ГОТУЄМО З НАМИ
Салат з овочів на мангалі від Ігоря Місевича
В якості начинки для лаваша підійде все, що завгодно: м’ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби тощо. Можна просто намазати його вершковим маслом і посипати зеленню — все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії.
Лаваш з сиром
Інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 400 г
- Рослинна олія – за смаком
- Петрушка (зелень) – за смаком
- Базилік – за смаком
- М’ята – за смаком
- Кінза – за смаком
- Зелена цибуля – за смаком
- Кріп – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
- Всю зелень дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, додаємо сіль і наносимо отриману суміш на лаваш.
- Згортаємо лаваш з начинкою в трубочку, нарізаємо невеликими шматочками й обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін.
Лаваш з помідорами і куркою
Інгредієнти
- Лаваш – 3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Ріпчата цибуля -1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Курка (філе) – 300 – 400 г
- Листя салату – за смаком
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком
- Рослинна олія – за смаком
Спосіб приготування
- Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану курку й обсмажуємо до готовності.
- За 10 хвилин до кінця смаження додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, а в кінці смаження — сіль і спеції.
- Викладаємо курку на лист лаваша (залишивши 2-3 см від краю), зверху накриваємо іншим лавашем і викладаємо на нього салатні листя.
- На салатні листя кладемо кільця помідорів і злегка поливаємо їх майонезом.
- Накриваємо помідори останнім лавашем, злегка змазаним майонезом, і завертаємо отримані шари лаваша у вигляді щільної трубочки.
- Відправляємо рулет з лаваша в холодильник на 30-40 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з сиром і крабовими паличками
Інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 150 г
- Крабові палички – 200 г
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування
- Крабові палички дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, подрібненою зеленню. Змащуємо лаваш і згортаємо його в трубочку.
- Розміщуємо рулет з лаваша в холодильник на 60-90 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з крем-сиром і зеленню
Інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Крем-сир – 250 г
- Слабосолений лосось- 300 г
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування
- Змішуємо крем-сир з подрібненою зеленню, намазуємо суміш на лаваш, викладаємо зверху плоскі тонкі шматочки лосося і згортаємо лаваш в трубочку.
- Рулет з лаваша охолоджуємо протягом 30 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з бринзою і маслом
Інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Бринза – 150-200 г
- Вершкове масло – 100-150 г
- Кінза – за смаком
- Кріп – за смаком
- Зелена цибуля – за смаком
Спосіб приготування
Змащуємо лаваш вершковим маслом, посипаємо тертою бринзою, подрібненою зеленню. Згортаємо лаваш у трубочку, охолоджуємо і нарізаємо рулет з лаваша порційними шматочками.
Лаваш з червоною рибою і яйцями
Інгредієнти
- Лаваш – 3 шт.
- Сьомга – 300 г
- Яйця (варені) – 3-4 шт.
- Майонез – за смаком
- Зелень – за смаком
- Часник – за смаком
Спосіб приготування
- Лаваш змащуємо тонким шаром майонезу і викладаємо дрібно нарізану сьомгу. Накриваємо рибу другим лавашем і викладаємо на нього дрібно нарізані яйця.
- Кладемо на яйця третій лаваш і наносимо на нього шар з майонезу, подрібненої зелені і часнику. Згортаємо з лаваша рулет і ставимо в холодильник на 2 години.
- Перед подачею нарізаємо рулет з лаваша порційними шматочками.
ГОТУЄМО З НАМИ
Соус Цезар (фоторецепт)
Лаваш з копченою куркою і корейською морквою
Інгредієнти
- Лаваш – 2 шт.
- Копчена курка- 350 г
- Морква по-корейськи – 200 г
- Майонез – за смаком
- Часник – за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування
- Майонез змішуємо з розчавленим часником і змащуємо цією сумішшю лаваш. Викладаємо на нього дрібно нарізану курку, посипаємо подрібненою зеленню і накриваємо її другим лавашем.
- Його теж змащуємо соусом з майонезу і часнику, викладаємо шар з корейської моркви і посипаємо подрібненою зеленню.
- Звертаємо лаваш в рулет і ставимо на 30 хвилин в холодильник.
- Перед подачею нарізаємо лаваш з начинкою порційними шматочками.
Лаваш зі смаженими грибами
Інгредієнти
- Гриби – 500 г
- Ріпчата цибуля – 1-2 шт.
- Лаваш – 3 шт.
- Твердий сир – 250 г
- Яйця (варені) – 3-4 шт.
- Яйце (сире) – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Рослинна олія – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Гриби і цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо в рослинній олії до готовності. Викладаємо гриби на лаваш, покриваємо їх другим лавашем і робимо на ньому шар з тертого сиру і подрібненої зелені.
- Кладемо зверху третій лаваш, викладаємо на нього подрібнені яйця, згортаємо в трубочку і ставимо в холодильник на 2 години.
- Потім нарізаємо рулет з лаваша порційними шматочками, змочуємо їх в збитому яйці й обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки.