Домашній зефір: найкращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Домашній зефір - відмінна альтернатива магазинним солодощам. З нашими покроковими інструкціями ви зможете приготувати ці смачні та корисні ласощі з першого разу.
Зберегти в кулінарну книгу

Простий рецепт яблучного зефіру

Інгредієнти:

  • Цукор – 0,5 кг;
  • Яблучне пюре – 700 г;
  • Білок – 4 шт .;
  • Цитрусова цедра – 0,5 ст. л.
  1. Перед початком приготування робимо пюре зі свіжих яблук, використовуючи блендер. Викладаємо пюре в миску. Для отримання необхідної кількості пюре яблук потрібно взяти приблизно в 2 рази більше за вагою.
  2. Білки і половину цукру збиваємо окремо блендером (із занурювальним насадкою). Висипаємо в яблучне пюре решту цукру, потім акуратно викладаємо білковий крем і цитрусових цедру.
  3. Всі компоненти збиваємо на середній швидкості до утворення пишної білої піни. Вона повинна бути досить густою, щоб ложка не падала.
  4. Беремо звичайне деко, застилаємо пекарським пергаментом. Змащуємо маслом і за допомогою кулінарного шприца вичавлюємо зефірки невеликими порціями.
  5. Включаємо духовку на 160 градусів, не вище. Ставимо деко з зефіром і готуємо близько 15 хвилин.

Довше тримати не можна, інакше зефір «пересохне», а він повинен бути м’яким і ніжним.

6. Готовий десерт охолоджуємо і викладаємо на тарілку.

Зефір від Лізи Глинської

Інгредієнти:

  • Для фруктової основи:
  • Яблука – 2 шт.;
  • Цукор – 200 г;
  • Білок – 1 шт.
  • Для сиропу:
  • Вода – 80 мл;
  • Цукор – 220 г.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чим замінити крем-чиз, артишоки чи агар-агар?

1. Розрізаємо яблука навпіл, видаляємо серединку, запікаємо 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів (або в мікрохвильовій печі). Очищаємо яблука від шкірки, перебиваємо блендером або перетираємо через сито до стану пюре, додаємо цукор, добре перемішуємо і даємо охолонути.

2. Остигле яблучне пюре змішуємо з половиною білка і збиваємо міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додаємо ще півбілка і продовжуємо збивати ще декілька хвилин.

Продовження рецепта читайте тут.

Зефір без цукру

Інгредієнти:

  • охолоджене яблучне пюре – 125 г;
  • яєчний білок – 2 шт.;
  • мед – за смаком (0,5- 1 ст. л.);
  • агар-агар – 10 г;
  • вода – 0,5 склянки.

Найкраще використовувати яблука кислих сортів, ідеальний варіант – антонівка.

  1. Збиваємо білки в круту піну і починаємо по ложечці додавати яблучне пюре, не перестаючи збивати.
  2. Поки маса збивається в комбайні, розводимо порошок агар-агар в половині склянки води, доводимо до кипіння, безперервно помішуючи, і кип’ятимо 2 хвилини.
  3. Гарячий розчин тонкою цівкою додаємо в білково-яблучну масу, продовжуючи активно збивати.
  4. Висаджуємо зефірки через кондитерський мішок на лист, покритий пергаментом.
  5. Даємо зефіру застигнути.

 

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо