Готуємо пахлаву
Змішуємо в мисці молоко, топлене масло, сметану і додаємо дрібку солі. В іншій мисці змішуємо суху частину: борошно і розпушувач. Туди ж виливаємо рідку суміш і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і даємо відпочити хвилин 10-15.
Після ділимо тісто на 4 частини і кожну розгортаємо в тонкий пласт, присипаючи борошном. Даємо тісту трохи обвітритися.
Чим тонше тісто, тим смачніше буде пахлава
Звертаємо плоский рулет шириною 4-5 сантиметрів, Нарізаємо рулет під кутом — чим більше кут, тим довше пахлава.
Смажимо пахлаву в великій кількості гарячої олії до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Важливо! Під час смаження не відволікайтеся — пахлава дуже ніжна і швидко згоряє
Варимо сироп
У воді розчиняємо цукор, доводимо до кипіння, ставимо на великий вогонь і уварюємо хвилин 5. Після зменшуємо вогонь і додаємо мед. По черзі занурюємо пахлаву в киплячий сироп на пару секунд.
Якщо опускати пахлаву в холодний сироп, на тітсті його залишиться занадто багато
Пахлава як на морі готова!