Пиріг з гарбуза

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День подяки
На День подяки можна спекти пиріг з консервованим гарбузом. Тісто для гарбузового пирога зазвичай готують пісочне, з борошна, вершкового масла і води з додаванням солі. Для додаткового аромату в начинку додають корицю, імбир, гвоздику і мускатний горіх. Дізнайтеся рецепт смачного осіннього пирога з пряною гарбузово-медовою начинкою в нашому покроковому рецепті!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для тіста
Борошно6-7 ст.л.
Вершкове масло100 г
Яйце1 шт
Сіль дрібка
Вода або молоко1-2 ст.л.
Для начинки
Мед2-4 ст.л.
Гарбуз500 г
Вершкове масло50 г
Яйця3 шт
Кориця дрібка
Лимонна цедра1 ч.л.
Ванілін на кінчику ножа
Додати в список покупок

Як приготувати гарбузовий пиріг

Крок 1. Готуємо тісто: борошно просіваємо разом з сіллю, додаємо нарізане невеликими шматочками масло, перетираємо руками борошно з маслом в крихту, додаємо яйце і замішуємо гладке тісто. При необхідності додаємо трохи крижаної води або молока. Загортаємо тісто в плівку й прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин

Крок 2. Готуємо форму діаметром 23 см з невисокими бортиками. Тісто розкачуємо на присипаній борошном поверхні. Викладаємо у форму так, щоб закрити дно і бортики. Ставимо форму з тістом в холодильник ще на 30-60 хвилин

Крок 3. Накриваємо тісто листом пергаменту, викладаємо на нього суху квасолю і ставимо в розігріту духовку до 180 С на 15 хвилин. Видаляємо пергамент з квасолею і ставимо форму в духовку ще на 5 хвилин. Даємо трохи охолонути

Крок 4. Готуємо начинку: гарбуз розрізаємо на великі шматочки, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці при 220-230 С близько 30-35 хвилин. Розгортаємо фольгу і за допомогою чайної ложки і виделки знімаємо гарбузову м’якоть зі скоринки. Подрібнюємо блендером

Крок 5. Додаємо мед (за смаком), вершкове масло, спеції і злегка збиваємо блендером, по одному додаємо яйця, збиваючи блендером. Вливаємо начинку в форму з тістом

Крок 6. Ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 С і випікаємо 40-45 хвилин. Охолоджуємо


Читайте також: Гарбузовий кисіль

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо