Оладки на кислому молоці без яєць
Складові:
- кисле молоко – 1 стакан
- цукровий пісок – 2 ст. л.
- борошно – 180-200 г
- сіль – 1/4 ч. л.
- сода – 1/4 ч. л.
Як приготувати оладки
- Кисле молоко трохи підігріваємо (до 40 °С). Поступово вводимо в молоко соду, сіль, борошно і цукровий пісок, ретельно змішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Тісто має бути густим, як сметана.
- Сковороду розігріваємо та випікаємо оладки на олії до рум’яності з двох сторін. Оладки виходять ніжними й пишними.
Читайте також: Бананові оладки без борошна і цукру
Десерт з кислого молока
Складові:
- желатин – 1 ч. л.
- апельсинова цедра – 1 шт.
- молоко кисле – 500 мл
- сметана – 1 стакан
- цукор – 0.5 стакана
- пудра цукрова – до смаку
Як приготувати десерт з кислого молока
- Желатин розчиняємо у воді, з апельсина акуратно знімаємо цедру, а сам апельсин нарізаємо тоненькими кружальцями. З’єднуємо кисле молоко і сметану, додаємо цукор, цедру і підготовлений желатин. Все перемішуємо.
- Суміш ставимо в посудину з льодом і збиваємо до загустіння. Розкладаємо у форми, в кожну форму кладемо кружечок апельсина, посипаємо цукровою пудрою і кладемо в холодильник на дві години.
Готуймо з нами
Яблучний пиріг Невидимка
Пиріг на кислому молоці без яєць
Складові:
- кисле молоко – 200 мл
- цукор – 1 склянка
- борошно – 2 склянки
- олія – 60 мл
- сода – 1 ч. л.
- яблука (або інша фруктова начинка) – 0,5 кг
Як приготувати пиріг на кислому молоці
- Всі інгредієнти, крім начинки, ретельно перемішуємо до однорідності – тісто має бути гладким і густим, без грудочок. Половину тіста виливаємо в змащену олією форму для пирога, зверху викладаємо очищені та нарізані яблука та виливаємо зверху другу половину тіста. Можна посипати пиріг зверху горішками.
- Духовку розігріваємо до 180 °С і випікаємо пиріг 30 хвилин.
Готуймо з нами
Яблучний пиріг з пісочного тіста та меренгою за рецептом Ольги Кобилянської
Ніжне печиво на кислому молоці
Складові:
Для тіста:
- борошно – 500 г
- цукор – 1/2 склянки
- кисле молоко – 2 склянки
- олія – 2 ст. л.
- розпушувач – 2 ч. л.
- ванілін – до смаку
Для помадки:
- шоколад – 100 г
- сметана – 2 ст. л.
- Кисле молоко, цукор і масло збиваємо міксером до однорідності. Додаємо розпушувач, ванілін і половину борошна, розмішуємо і додаємо борошна до тих пір, поки тісто не стане щільним і його можна буде вимішувати.
- Борошно, що залишилося, висипаємо на стіл і викладаємо зверху тісто. Розкачуємо його в пласт товщиною 0,5 сантиметра. Деко для запікання змащуємо олією та викладаємо туди тісто.
- Духовку розігріваємо до 200°С і ставимо печиво випікатися на 20 хвилин. Оскільки печиво виходить несолодким, до нього можна приготувати шоколадну помадку: для цього топлений на водяній бані шоколад змішуємо зі сметаною.
- Коли печиво буде готове, ріжемо його на шматочки й поливаємо помадкою.
Готуймо з нами
Пухкий яблучний пиріг на кефірі










