Як бути, якщо дуже хочеться поласувати морозивом, особливо в спекотний літній день, а промисловому продукту ви не довіряєте? Вихід є! Приготуймо сорбет.
Сорбет (фр. sorbet) – заморожений десерт на основі ягідного або фруктового пюре і цукрового сиропу. Від класичного морозива сорбет відрізняється більш зернистою структурою, в якій присутні невеликі крупинки льоду. Він нагадує фруктовий лід, який зараз дуже популярний нарівні з класичним морозивом.
Часто до сорбету додають невелику кількість алкоголю і тоді десерт перетворюється на чудове романтичне частування, здатне запаморочити голову представникам обох статей. До того ж приготувати сорбет простіше простого. Єдине, чого він потребуватиме – це часу. Тому не витрачайте його на роздуми, а озброюйтеся всім необхідним і беріться до справи – готувати сорбет.
Готуймо з нами
Сорбет з персика та полуниці
Полуничний сорбет
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вершки жирні – 100 мл
- полуниця – 300 г
- цукор – 150 г
Як приготувати полуничний сорбет
- Полуницю перебиваємо разом із цукром і перетираємо через сито.
- Додаємо вершки.
- Перебиваємо до однорідної маси та ставимо в морозилку на 1,5 години.
- Через кожні пів години сорбет перемішуємо, потім знову ставимо на холод.
Готуймо з нами
Динний сорбет (Все буде добре, відео)
Сорбет «Лимонний»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- сік лимонний – 1 склянка
- вода – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- шампанське – 2 ст. л.
- цедра лимонна (лимон) – 0,5 шт.
- полуниця – 150 г
Як приготувати сорбет «Лимонний»
- Воду з’єднуємо з цукром, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні кілька хвилин.
- Додаємо подрібнену лимонну цедру, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
- Після сироп проціджуємо, охолоджуємо і з’єднуємо з лимонним соком, шампанським і дрібно нарізаними ягодами полуниці. Перемішуємо і ставимо суміш у морозилку.
- Коли сорбет наполовину застигне, дістаємо його і збиваємо блендером. Після ставимо сорбет знову в морозилку і заморожуємо.
- Потім ще раз збиваємо сорбет і до подачі зберігаємо замороженим.
Готуймо з нами
Дієтичний сорбет
Сорбет з чорницею та вершками
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вершки 36% – 150 мл
- цукрова пудра – 50 г
- чорниці – 100 г
- яйця перепелині (білок) – 5 шт.
- сік лимонний – 1 ст. л.
- м’ята свіжа – до смаку
Як приготувати сорбет з чорницею та вершками
- Збиваємо білки з цукровою пудрою в стійку піну.
- Додаємо лимонний сік, чорниці, перемішуємо і ставимо суміш у морозилку.
- Коли сорбет трохи застигне, збиваємо його блендером, ставимо суміш у морозилку, а через деякий час знову збиваємо.
- Готовий сорбет розкладаємо по креманках і прикрашаємо листочками м’яти.
Готуймо з нами
Персиково-грушевый сорбет с персиковым фламбе (Все буде добре)
Сорбет «Динний»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- диня – 1 шт.
- мед рідкий – 2 ст. л.
- цукор – 0,5 склянки
- вино біле – 180 мл
- м’ята свіжа – до смаку
Як приготувати сорбет «Динний»
- Робимо пюре з дині.
- Наливаємо вино в каструльку, нагріваємо і розчиняємо в ньому цукор і мед.
- Охолоджуємо і додаємо пюре з дині. Суміш перемішуємо і ставимо в морозилку.
- Заморожуємо протягом 24 годин.
- Після дістаємо суміш із морозильної камери, збираємо кристалічні пластівці, викладаємо в креманки та подаємо.
Сорбет із мускатного вина
ІНГРЕДІЄНТИ:
- мускатне вино – 80 мл
- апельсини – 3 шт.
- лимони – 2 шт.
- білок перепелиних яєць – 3 шт.
- кориця – дрібка
- виноград – 0,5 склянки
Як приготувати сорбет із мускатного вина
- З апельсинів і лимонів вичавлюємо сік, половину відставляємо, а іншу половину змішуємо з цукром, доводимо до кипіння і варимо на помірному вогні 5 хвилин. Злегка охолоджуємо і додаємо решту соків і вино.
- Ставимо суміш у морозильну камеру і залишаємо до повного замерзання. У кухонному комбайні змішуємо білок і корицю та збиваємо до утворення суміші. Дістаємо суміш із морозильної камери та збиваємо. Поступово додаємо збитий білок, ставимо суміш у морозильну камеру на 3 години.
- Дістаємо сорбет із морозилки за 15 хвилин до подачі на стіл. Якщо суміш заморозилася дуже сильно, збиваємо її на кухонному комбайні ще раз.
- Готовий сорбет розкладаємо по креманках і прикрашаємо виноградом.
Яблучний сорбет
ІНГРЕДІЄНТИ:
- сік яблучний – 3 склянки
- кальвадос або сидр – 60 мл
- цукор – 2 ст. л.
- м’ята свіжа – до смаку
Як приготувати яблучний сорбет
- У великому посуді змішуємо сік, кальвадос, цукор і ставимо суміш у морозилку. Заморожуємо суміш протягом 12 годин.
- Потім дістаємо і збиваємо блендером до однорідної маси. Після заморожуємо ще раз.
- Дістаємо сорбет із морозилки за 15 хвилин до подачі на стіл.
- Якщо суміш заморозилася дуже сильно, збиваємо її на кухонному комбайні ще раз.
- Готовий сорбет розкладаємо по креманках і прикрашаємо листям м’яти.
Спробуйте суміш для сорбету на смак: якщо вона недостатньо солодка, додайте ще цукру.
Інна КАРНАУХОВА,
Smachno.ua








