Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко | 0,5 л | |
Яйця | 4 шт. | |
Мак | 0,5 склянки | |
Сода, погашена оцтом | 0,5 ч. л. | |
Борошно | 4 склянки | |
Цукор | 3-4 ст. л. | |
Мак: |
Мак | 1 склянка | |
Цукор | 0,5 склянки | |
Мед | 3-4 ст. л. | |
Вода |
Додати в список покупок
Покроковий рецепт приготування
- Яйця розмішати з цукром, додати молоко, мак – розмішати. Просіяти борошно, додати соду і замісити тісто.
- Розкачати в пласт товщиною 1,5 см, розрізати на шматки, перекласти на деко, наколоти виделкою або ножем і випікати в духовці 25 хв. при температурі 190-200 ℃.
- Скласти в миску, як охолоне, накрити рушником.
- На Спас запарити мак окропом в макітрі, як охолоне вода, злити воду і втерти мак. Додати цукор і ще раз все добре розтерти. Нарізати в миску з маслом паляницю кубиками.
- Додати мед і запарити окропом.
- Дати охолонути і насолоджуватися.