Як приготувати дорадо в духовці
- Рибу чистимо від луски, але не відрізаємо плавники та хвіст. Розрізаємо черево гострим ножем і потрошимо, видаляємо жир, зябра, але не голову. За допомогою кухонних ножиць вирізаємо хребет і великі кістки.
- З боків риби робимо по 3-4 неглибоких надріза — так риба краще просолиться й не скукожится під час готування.
- У ступці розтираємо трави (крім лаврушки) і перець, додаємо сіль і натираємо цією сумішшю рибу всередині та трохи по шкурі. Залишаємо дорадо на 15 хвилин.
Якщо у вас немає ступки, візьмуть готову суміш спецій для риби
- В цей час на оливковій олії смажимо цибулю, нарізану кільцями, до золотистого кольору.
- Смаженою цибулею наповнюємо внутрішню порожнину дорадо однорідним шаром і вкладаємо по лавровому листочку.
- Дно форми для запікання змащуємо оливковою олією й укладаємо пергамент. Зверху викладаємо нарізаний помідор, а поверх — дорадо.
- Змащуємо рибу натертим або товченим часником і оливковою олією так, щоб вся риба була покрита плівкою олії.
- Другий помідор теж нарізаємо і укладаємо між двома дорадо.
- Ставимо рибу в розігріту до 200 ° С духовку на 30 хвилин.
Готову дорадо прикрашаємо лимоном та зеленню й подаємо гарячою.
Читайте також: Дорадо з овочами