Пломбір

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Дитяче харчування
Якщо ви сумуєте по морозиву «як в дитинстві» цей рецепт для вас! Пломбір за рецептом виходить ніжним, смачним, а готується не так вже й складно — досить знати парочку секретів
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершки 38%350 мл
Цукор (мікрокристалічний чи пудра)100 г
Ваніль1 стручок (пакетик)
Яйця (жовтки)4 шт
Жирне молоко250 мл
Додати в список покупок

Як збити вершки: 10 секретів

Рецепт морозива пломбір

  1. Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору.

    Чим дрібніше цукор, тим краще він змішається з жовтками

  2. З стручка ванілі витягаємо насіння: для цього його потрібно розрізати навпіл і пройтися ножем по половинкам, збираючи м’якоть.

    Якщо стручка ванілі у вас немає, підійде дрібний ванільний цукор або ванілін

  3. У сотейник вливаємо молоко, додаємо ваніль і кип’ятимо на невеликому вогні.
  4. Гаряче молоко вливаємо тонкою цівкою в яйця, постійно помішуючи.
  5. Повертаємо суміш на вогонь і прогріваємо до загустіння. Помішуємо і стежимо, щоб суміш не закипіла — інакше яйця згорнуться.
  6. Охолоджуємо суміш — спочатку до кімнатної температури, а потім не менше години в холодильнику. В цей час холодні вершки збиваємо до пишності і акуратно з’єднуємо з яєчно-молочною сумішшю.
  7. Збиваємо хвилину-дві. Суміш повинна вийти напіврідкою, з вінчика вона має сповзати.

    Слідкуйте, щоб не перевзбити суміш, інакше у вас вийде масло або пахта

Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозильну камеру. Через годину дістаємо морозиво та збиваємо міксером. Знову ховаємо в морозильник. Робимо те ж саме 3-4 рази. В кінці, коли морозиво сильно затвердіє, перемішуємо його ложкою і знову ставимо в морозилку.

Через 30-40 хвилин дістаємо морозиво, останній раз помішуємо ложкою та прибираємо в холодильник до повного затвердіння.

Морозиво пломбір готово! Подаємо його в креманках — щоб розкласти пломбір, контейнер краще пару хвилин потримати при кімнатній температурі.

Читайте також: Як збити вершки: 10 секретів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини
Швидкі десерти на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік