Бабусина паска від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2022
Вже зовсім скоро світле свято Великодня, і всі ми чекаємо на той момент, коли поїдемо додому і зберемося в колі сім'ї. Адже це щорічна традиція, яка об'єднує та дарує надію.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко300 мл
Дріжджі50 г
Цукор170 г
Борошно900 г
Яйця3 шт
Яєчні жовтки2 шт
Вершкове масло130 г
Олія30 мл
Горілка20 г
Сіль3 г
Родзинки200 г
Додати в список покупок

Рецепт приготування бабусиної паски від Лізи Глинської

1. Почнемо приготування з опари. Для неї знадобиться 300 мл. молока, 200 г. борошна, 50 г. цукру і 50 г. свіжих пресованих дріжджів. Молоко має бути кімнатної температури або трохи тепле (температура не більше 40 градусів, інакше дріжджі просто загинуть). Відправляємо молоко в миску, сюди ж цукор та свіжі пресовані дріжджі. Перемішуємо. Додаємо борошно, перемішуємо. Накриваємо суміш харчовою плівкою та відправляємо її настоятися приблизно на годину у тепле місце.

2. Готуємо тісто. Для цього беремо 700 г. борошна, 3 яйця та окремо 2 жовтки, 130 г. вершкового масла, 120 г. цукру, 30 мл. олії, 20 мл. горілки, 3 г. солі та цедра 1 лимона. Беремо миску, до неї відправляємо яйця, цукор і перемішуємо. Додаємо горілку для розпушування тіста. Додаємо цедру лимона. Сіль додаємо в борошно, і олію з’єднуємо з вершковим. Вершкове масло має бути кімнатної температури (жирність 82%).

3. Просіюємо борошно через сито, відправляємо туди опару та яйця з цукром, лимонну цедру. Замішуємо тісто, з’єднавши всі інгредієнти. Як тільки борошно зволожилося, перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо. Тісто має стати еластичним та відлипати від столу. Додатково муку не додавати. Замішуємо тісто хвилин 10. Воно не повинне липнути до рук.

4. Беремо ємність, змащуємо олією і кладемо туди тісто. Закриваємо ємність та відставляємо у тепле місце на 2 години.

5. Беремо олію, змащуємо стіл рослинним маслом і свої ручки, перекладаємо тісто на стіл. Додаємо на тісто родзинки (попередньо промиті теплою водою і висушені). Ділимо тісто на 5 частин і підкочуємо тісто, щоб верхівка була рівною.

6. Перекладаєте тісто у форми, виставляєте на лист і відставляєте в тепле місце приблизно на годину.

7. Дістаємо пасочки і змащуємо їх глазуруванням (один жовток та чайна ложна молока). Відправляйте паски випікатися при температурі 160 градусів приблизно 30-35 хвилин. Готовність можна перевіряти дерев’яною шпажкою.

Шикарні пасочки готові! Світлого вам Великодня та смачних пасочок!

Читайте також:

Закарпатский кулич от Лилии Цвет

Всі рецепти на Великдень 2022

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами
Глазур для паски – простий рецепт


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці