Запечена індичка
Інгредієнти:
- індичка – 7 кг;
- апельсини – 600 г;
- часник – 4 зубчики;
- яблука (кисло-солодких сортів) – 900 г;
- гірчиця-соус – 1 ст. л.;
- розмарин – 1/4 ч. л.;
- чебрець – 1/4 ч. л.;
- орегано – 1/4 ч. л.;
- паприка – 1/2 ч. л.;
- м’ята – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування
Змішуємо сухі мелені трави, прянощі, гірчицю, часник, сіль, цедру та сік одного апельсина. Отриманою сумішшю змащуємо індичку, а також стінки її черевної порожнини. Продовження рецепта читайте тут.
Журавлинний соус
Інгредієнти:
- журавлина – 250 г;
- цукор – 4 ст. л.
Спосіб приготування
Ягоди висипаємо в сотейник, розчавлюємо та додаємо цукор. Варимо їх, помішуючи, поки ягоди не пустять сік. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Гарбузовий суп
Інгредієнти:
- гарбуз – 700 г;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 2 головки;
- картопля – 1 шт.;
- курячий бульйон – 3 кубики;
- жирні вершки – 1 чашка;
- мелений мускатний горіх – за смаком.
Спосіб приготування
Нагріваємо духовку на 220 градусів. У форму для запікання викладаємо очищені та нарізані гарбуз, морква та цибуля. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Пиріг із гарбуза
Інгредієнти:
- борошно – 6-7 ст. л.;
- вершкове масло – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- мед – 2-4 ст. л.;
- гарбуз – 500 г;
- кориця – дрібка;
- лимонна цедра – 1 ч. л.;
- ванілін – на кінчику ножа.
Спосіб приготування
Готуємо тісто: борошно просіваємо разом з сіллю, додаємо нарізане невеликими шматочками масло, перетираємо руками борошно з маслом в крихту, додаємо яйце та замішуємо гладке тісто. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Яблучний сидр
Інгредієнти:
- яблука – 1 кг;
- цукор – 200 г;
- родзинки – 25 г.
Спосіб приготування
Яблука промиваємо, дрібно нарізаємо, видаливши серединку, пересипаємо цукром і додаємо родзинки. Відправляємо їх у трилітрову банку. Продовження рецепта читайте тут.