Як приготувати паску з декількох шарів: рецепт
1. Яйця поділяємо на білки і жовтки (знадобляться тільки жовтки). Жовтки розтираємо з цукром – повинна вийти майже біла і пишна маса.
2. Сир протираємо через сито (прокручуємо на м’ясорубці або збиваємо в блендері).
3. До жовтків додаємо збитий сир, розм’якшене масло, сметану і ванілін, добре перемішуємо.
4. Шоколад ламаємо, заливаємо вершками і прогріваємо в мікрохвильовці 30 секунд. Добре перемішуємо до гладкої, однорідної маси.
5. Сирну масу поділяємо на 2 частини, в одну виливаємо розтоплений шоколад, а в іншу промиті родзинки й порізані волоські горіхи.
6. Шоколадно-сирну масу добре охолоджуємо і додаємо шоколадну крихту або тертий на крупній тертці шоколад.
Якщо використовуєте тертий шоколад, то додатково перемішайте його з цукровою пудрою і злегка підморозьте в морозилці, щоб від не розчинився в сирі.
7. У спеціальну форму викладаємо вологу складену в 4-6 шарів марлю. Викладаємо сирну масу чергуючи шари по 2-3 ст.л. (кожен наступний шар збільшуємо кількість сиру, так як форма розширюється).
Щоб шари вийшли рівніші, після кожного форму потрібно постукати об стіл, щоб маса рівніше розподілилася.
8. Марлю звертаємо зверху. Форму ставимо на тарілку і придавлюємо невеликим вантажем, щоб сироватка краще витікала. Прибираємо в холодильник на 12-18 годин. При подачі з паски знімаємо марлю і прикрашаємо за смаком.
Читайте також: