Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Самий шоколадний торт у світі! Секретами приготування королівського трюфельного торта поділилася Тетяна Литвинова
Зберегти в кулінарну книгу

ІНГРЕДІЄНТИ

Для бісквіта:

  • Чорний шоколад (70%) – 200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 125 г
  • Розпушувач – 2 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.

Для крему:

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Вершки (30%) – 100 мл
  • Сметана (20%) – 75 мл
  • Цукрова пудра – 100 г

Для крихт:

  • Цукор – 120 г
  • Вода – 50 мл
  • Сік лимона – 1/2 ч. л.
  • Лід
  • Какао – 20 г
  • Вершкове масло – 50 г

Для глазурі:

  • Шоколад (70%) – 100 г
  • Вершки (30%) – 125 мл
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Коньяк – 1 ч. л.

Для шоколадної стружки:

Чорний шоколад (70%) – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо бісквіт

  1. Шоколад топимо на паровій бані. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Знімаємо каструлю з парової бані й охолоджуємо суміш.
  2. Збиваємо міксером яйця з цукром до пишної піни. Додаємо остиглий шоколад.
  3. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо до шоколадно-яєчної суміші й обережно перемішуємо.
  4. Вирізаємо з пергаменту коло діаметром як дно трилітрової каструлі. Змащуємо стінки каструлі і пергамент вершковим маслом.
  5. Пергамент викладаємо на дно каструлі. На пергамент викладаємо тісто. Крутимо форму за годинниковою стрілкою 3-4 рази – щоб тісто вирівнялося. Закриваємо каструлю тарілкою, загорнутою в рушник.
  6. На дно більшої каструлі ставимо тарілку. Зверху ставимо каструлю з бісквітом.
  7. Накриваємо велику каструлю кришкою і випікаємо на плиті на маленькому вогні протягом 1 години.
  8. Готовий корж охолоджуємо в 3-літровій каструлі у великій мисці з холодною водою (20 хвилин).
  9. Корж обережно дістаємо з форми на дощечку, накриваємо великою мискою і ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Готуємо крем

  1. Шоколад топимо на паровій бані, після чого охолоджуємо до 40 ° C.
  2. У холодній посудині вершки і сметану збиваємо до густої піни, поступово додаючи цукрову пудру. Додаємо остиглий шоколад, перемішуємо до однорідності і залишаємо на 10 хвилин в холодильнику.
  3. Для трюфельних крихт нагріваємо воду з цукром і варимо до загустіння. Через 2 хвилини додаємо лимонний сік.
  4. Змішуємо какао і вершкове масло. Додаємо до готового сиропу. Ставимо на крижану баню і помішуємо до загустіння.
  5. Виливаємо на пергамент шаром до 5 мм. Залишаємо до повного застигання, після чого подрібнюємо блендером в крихту.

Бісквіт розрізаємо на 2 коржі і формуємо торт

  1. На перший корж наносимо крем товщиною 7 мм і щедро присипаємо трюфельними крихтами. Накриваємо другим коржем.
  2. Верхівку і боки торта змащуємо кремом і посипаємо цукровою пудрою. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.

Готуємо глазур

  1. Нагріваємо вершки, додаємо вершкове масло і цукрову пудру і перемішуємо до однорідності. Додаємо до теплої маси подрібнений шоколад і коньяк. Перемішуємо і охолоджуємо до 40 °C.
  2. Виливаємо глазур в центр торта так, щоб вона стікала красивими хвилями.
  3. Шоколадну стружку робимо за допомогою овочечистки з шоколадки.
  4. Посипаємо центр торта шоколадною стружкою і трюфельним крихтами.
  5. Ставимо торт в холодильник на 1 годину.

Дивіться також відео приготування трюфельного торта 


Читайте також: 

Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Торт «Дамські пальчики» (Все буде смачно) рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Халва із гарбуза
Десерт із айви
Бісквіт горіховий з грушево-рисовою начинкою
Айва, фарширована горіхами
Ведмедик Барні: рецепт приготування в домашніх умовах
Гарбузовий кекс: декілька оригінальних рецептів
Пироги з капустою: 5 рецептів
Кекс з сухофруктами в мультиварці
Яблука, печені з медом і горіхами, в мультиварці
Брауні: рецепти супершоколадного десерту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви