Як приготувати вареники з сирною начинкою
- На робочу поверхню гіркою просіюємо борошно, робимо на вершині отвір і розбиваємо в нього яйця. Обережно змішуємо борошно і яйця.
- Сироватку з’єднуємо з сіллю і поступово додаємо в тісто. Вимішуємо, поки тісто не стане однорідної консистенції. Тісто має вийти тугим і гладким. Накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хвилин.
Якщо додати в тісто розтоплене вершкове масло, то це значно покращить його смак
- Для начинки кисломолочний сир протираємо через сито і з’єднуємо з цукром.
- Родзинки та курагу запарюємо в окропі протягом 10 хвилин (вони повинні набрякнути), потім відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода.
- Курагу та ядра волоських горіхів дрібно нарізаємо.
- Додаємо в сир збите яйце, сметану, родзинки, курагу, горіхи, сіль і все добре перемішуємо.
- Тісто розкачуємо довгою смужкою завтовшки 1 мм і шириною 40-50 см. Змащуємо тісто сумішшю із яєць і молока.
- Із сирного фаршу робимо кульки вагою по 10-12 г і розкладаємо їх по всій довжині смужки із тіста з проміжками в 2 см, відступивши від краю 3-4 см.
- Потім кульки із сиру накриваємо вільним краєм тіста, біля кожної кульки приминаємо тісто, щоб верхній шар з’єднався з нижнім, і металевою виїмкою вирізаємо вареники.
- Підготовлені вареники опускаємо невеликими партіями в підсолений окріп і варимо при слабкому кипінні 6-8 хвилин. Вареники, що спливли на поверхню води, виймаємо шумівкою і перекладаємо в сотейник з маслом.
- Подаємо вареники зі сметаною, фруктовим сиропом або цукром.
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019