Пахлава медова як на морі

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиАрабська кухня
Для всіх, хто скучив за пляжним відпочинком та морем — рецепт пахлави медової, соковитої, смачної!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для сиропа
Цукор1 стакан
Мед1 ч.л.
Вода1 стакан
Для тіста
Борошно3,5 стакана
Розпушувач1 ч.л.
Сметана3 ст.л.
Масло60 г
Молоко250 мл
Додати в список покупок

Готуємо пахлаву

Змішуємо в мисці молоко, топлене масло, сметану і додаємо дрібку солі. В іншій мисці змішуємо суху частину: борошно і розпушувач. Туди ж виливаємо рідку суміш і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і даємо відпочити хвилин 10-15.

Після ділимо тісто на 4 частини і кожну розгортаємо в тонкий пласт, присипаючи борошном. Даємо тісту трохи обвітритися.

Чим тонше тісто, тим смачніше буде пахлава

Звертаємо плоский рулет шириною 4-5 сантиметрів, Нарізаємо рулет під кутом — чим більше кут, тим довше пахлава.

Смажимо пахлаву в великій кількості гарячої олії до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Важливо! Під час смаження не відволікайтеся — пахлава дуже ніжна і швидко згоряє

Варимо сироп

У воді розчиняємо цукор, доводимо до кипіння, ставимо на великий вогонь і уварюємо хвилин 5. Після зменшуємо вогонь і додаємо мед. По черзі занурюємо пахлаву в киплячий сироп на пару секунд.

Якщо опускати пахлаву в холодний сироп, на тітсті його залишиться занадто багато

Пахлава як на морі готова!

ГОТУЄМО З НАМИ
Чебуреки з фруктами (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
Гарбузовий чізкейк
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)
Пиріг з гарбуза
5 кращих десертів на День подяки
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
в каком порядке должны быть слои в селедке под шубой, слои в селедке под шубой, как приготовить салат селедка под шубой, варианты слоев салата селедка под шубой, селедка под шубой, рецепт селедки под шубой, селедка под шубой с яичными желтками, селедка под шубой с яблоками, селедка под шубой со сливками и лимоном
У якому порядку повинні бути шари в Оселедця під шубою
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці