Рецепт приготування бабусиної паски від Лізи Глинської
1. Почнемо приготування з опари. Для неї знадобиться 300 мл. молока, 200 г. борошна, 50 г. цукру і 50 г. свіжих пресованих дріжджів. Молоко має бути кімнатної температури або трохи тепле (температура не більше 40 градусів, інакше дріжджі просто загинуть). Відправляємо молоко в миску, сюди ж цукор та свіжі пресовані дріжджі. Перемішуємо. Додаємо борошно, перемішуємо. Накриваємо суміш харчовою плівкою та відправляємо її настоятися приблизно на годину у тепле місце.
2. Готуємо тісто. Для цього беремо 700 г. борошна, 3 яйця та окремо 2 жовтки, 130 г. вершкового масла, 120 г. цукру, 30 мл. олії, 20 мл. горілки, 3 г. солі та цедра 1 лимона. Беремо миску, до неї відправляємо яйця, цукор і перемішуємо. Додаємо горілку для розпушування тіста. Додаємо цедру лимона. Сіль додаємо в борошно, і олію з’єднуємо з вершковим. Вершкове масло має бути кімнатної температури (жирність 82%).
3. Просіюємо борошно через сито, відправляємо туди опару та яйця з цукром, лимонну цедру. Замішуємо тісто, з’єднавши всі інгредієнти. Як тільки борошно зволожилося, перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо. Тісто має стати еластичним та відлипати від столу. Додатково муку не додавати. Замішуємо тісто хвилин 10. Воно не повинне липнути до рук.
4. Беремо ємність, змащуємо олією і кладемо туди тісто. Закриваємо ємність та відставляємо у тепле місце на 2 години.
5. Беремо олію, змащуємо стіл рослинним маслом і свої ручки, перекладаємо тісто на стіл. Додаємо на тісто родзинки (попередньо промиті теплою водою і висушені). Ділимо тісто на 5 частин і підкочуємо тісто, щоб верхівка була рівною.
6. Перекладаєте тісто у форми, виставляєте на лист і відставляєте в тепле місце приблизно на годину.
7. Дістаємо пасочки і змащуємо їх глазуруванням (один жовток та чайна ложна молока). Відправляйте паски випікатися при температурі 160 градусів приблизно 30-35 хвилин. Готовність можна перевіряти дерев’яною шпажкою.
Шикарні пасочки готові! Світлого вам Великодня та смачних пасочок!
Читайте також: