Що приготувати на День подяки: 5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Американська кухняДень подяки
День подяки відзначають в четвертий четвер листопада. У цей день обов'язково готується індичка. Крім індички, традиційними стравами на День Подяки є картопля, журавлинний соус і всілякі страви з осінніх овочів. На десерт зазвичай подають морквяний або гарбузовий пиріг.
Зберегти в кулінарну книгу

Запечена індичка

Інгредієнти:

  • індичка – 7 кг;
  • апельсини – 600 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • яблука (кисло-солодких сортів) – 900 г;
  • гірчиця-соус – 1 ст. л.;
  • розмарин – 1/4 ч. л.;
  • чебрець – 1/4 ч. л.;
  • орегано – 1/4 ч. л.;
  • паприка – 1/2 ч. л.;
  • м’ята – 1/4 ч. л.

 

Спосіб приготування

Змішуємо сухі мелені трави, прянощі, гірчицю, часник, сіль, цедру та сік одного апельсина. Отриманою сумішшю змащуємо індичку, а також стінки її черевної порожнини. Продовження рецепта читайте тут.

Журавлинний соус

shutterstock_86346766

Інгредієнти:

  • журавлина – 250 г;
  • цукор – 4 ст. л.

 

Спосіб приготування

Ягоди висипаємо в сотейник, розчавлюємо та додаємо цукор. Варимо їх, помішуючи, поки ягоди не пустять сік. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Гарбузовий суп

Інгредієнти:

  • гарбуз – 700 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 головки;
  • картопля – 1 шт.;
  • курячий бульйон – 3 кубики;
  • жирні вершки – 1 чашка;
  • мелений мускатний горіх – за смаком.

Спосіб приготування

Нагріваємо духовку на 220 градусів. У форму для запікання викладаємо очищені та нарізані гарбуз, морква та цибуля. Продовження рецепта читайте за посиланням.

Пиріг із гарбуза

Інгредієнти:

  • борошно – 6-7 ст. л.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • мед – 2-4 ст. л.;
  • гарбуз – 500 г;
  • кориця – дрібка;
  • лимонна цедра – 1 ч. л.;
  • ванілін – на кінчику ножа.

 

Спосіб приготування

Готуємо тісто: борошно просіваємо разом з сіллю, додаємо нарізане невеликими шматочками масло, перетираємо руками борошно з маслом в крихту, додаємо яйце та замішуємо гладке тісто. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Яблучний сидр

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 200 г;
  • родзинки – 25 г.

 

Спосіб приготування

Яблука промиваємо, дрібно нарізаємо, видаливши серединку, пересипаємо цукром і додаємо родзинки. Відправляємо їх у трилітрову банку. Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 кращих десертів на День подяки

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік