Консервовані заправки для борщу: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервация
У кожної господині — свій смак борщу, який багато в чому залежить від заправки. Пропонуємо 3 рецепта заправок, які можна приготувати заздалегідь, щоб радувати себе борщем частіше!
Зберегти в кулінарну книгу

Заправка для борщу з болгарським перцем

Складові:

  • Буряк 600 г
  • Болгарський перець 200 г
  • Морква 200 г
  • Цибуля ріпчаста 200 г

Як приготувати:

Натираємо моркву та буряк на крупній тертці. Буряк скроплюємо яблучним оцтом – це потрібно для того, щоб заправка не втратила колір. Болгарський перець нарізаємо кубиками. Помідори довільно розрізаємо і перебиваємо за допомогою блендера в пюре. Продовження рецепта читайте тут.

Сира заправка для борщу без буряка

Складові:

  • морква – 1 кг;
  • сіль – 600 г;
  • зелень кропу – 300 г;
  • томати – 1 кг;
  • зелень петрушки – 300 г;
  • болгарський перець – 1 кг.

Приготування заправки:

З томатів вирізаємо плодоніжки, а з перців – плодоніжки та насіння. Нарізаємо овочі невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, а зелень рубаємо якомога дрібніше. Змішуємо перець, морква, томати і зелень, добре перемішуємо і солимо. Перекладаємо заправку в простерилізовані банки, закриваємо і зберігаємо в темному, прохолодному місці.

Заправка с имбирём и чесноком

Складові:

  • свіжі томати – 1 кг;
  • сіль і цукор – за смаком;
  • гіркий перець – 300 г;
  • імбир – 200 г;
  • часник – 250 г.

Як приготувати заправку для борщу з імбиром:

Томати та гіркий перець миємо, очищаємо від насіння і плодоніжок. Нарізаємо помідори невеликими скибочками, часник також чистимо і вирізаємо серцевину.

Помідори і перець перебиваємо в блендері до однорідної маси, виливаємо її в каструлю і ставимо на сильний вогонь. Чекаємо, поки все закипить і зменшуємо вогонь до мінімуму. Солимо, засипаємо цукор і мелений імбир.

Зубці часнику дрібно ріжемо і також кидаємо в томатну суміш. Варимо все 15 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи постійно помішувати. Готову заправку розливаємо по простерилизованнимбанкам і закочує. Коли суміш охолоне, перенесіть банки в прохолодне місце.

ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ: філософія користі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чим прикрасити паску: ТОП-5 видів великодньої глазурі
Імператорська пасха
Як зробити глазур для паски
Великдень 2022: рецепти великодніх страв
Паска: тонкощі приготування
Великдень 2022: коли печуть паски та фарбують яйця
Сирна паска: Топ-7 рецептів
М’ясне меню на Великдень
Що приготувати на Пасху
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці