Консервовані заправки для борщу: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
У кожної господині — свій смак борщу, який багато в чому залежить від заправки. Пропонуємо 3 рецепта заправок, які можна приготувати заздалегідь, щоб радувати себе борщем частіше!
Зберегти в кулінарну книгу

Заправка для борщу з болгарським перцем

Складові:

  • Буряк 600 г
  • Болгарський перець 200 г
  • Морква 200 г
  • Цибуля ріпчаста 200 г

Як приготувати:

Натираємо моркву та буряк на крупній тертці. Буряк скроплюємо яблучним оцтом – це потрібно для того, щоб заправка не втратила колір. Болгарський перець нарізаємо кубиками. Помідори довільно розрізаємо і перебиваємо за допомогою блендера в пюре. Продовження рецепта читайте тут.

Сира заправка для борщу без буряка

Складові:

  • морква – 1 кг;
  • сіль – 600 г;
  • зелень кропу – 300 г;
  • томати – 1 кг;
  • зелень петрушки – 300 г;
  • болгарський перець – 1 кг.

Приготування заправки:

З томатів вирізаємо плодоніжки, а з перців – плодоніжки та насіння. Нарізаємо овочі невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, а зелень рубаємо якомога дрібніше. Змішуємо перець, морква, томати і зелень, добре перемішуємо і солимо. Перекладаємо заправку в простерилізовані банки, закриваємо і зберігаємо в темному, прохолодному місці.

Заправка с имбирём и чесноком

Складові:

  • свіжі томати – 1 кг;
  • сіль і цукор – за смаком;
  • гіркий перець – 300 г;
  • імбир – 200 г;
  • часник – 250 г.

Як приготувати заправку для борщу з імбиром:

Томати та гіркий перець миємо, очищаємо від насіння і плодоніжок. Нарізаємо помідори невеликими скибочками, часник також чистимо і вирізаємо серцевину.

Помідори і перець перебиваємо в блендері до однорідної маси, виливаємо її в каструлю і ставимо на сильний вогонь. Чекаємо, поки все закипить і зменшуємо вогонь до мінімуму. Солимо, засипаємо цукор і мелений імбир.

Зубці часнику дрібно ріжемо і також кидаємо в томатну суміш. Варимо все 15 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати. Готову заправку розливаємо по простерилизованнимбанкам і закочує. Коли суміш охолоне, перенесіть банки в прохолодне місце.

ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ: філософія користі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Цікаві страви на Старий Новий рік
Меню на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини
Страви на Старий Новий рік
Стіл на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Що повинно бути на столі на Різдво 2019
Рецепти від Джеймі Олівера
Що приготувати на Святвечір 2019
Як приготувати кутю: 3 рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік