Пахлава медова як на морі

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиАрабська кухня
Для всіх, хто скучив за пляжним відпочинком та морем — рецепт пахлави медової, соковитої, смачної!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для сиропа
Цукор1 стакан
Мед1 ч.л.
Вода1 стакан
Для тіста
Борошно3,5 стакана
Розпушувач1 ч.л.
Сметана3 ст.л.
Масло60 г
Молоко250 мл
Додати в список покупок

Готуємо пахлаву

Змішуємо в мисці молоко, топлене масло, сметану і додаємо дрібку солі. В іншій мисці змішуємо суху частину: борошно і розпушувач. Туди ж виливаємо рідку суміш і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і даємо відпочити хвилин 10-15.

Після ділимо тісто на 4 частини і кожну розгортаємо в тонкий пласт, присипаючи борошном. Даємо тісту трохи обвітритися.

Чим тонше тісто, тим смачніше буде пахлава

Звертаємо плоский рулет шириною 4-5 сантиметрів, Нарізаємо рулет під кутом — чим більше кут, тим довше пахлава.

Смажимо пахлаву в великій кількості гарячої олії до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Важливо! Під час смаження не відволікайтеся — пахлава дуже ніжна і швидко згоряє

Варимо сироп

У воді розчиняємо цукор, доводимо до кипіння, ставимо на великий вогонь і уварюємо хвилин 5. Після зменшуємо вогонь і додаємо мед. По черзі занурюємо пахлаву в киплячий сироп на пару секунд.

Якщо опускати пахлаву в холодний сироп, на тітсті його залишиться занадто багато

Пахлава як на морі готова!

ГОТУЄМО З НАМИ
Чебуреки з фруктами (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Содники
Домашній медовик: 5 простих рецептів
Шоколадні оладки від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре)
Торт Мурашник
Мармурова глазур
Як приготувати марципан в домашніх умовах
Глазур для торта: ТОП-3 рецепти
Яблучний кекс
Кращі рецепти бананової випічки
Капкейки: 5 рецептів
Солоні карамельні капкейки від Ектора Хіменес-Браво (Все буде добре)
Улюблені сирники: простий рецепт
Випічка за півгодини: 3 рецепта
Домашні десерти до ранкового чаю
Торт Наполеон (Все буде добре)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)