Рецепт приготування італійської паски Панеттоне від Євгена Клопотенка
1. З самого початку вам потрібно додати дріжджі у теплу воду (вода не більше 38 градусів). Після додаємо до дріжджів ванільний цукор і додаємо звичайний цукор. Все перемішуємо та залишаємо на деякий час.
2. Після цього змішуємо в окремій ємності йогурт, додаємо у йогурт масло та 2 яєчні жовтки, 4 ложки цукру та цедру апельсина для аромату. Все перемішуємо до однорідної маси і додаємо дріжджі. Після цього додаємо борошно і пермішуємо.
3. Після додаємо щіпку солі та мак і перемішуємо. Повинно вийти досить рідке тісто, це нормально, воно таким і має бути.
4. Тепер накриваємо нашу масу рушником і ставимо в тепле місце без протягів, щоб дріжджі підійшли. Ставимо на 1 годину.
5. Через годину обминаємо тісто. Для цього беремо олію. Але перед цим, візьміть родзинки і додайте в родзинки цукрову пудру. Це сприятиме тому, щоб ізюм не прилипав один до одного і рівномірно розподілився по всьому тісту. Змастіть руки олією і додайте родзинки, ізюм| в тісто і обминайте його руками.
6. Все добре обім’яли. Тепер беріть форми і наповнюйте їх тістом приблизно на 1/3 і залиште відпочивати ще близько години-півтори (поки воно не підніметься).
7. За годину відправляємо наші пасхи в духовку за температури 180 градусів на 20-30 хвилин ( залежно від обсягу форми). Ставимо в духовку, режим нижнього та верхнього випікання.
8. Через 20-30 хвилин перевіряємо наші паски.
Панеттоне готовий!
Читайте также: