Складові:
- Вермішель (локшина) – 100 г
- Картопля – 3 шт (середніх розмірів)
- Вода – 3 л
- Курка – 500 г
- Морква – 1 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Лавровий лист – 1 шт
- Часник – 2-3 зубчики
ГОТУЄМО З НАМИ
Суп з галушками та куркою
Як приготувати суп з куркою, локшиною та картоплею:
- Готуємо бульйон. Для цього куряче м’ясо промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру (3-5 см). Наливаємо воду в каструлю. Чекаємо, поки вода закипить, і опускаємо в окріп м’ясо. Варимо його на середньому вогні до стану напівготовності (курку – 25-30 хвилин).
- Періодично прибираємо пінку з поверхні.
- Картоплю, часник і моркву миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками (2-3 см), цибулю ріжемо напівколами, а моркву натираємо на тертушці.
- Окріп солимо і кладемо у каструлю картоплю. Варимо 10 хвилин на середньому вогні.
- Додаємо цибулю, моркву і лавровий листок. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
- Кладемо в суп вермішель, добре все перемішуємо і варимо до готовності 6-7 хвилин.
Не варто класти занадто багато локшини, а то суп може загуснути після охолодження.
- Додаємо в каструлю перець, спеції та часник. Зверху посипаємо суп зеленню.
Суп з куркою, локшиною та картоплею готовий!