Консервовані заправки для борщу: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
У кожної господині — свій смак борщу, який багато в чому залежить від заправки. Пропонуємо 3 рецепта заправок, які можна приготувати заздалегідь, щоб радувати себе борщем частіше!
Зберегти в кулінарну книгу

Заправка для борщу з болгарським перцем

Складові:

  • Буряк 600 г
  • Болгарський перець 200 г
  • Морква 200 г
  • Цибуля ріпчаста 200 г

Як приготувати:

Натираємо моркву та буряк на крупній тертці. Буряк скроплюємо яблучним оцтом – це потрібно для того, щоб заправка не втратила колір. Болгарський перець нарізаємо кубиками. Помідори довільно розрізаємо і перебиваємо за допомогою блендера в пюре. Продовження рецепта читайте тут.

Сира заправка для борщу без буряка

Складові:

  • морква – 1 кг;
  • сіль – 600 г;
  • зелень кропу – 300 г;
  • томати – 1 кг;
  • зелень петрушки – 300 г;
  • болгарський перець – 1 кг.

Приготування заправки:

З томатів вирізаємо плодоніжки, а з перців – плодоніжки та насіння. Нарізаємо овочі невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, а зелень рубаємо якомога дрібніше. Змішуємо перець, морква, томати і зелень, добре перемішуємо і солимо. Перекладаємо заправку в простерилізовані банки, закриваємо і зберігаємо в темному, прохолодному місці.

Заправка с имбирём и чесноком

Складові:

  • свіжі томати – 1 кг;
  • сіль і цукор – за смаком;
  • гіркий перець – 300 г;
  • імбир – 200 г;
  • часник – 250 г.

Як приготувати заправку для борщу з імбиром:

Томати та гіркий перець миємо, очищаємо від насіння і плодоніжок. Нарізаємо помідори невеликими скибочками, часник також чистимо і вирізаємо серцевину.

Помідори і перець перебиваємо в блендері до однорідної маси, виливаємо її в каструлю і ставимо на сильний вогонь. Чекаємо, поки все закипить і зменшуємо вогонь до мінімуму. Солимо, засипаємо цукор і мелений імбир.

Зубці часнику дрібно ріжемо і також кидаємо в томатну суміш. Варимо все 15 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати. Готову заправку розливаємо по простерилизованнимбанкам і закочує. Коли суміш охолоне, перенесіть банки в прохолодне місце.

ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ: філософія користі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
Як приготувати тісто філо
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо