Різдвяні калачі: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиРецепти на Різдво 2019
Калач є одним із атрибутів світлого свята Різдва. З калачами йдуть у гості до хрещених, рідних, батьків. Пропонуємо спекти смачні калачі в домашніх умовах
Зберегти в кулінарну книгу

Калачі з маком

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • дріжджі – 20 г;
  • цукор – 60 г;
  • яєчні жовтки – 3 шт.;
  • молоко – 250 мл;
  • вершкове масло – 40 г;
  • сіль – дрібка;
  • молоко для змащування – 2 ст. л.;
  • мак – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Розтоплюємо масло.
  2. Дріжджі розводимо в теплій воді або молоці та змішуємо в посуді з іншими інгредієнтами. В останню чергу додаємо вершкове розтоплене масло.
  3. Замішуємо тісто та ставимо в тепле місце для збільшення його в об’ємі в 1,5-2 рази.
  4. Уже підняте тісто ще раз вимішуємо та поділяємо на декілька частин. Формуємо калачі.
  5. Змащуємо кожен калач жовтком, вкладаємо їх на змащене маслом деко. Посипаємо маком.
  6. Випікаємо при температурі 200 С 20-25 хвилин.

Сметанні калачі

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 300 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • сметана – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 90 г;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • розпушувач – 5 г.

 

Спосіб приготування

  1. Яйця злегка збиваємо з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло та сметану.
  2. Просіяне борошно з’єднуємо з сіллю і розпушувачем. Поступово додаємо борошно до яєчно-сметанної суміші та замішуємо м’яке пластичне тісто.
  3. З тіста робимо невеликі джгутики, а з них формуємо калачі.
  4. Сметанні калачі укладаємо на деко, змащене вершковим маслом, і випікаємо в розігрітій до 180 C духовці приблизно 15 хвилин до легкого зарум’янювання.
  5. Даємо гарячим сметанним калачам відпочити під серветкою.

Калачі з родзинками

Інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;
  • молоко – 1 склянка;
  • яйця – 3 шт.;
  • дріжджі сухі – 11 г;
  • масло вершкове – 70 г;
  • сметана – 0,5 склянки;
  • цукор – 2-3 ст. л.;
  • мак – 1-2 ст. л.;
  • родзинки – 50 г;
  • сіль – дрібка.

 

Спосіб приготування

  1. Борошно просіваємо.
  2. Заливаємо окропом родзинки на 5 хвилин, воду зливаємо.
  3. Молоко підігріваємо, додаємо цукор. Потім додаємо дріжджі. Все добре перемішуємо. Додаємо 2 ст. л. борошна. Добре перемішуємо та ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
  4. Всипаємо 2 склянки борошна і ще раз розмішуємо. Опару кладемо в тепло на 20-30 хвилин. Коли опара підросте в 2-3 рази, додаємо сіль, яйця, м’яке вершкове масло, сметану.
  5. Ретельно замішуємо тісто, підсипаючи борошно. Накриваємо рушником, ставимо в тепле місце на 1,5-2 години. Періодично за цей час (2-3 рази) тісто вимішуємо.
  6. Включаємо духовку. Потім додаємо в тісто родзинки, добре перемішуємо. Поділяємо тісто на 2 частини. З кожної частини формуємо калачі.
  7. Деко застилаємо папером для випічки, змащуємо її маслом. Викладаємо обережно калачі. Змащуємо збитим жовтком. Посипаємо зверху маком. Залишаємо калачі підніматися на 30-40 хвилин.
  8. Деко з калачами ставимо в розігріту духовку на середню полицю. Випікаємо при температурі 200 градусів приблизно 40 хвилин.
  9. Готові калачі виймаємо з духовки, накриваємо рушником, даємо постояти 15-20 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Кутя із рису з маком

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Штоллен: рецепти німецького різдвяного кексу
Домашні торти: 7 рецептів
Торти із печива на Новий рік
Сент Оноре — рецепт
Апельсинове суфле

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік