Шарлотка з яблуками і бананами
Що необхідно:
- 1 ст. борошна
- 3-4 яблука
- 3 банана
- 0,5 ст. цукру
- 4 курячих яйця
Як готувати шарлотку з яблуками:
- Розігрійте духовку. Почистить і наріжте яблука та банани для шарлотки.
- Збийте яйця з цукром і додайте борошно.
- Змастіть форму рослинною олією, викладіть фрукти і залийте їх тістом.
- У розігрітій до 180 ° С духовці випікайте шарлотку 30-35 хвилин. Коли тісто почне відставати від бортиків – шарлотка готова! При бажанні можна посипати готовий пиріг цукровою пудрою.
Класична шарлотка
Що необхідно:
- 1 ст. цукру
- 5 курячих яєць
- 1 ст. пшеничного борошна
- 4-7 яблук
- 1/3 ч. л. соди
- 1 ст. л. рослинної олії
Як готувати класичну шарлотку:
- Відокремте білки від жовтків. Білки потрібно збити в піну, додаючи поступово цукор.
- Продовжуючи збивати, додайте жовтки, одну третину гашеної соди і борошно. Тісто має нагадувати сметану.
- Деко змастіть рослинною олією. Потім вилийте половину тіста і розкладіть яблука (їх потрібно попередньо почистити і нарізати часточками). На яблука вилийте решту тіста.
- Поставте шарлотку в духовку, розігріту на максимальній температурі. Після трьох хвилин, зменшіть температуру і випікайте її ще 20-25 хвилин.
Шарлотка з яблуками і сиром
Що потрібно для приготування шарлотки з сиром:
- 300 г сиру
- 4 яблука
- 150 г вершкового масла
- 1 ст. цукру
- 3 курячих яйця
- 3 ст. л. сметани
- 0,5 ч. л. соди
- 2-3 ст. борошна
Як готувати шарлотку:
- Збийте яйця з цукром і розімніть сир.
- Розтопіть масло, трохи остудіть і акуратно влийте в яйця. Потім додайте сир, сметану, а також соду.
- Ретельно перемішайте суміш.
- За консистенцією тісто має нагадувати сметану.
- Додайте в суміш нарізані скибочками яблука і перемішайте тісто.
- Форму змастіть рослинною олією і вилейте туди тісто
- Поставте в духовку і випікайте на середньому вогні приблизно годину.
ГОТУЄМО З НАМИ
Готують діти: шарлотка з яблуками (фоторецепт)