Сирний кекс з родзинками
Складові:
- Сир 270 г
- Вершкове масло 150 г
- Цукор 250 г
- Яйця 3 шт
- Ванілін 1 г
- Ізюм 100 г
- Розпушувач 1 пакет
- Борошно 300 г
Як приготувати сирний кекс
- Духовку ставимо на розігрів до 170ºС.
- М’яке масло збиваємо з цукром і ваніліном до однорідного стану. Додаємо м’який сир і знову збиваємо до однорідності.
Щоб дізнатися рецепт сирного кексу повністю, читайте тут.
Шоколадний кекс з рідкою начинкою
Складові:
- Чорний шоколад – 150 г;
- Вершкове масло – 50 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Цукор – 50 г;
- Борошно – 30-40 г
Як приготувати шоколадний кекс з рідкою начинкою дивіться тут
Яблучний кекс
Складові:
- Яблуко – 300 г;
- Цукор – 120 г;
- Ваніль – 2 г;
- Пекарський порошок – 4 г;
- Яйця – 3 шт .;
- Вершкове масло – 100 г;
- Борошно – 150 г
Як приготувати яблучний кекс читайте тут
Кекс з родзинками на сметані
Складові:
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 1 стакан
- Сметана – 200 мл
- Ізюм – 100 г
- Борошно – 1,5-2 склянки
- Ваніль або ванільний цукор – за смаком
- Розпушувач (або сода + оцет) – 0, 5 ч. Л
Як приготувати кекс на сметані:
- Кип’ятимо воду і запарюємо родзинки, щоб він потім у випічці був м’яким і соковитим.
- У мисці збиваємо яйця з цукром в густу піну з допомогою міксера, включеного на всю потужність. На це піде буквально кілька хвилин.
Продовження рецепта кексу на сметані з родзинками читайте тут.
Кекс з родзинками з вершковим маслом
Складові:
- вершкове масло 175 г
- цукор 175 г
- яйця 3 шт.
- пшеничне борошно 240 г
- розпушувач 1/2 ч.л.
- дрібка солі
- родзинки 175 г
Як приготувати кекс з родзинками
- Масло виймаємо з холодильника і залишаємо на годину. Також масло можна трохи підігріти в мікрохвильовці, але стежте, щоб воно лише трохи розм’якшилося.
- Збиваємо розм’якшене масло з цукром. Додаємо по одному яйця, продовжуючи збивати до консистенції крему.
- Додаємо замочений у воді родзинки.
- Все добре перемішуємо і всипаємо просіяне з розпушувачем і сіллю борошно. Знову перемішуємо і замішує тісто.
- Тісто викладаємо в злегка змащену маслом форму і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на час від 1 до 1.5 години. Перевіряємо кекс дерев’яною паличкою – вона повинна виходити з тіста сухою.