Дуже рекомендуємо приготувати цей десерт у спекотні дні. Граніта сподобається усім, без виключення, а особливо – дітям. Якщо вирішили приготувати для дорослих, апельсиновий фреш можна замінити будь-яким алкогольним напоєм до смаку. Наприклад, чудово підійде біле або рожеве мускатне вино.
Як приготувати полуничну граніту
Крок 1
Для приготування полуничної граніти спочатку промиваємо холодною водою полуницю та видаляємо хвостики.
Крок 2
Ягоди перекладаємо в блендер, додаємо фреш цитрусових, всипаємо цукор та вливаємо воду. Збиваємо в однорідну масу. Якщо у вас немає блендера, перетріть нарізані ягоди, додайте інші інгредієнти та ретельно перемішайте.
Крок 3
Отриману ягідну масу перекладаємо у будь-яку підходящу для заморожування форму та помішаємо у морозилку приблизно на 2 години.
Крок 4
Полуничну граніту необхідно 4 рази за час заморожування діставати та перемішувати.
Крок 5
Коли десерт повністю заморозиться, дістаємо його з морозилки й залишаємо на 15 хвилин за кімнатної температури.
Крок 6
За допомогою виделки та ложки перекладаємо полуничну граніту в посуд для подачі та прикрашаємо до смаку.

Готуймо з нами
Граніта з дині
Готуймо з нами
Сорбет з персика та полуниці







