Рецепт приготування сирної паски від Ярославського ВОлодимира
1. Сир важливо на самому початку віджати, щоб позбавимося від зайвої вологи.
2. Сир, жовтки, вершкове масло, цукор і вершки кладемо в сотейник, і добре пробиваємо блендером в кремову масу. Якщо немає блендера тоді попередньо сир треба протерти через сито. Процес, звичайно, трудомісткий.
3. Ставимо сотейник на плиту і інтенсивно помішуючи доводимо суміш до появи перших «бульбашок», але не кип’ятимо, а відразу знімаємо з вогню. Не бійтеся, що суміш стала рідкою – це нормально.
4. Додайте білий шоколад прямо в гарячу суміш і розмішую лопаткою до розчинення.
5. Додайте попередньо бланшовані родзинки, кокосову стружку і, за бажанням, ваніль та мигдаль. Взагалі, мигдаль часто зустрічається в рецептах, а стружка дуже до смаку – дає аромат і текстуру. Ваніль можна не додавати – виріб і так дуже ароматний і пахне класно!
6. В форму кладете марлю (форма стоїть вузьким краєм вниз). І висипаєте всю теплу ще суміш, трохи ущільнюєте ложкою, складаєте на краю марлі нагору і кладете невеликий прес, наприклад, 300г крупи на тарілку, щоб зайва рідина стікала і ставлю в холодильник на добу або мінімум з вечора до ранку.
7. Вранці прикрашаєте білим шоколадом, цукатами, горіхами і взагалі чим ваша душа забажає. Зберігаємо в холодильнику 3-4 дні накривши плівкою.
Поради:
1. Можна робити і без білого шоколаду- буде ніжнішою і меньш солодкою.
2. Вершки можна замінити на сметану 20%.
3. Якщо нема родзинок кладіть сухофрукти або цукати.
4. Курагу краще не класти, тому що з сиром вона дає металевий присмак.
5. Робите без родзинок – збільште трохи цукру.
6. Горіхи можна змінювати за бажанням.
Смачного!
Читайте також: