Дорадо в духовці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Dorado — з іспанської перекладається як «золотий». Існує легенда, що рибку дорадо назвали так через те, що між очей у неї є золота пляма. Як би там не було, дорадо була і є однією з найпопулярніших риб для сімейних обідів, особливо — дорадо в духовці
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Дорадо по 0,5 кг2 шт
Помідори2 шт
Часник1 зубчик
Оливкова олія70 мл
Цибуля1 шт
Сухі ароматні трави за смаком
Морська сіль0,5 ч.л.
Суміш перців горошкова2/3 ч.л.
Перець чорний за смаком
Лимон, зелень для прикраси
Додати в список покупок

Як приготувати дорадо в духовці

  1. Рибу чистимо від луски, але не відрізаємо плавники та хвіст. Розрізаємо черево гострим ножем і потрошимо, видаляємо жир, зябра, але не голову. За допомогою кухонних ножиць вирізаємо хребет і великі кістки.
  2. З боків риби робимо по 3-4 неглибоких надріза — так риба краще просолиться й не скукожится під час готування.
  3. У ступці розтираємо трави (крім лаврушки) і перець, додаємо сіль і натираємо цією сумішшю рибу всередині та трохи по шкурі. Залишаємо дорадо на 15 хвилин.

    Якщо у вас немає ступки, візьмуть готову суміш спецій для риби

  4. В цей час на оливковій олії смажимо цибулю, нарізану кільцями, до золотистого кольору.
  5. Смаженою цибулею наповнюємо внутрішню порожнину дорадо однорідним шаром і вкладаємо по лавровому листочку.
  6. Дно форми для запікання змащуємо оливковою олією й укладаємо пергамент. Зверху викладаємо нарізаний помідор, а поверх — дорадо.
  7. Змащуємо рибу натертим або товченим часником і оливковою олією так, щоб вся риба була покрита плівкою олії.
  8. Другий помідор теж нарізаємо і укладаємо між двома дорадо.
  9. Ставимо рибу в розігріту до 200 ° С духовку на 30 хвилин.

Готову дорадо прикрашаємо лимоном та зеленню й подаємо гарячою.

Читайте також: Дорадо з овочами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Паста Карбонара без вершків
Борщ без буряка
Пастуший пиріг
Куряча печінка з айвою і шавлією
Польова каша: як приготувати куліш
Котлети із топінамбура
Топінамбур у фритюрі
Брюссельска капуста по-італійськи
Англійське рагу із гарбуза
Печеня із топінамбура (відеорецепт, Все буде добре)
Гречка з грибами та свининою у мультиварці
Фестиваль чебуреків: 3 простих та швидких рецепти
Брюссельська капуста зі свинячим стейком
Макарони з соусом Болоньєзе в мультиварці
Макарони по-флотськи в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів