Кекси

Кекси вигадали французи. Від мафінів і капкейків вони відрізняються більш пористим тістом і об’ємною шапочкою, яка з’являється в результаті довгого збивання тіста та додавання розпушувача. Тісто для капкейків і мафінів збивається не так інтенсивно. Крім того, в кекси кладуть вершкове масло, яке надає випічці смак, що дуже нагадує бісквіт.
Читайте як приготувати кекси у нашій підбірці тут.
Мафіни

Мафіни прийшли до нас з Англії. Вони відрізняються від капкейків і кексів тим, що можуть бути не тільки солодкими, але і солоними. Якщо солодкі мафіни, як правило, містять фрукти, то часто можна зустріти солоні мафіни з овочевими або м’ясними начинками. Мафіни, як правило, більш плоскі і не мають таку об’мну поверхню, як кекси, тому що тісто збивається в рази менше.
Як приготувати бананові мафіни читайте тут.
Рецепт солоних мафінів з броколі читайте тут.
Капкейки

Капкейки — гості з Америки. Це, по суті, порційний мініатюрний торт, адже раніше цей десерт часто пекли в керамічних чашках, звідси і назва «cup cake». Вони відрізняються від кексів і мафінів тим, що для їх оздоблення використовуються креми, глазурі, вершки, точно так само, як і для тортів. Для приготування капкейків підійде рецепт тіста для будь-якого торта. Випічка також може бути наповнена кремом, глазур’ю або шоколадною пастою.
Читайте, як приготувати капкейки в домашніх умовах тут.
Готуймо з нами
Швидкий кекс в духовці
Готуймо з нами
Капкейки з полуницею









