Шотландський кекс (Все буде добре) (відео)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Англійська кухняКатолицьке Різдво 2017
Різдвяний шотландський кекс з пісочного тіста з начинкою з мигдалю і сухофруктів знають у всьому світі. Його обов'язково потрібно приготувати заздалегідь, так як свій смак він набуває з часом. Ідеально - за тиждень до свят
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Виски (коньяк или креплёное домашнее вино)60 мл
Смородина (свежемороженая)300 г
Клюква сушёная125 г
Масло сливочное150 г
Изюм светлый125 г
Изюм тёмный125 г
Мука370 г
Простокваша50 г
Миндаль (сушёный)70 г
Цитрусовые цукаты75 г
Яйца куриные2 шт
Сахар2 ст.л.
Корица0.50 ч.л.
Имбирь молотый0.50 ч.л.
Перец чёрный молотый0.25 ч.л.
Перец душистый молотый по вкусу
Додати в список покупок

Готуємо пісочне тісто

Для пісочного тіста просіюємо на дошку 300 г борошна з дрібкою солі, додаємо холодне масло, нарізане шматочками і рубаємо ножем в крихту. Додаємо 3 ст. ложки крижаної води, яєчний жовток і швидко замішуємо тісто.

Скачуємо тісто в колобок, обертаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Потім тісто тонко розгортаємо між шарами харчової плівки, вирізаємо пласти необхідних розмірів і викладаємо боки і дно форми для випічки. Обрізаємо нерівні краї і розгортаємо з них ще один пласт – це буде кришка

Готуємо начинку

Чорну смородину попередньо розморожуємо, зливаємо рідину. Мигдаль очищаємо від шкірки, заливши попередньо на 5 хвилин гарячою водою. Підсушуємо. Подрібнюємо дрібно 1/3 мигдалю, а 2/3 нарізаємо побільше. Цитрусові цукати нарізаємо дрібними шматочками, родзинки промиваємо гарячою водою й обсушуємо. Змішуємо в мисці мигдаль (крупномолотий), родзинки двох видів, в’ялену журавлину, цукати.

В окремій мисці змішуємо 3 ст.л. борошна, мелкомолотий мигдаль, імбир, корицю, духмяний і чорний перець. Перемішуємо. Чорну смородину засипаємо невеликою кількістю борошна і, струшуючи мискою, перемішуємо ягоди з борошном так, щоб вона повністю їх покрила.

З’єднуємо борошно зі спеціями і ягоди смородини. Струшуючи миску, перемішуємо. Потім додаємо сухофрукти, крупномелений мигдаль і ще раз перемішуємо. У чашці збиваємо виделкою яйця з цукром і кислим молоком (можна взяти кефір). Додаємо яєчну суміш і алкоголь до сухофруктів. Добре перемішуємо.

Формуємо кекс

Викладаємо начинку в основу з тіста і добре ущільнюють ложкою. Зверху накриваємо кришкою з тіста і защипуємо краю. Випікаємо при температурі 170 ° С 2,5 години. Якщо зверху почне занадто рум’янитися, накриваємо фольгою. Готовий кекс охолодити, загортаємо в фольгу і кладемо в холодильник мінімум на 5-7 днів.

Шотландский кекс — відеорецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
5 легендарних тортів зі згущеним молоком
Празький торт: кращі рецепти
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Кекси з родзинками: 3 простих рецепта
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею