Складові:
Для коржа:
- Борошно – 800 г
- Сироватка – 300 г (можна замінити кислим молоком або водою)
- Яйце – 1 шт
- Сіль – 1 дрібка
- Цукор – 1 ст. л
- Сода – 1 ч.л
Для заправки:
- Вода кип’ячена холодна – 2 літри
- Мак – 300 г
- Цукор – за смаком
ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати на Маковея: 3 смачних страви з медом і маком
Як приготувати печиво-коржики з маком на Маковія:
- З продуктів робимо тісто, вимішуємо його, розкочуємо, кладемо на деко і ножем малюємо на ньому ромбики. Наколюємо виделкою. Випікаємо за температури 180 градусів протягом 10-20 хвилин.
- Мак заливаємо окропом і даємо йому постояти 2 години. Зливаємо воду. Мак мнемо, додаємо цукор за смаком і заливаємо холодною кип’яченою водою.
- Корж охолоджуємо, розламуємо на шматочки, заливаємо маком і подаємо до столу.
Печиво-коржики з маком на Маковія готово!