Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Самий шоколадний торт у світі! Секретами приготування королівського трюфельного торта поділилася Тетяна Литвинова
Зберегти в кулінарну книгу

ІНГРЕДІЄНТИ

Для бісквіта:

  • Чорний шоколад (70%) – 200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 125 г
  • Розпушувач – 2 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.

Для крему:

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Вершки (30%) – 100 мл
  • Сметана (20%) – 75 мл
  • Цукрова пудра – 100 г

Для крихт:

  • Цукор – 120 г
  • Вода – 50 мл
  • Сік лимона – 1/2 ч. л.
  • Лід
  • Какао – 20 г
  • Вершкове масло – 50 г

Для глазурі:

  • Шоколад (70%) – 100 г
  • Вершки (30%) – 125 мл
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Коньяк – 1 ч. л.

Для шоколадної стружки:

Чорний шоколад (70%) – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо бісквіт

  1. Шоколад топимо на паровій бані. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Знімаємо каструлю з парової бані й охолоджуємо суміш.
  2. Збиваємо міксером яйця з цукром до пишної піни. Додаємо остиглий шоколад.
  3. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо до шоколадно-яєчної суміші й обережно перемішуємо.
  4. Вирізаємо з пергаменту коло діаметром як дно трилітрової каструлі. Змащуємо стінки каструлі і пергамент вершковим маслом.
  5. Пергамент викладаємо на дно каструлі. На пергамент викладаємо тісто. Крутимо форму за годинниковою стрілкою 3-4 рази – щоб тісто вирівнялося. Закриваємо каструлю тарілкою, загорнутою в рушник.
  6. На дно більшої каструлі ставимо тарілку. Зверху ставимо каструлю з бісквітом.
  7. Накриваємо велику каструлю кришкою і випікаємо на плиті на маленькому вогні протягом 1 години.
  8. Готовий корж охолоджуємо в 3-літровій каструлі у великій мисці з холодною водою (20 хвилин).
  9. Корж обережно дістаємо з форми на дощечку, накриваємо великою мискою і ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Готуємо крем

  1. Шоколад топимо на паровій бані, після чого охолоджуємо до 40 ° C.
  2. У холодній посудині вершки і сметану збиваємо до густої піни, поступово додаючи цукрову пудру. Додаємо остиглий шоколад, перемішуємо до однорідності і залишаємо на 10 хвилин в холодильнику.
  3. Для трюфельних крихт нагріваємо воду з цукром і варимо до загустіння. Через 2 хвилини додаємо лимонний сік.
  4. Змішуємо какао і вершкове масло. Додаємо до готового сиропу. Ставимо на крижану баню і помішуємо до загустіння.
  5. Виливаємо на пергамент шаром до 5 мм. Залишаємо до повного застигання, після чого подрібнюємо блендером в крихту.

Бісквіт розрізаємо на 2 коржі і формуємо торт

  1. На перший корж наносимо крем товщиною 7 мм і щедро присипаємо трюфельними крихтами. Накриваємо другим коржем.
  2. Верхівку і боки торта змащуємо кремом і посипаємо цукровою пудрою. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.

Готуємо глазур

  1. Нагріваємо вершки, додаємо вершкове масло і цукрову пудру і перемішуємо до однорідності. Додаємо до теплої маси подрібнений шоколад і коньяк. Перемішуємо і охолоджуємо до 40 °C.
  2. Виливаємо глазур в центр торта так, щоб вона стікала красивими хвилями.
  3. Шоколадну стружку робимо за допомогою овочечистки з шоколадки.
  4. Посипаємо центр торта шоколадною стружкою і трюфельним крихтами.
  5. Ставимо торт в холодильник на 1 годину.

Дивіться також відео приготування трюфельного торта 


Читайте також: 

Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Торт «Дамські пальчики» (Все буде смачно) рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сливовий пиріг
Паска домашня
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці