяний шотландський кекс з пісочного тіста з начинкою з мигдалю і сухофруктів знають у всьому світі. Його обов'язково потрібно приготувати заздалегідь, так як свій смак він набуває з часом. Ідеально - за тиждень до свят
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Виски (коньяк или креплёное домашнее вино)60 мл
Смородина (свежемороженая)300 г
Клюква сушёная125 г
Масло сливочное150 г
Изюм светлый125 г
Изюм тёмный125 г
Мука370 г
Простокваша50 г
Миндаль (сушёный)70 г
Цитрусовые цукаты75 г
Яйца куриные2 шт
Сахар2 ст.л.
Корица0.50 ч.л.
Имбирь молотый0.50 ч.л.
Перец чёрный молотый0.25 ч.л.
Перец душистый молотый по вкусу
Додати в список покупок

Готуємо пісочне тісто

Для пісочного тіста просіюємо на дошку 300 г борошна з дрібкою солі, додаємо холодне масло, нарізане шматочками і рубаємо ножем в крихту. Додаємо 3 ст. ложки крижаної води, яєчний жовток і швидко замішуємо тісто.

Скачуємо тісто в колобок, обертаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Потім тісто тонко розгортаємо між шарами харчової плівки, вирізаємо пласти необхідних розмірів і викладаємо боки і дно форми для випічки. Обрізаємо нерівні краї і розгортаємо з них ще один пласт – це буде кришка

Готуємо начинку

Чорну смородину попередньо розморожуємо, зливаємо рідину. Мигдаль очищаємо від шкірки, заливши попередньо на 5 хвилин гарячою водою. Підсушуємо. Подрібнюємо дрібно 1/3 мигдалю, а 2/3 нарізаємо побільше. Цитрусові цукати нарізаємо дрібними шматочками, родзинки промиваємо гарячою водою й обсушуємо. Змішуємо в мисці мигдаль (крупномолотий), родзинки двох видів, в’ялену журавлину, цукати.

В окремій мисці змішуємо 3 ст.л. борошна, мелкомолотий мигдаль, імбир, корицю, духмяний і чорний перець. Перемішуємо. Чорну смородину засипаємо невеликою кількістю борошна і, струшуючи мискою, перемішуємо ягоди з борошном так, щоб вона повністю їх покрила.

З’єднуємо борошно зі спеціями і ягоди смородини. Струшуючи миску, перемішуємо. Потім додаємо сухофрукти, крупномелений мигдаль і ще раз перемішуємо. У чашці збиваємо виделкою яйця з цукром і кислим молоком (можна взяти кефір). Додаємо яєчну суміш і алкоголь до сухофруктів. Добре перемішуємо.

Формуємо кекс

Викладаємо начинку в основу з тіста і добре ущільнюють ложкою. Зверху накриваємо кришкою з тіста і защипуємо краю. Випікаємо при температурі 170 ° С 2,5 години. Якщо зверху почне занадто рум’янитися, накриваємо фольгою. Готовий кекс охолодити, загортаємо в фольгу і кладемо в холодильник мінімум на 5-7 днів.

Шотландский кекс — відеорецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік