Кус-кус з куркою та овочами
Інгредієнти:
- кус-кус — 1 склянка;
- курячі грудки — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 2 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- кориця — дрібка;
- лимон;
- родзинки — жменя;
- гострий перець — за смаком;
- зіра — за смаком;
- імбир — дрібка;
- рослинна олія — за смаком;
- сіль, зелень — за смаком.
Спосіб приготування
Ріжемо моркву соломкою, цибулю кільцями, часник дрібними шматочками. Викладаємо на розігріту пательню. Поки овочі смажаться, нарізаємо курку шматочками поперек волокон. Потім ріжемо трішки пекучого перцю. Коли овочі трохи підсмажаться, додаємо нарізані курку та пекучий перець, а також корицю. Підсмажуємо курку на середньому вогні 20-25 хвилин. У цей час ріжемо соломкою болгарський перець і смажимо його 5 хвилин в олії на окремій пательні. За 5 хвилин до закінчення смаження курки з овочами, додаємо туди болгарський перець, родзинки, сіль, дрібку зіри, трохи імбиру. Потім наливаємо в пательню трохи води (приблизно 3/4 склянки), додаємо скибочки лимона та тушкуємо приблизно 5-7 хвилин. Поки тушиться заправка, готуємо кус-кус: беремо склянку кус-кусу та заливаємо його 1,5 склянки окропу. Залишаємо під кришкою на 5 хвилин. Коли крупа пропариться, а курка дотушиться, додаємо кус-кус до курки і обережно все перемішуємо. Знімаємо страву з вогню. Залишаємо кус-кус на 10 хвилин настоятися. При подачі можна прикрасити зеленню (кінзою, петрушкою, базиліком).
Королівський кус-кус
Інгредієнти:
- кус-кус — 800 г;
- яловичина (лопатка) — 800 г;
- помідори — 2 шт.;
- кабачок — 1 шт.;
- цукіни — 1 шт.
- морква — 1 шт.;
- капуста — 100 г;
- гарбуз — 100 г;
- вершкове масло — 25 г;
- томатний сік — 250 г;
- петрушка — 10 гілочок;
- зіра — 3 г.
Спосіб приготування
Обсмажте в каструлі з маслом нарізану кубиком яловичину 5 хвилин. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки і насіння, чорний мелений перець, зіру, мелений сушений імбир, каррі, сіль, кільця цибулі, вершкове масло, петрушку і воду. Продовження рецепта читайте тут.
Кус-кус з качиним філе під медово-гірчичним соусом
Інгредієнти:
- качине філе – 150 г;
- кус-кус – 30 г;
- бульйон курячий – 20 мл;
- масло вершкове – 10 г;
- родзинки – 6 г;
- курага – 8 г;
- ананас свіжий – 7 г;
- мигдальні пластівці – 5 г ;
- цибуля-шніт – 3 г;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- мед – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Курагу нарізаємо соломкою, ананас — кубиками. Качину грудку посипаємо сіллю, перцем і маринуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.