3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Зварені в цукровому сиропі цукати із груш — улюблені ласощі багатьох. Холодними вечорами кращих солодощів і не придумаєш, адже це частинка літа.
Зберегти в кулінарну книгу

Цукати із груш в електросушилці

Інгредієнти:

  • груші тверді, соковиті, з легкою кислникою – 1 кг
  • цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Груші миємо, чистимо від кісточок і ріжемо на довгі часточки, товщиною близько 1 см. Засипаємо грушеві часточки цукром і залишаємо на кілька годин, можна на цілу ніч. За цей час фрукти дадуть сік.
  2. Доводимо їх за допомогою цукру та соку до кипіння і на маленькому вогні проварюємо п’ять хвилин. Знімаємо з вогню, залишаємо знову на кілька годин настоюватися, щоб грушеві скибочки добре просочилися цукром.
  3. Знову доводимо до кипіння і проварюємо п’ять хвилин. Повторюємо останні два процеси 3-4 рази, поки часточки груш не стануть напівпрозорими.
  4. Викладаємо майбутні цукати в друшляк і залишаємо на декілька годин, щоб весь сироп стік. Після чого кладемо в сушарку для овочів на 5-7 годин (точний час буде залежати від товщини часточок) при температурі 70 градусів. Періодично лотки в сушінні міняємо місцями, щоб груші просушилися рівномірно.
  5. Готові цукати посипаємо цукровою пудрою і зберігаємо в щільно закритій банці.

Цукати із груш в духовці

Інгредієнти:

  • тверді, злегка недоспілі груші — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • лимонна кислота — 2-3 г
  • вода — 300 мл

Спосіб приготування:

  1. Помиті груші наріжте часточками, виріжте плодоніжки, насіннєві коробочки, пошкодження.
  2. Нарізані шматочки бланшуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.
  3. Відразу після бланшування перекладіть наші грушеві шматочки в холодну воду.
  4. Поки груші бланшуються підготуйте цукровий сироп.
  5. Вибравши груші з холодної води, перекладіть їх в каструлю і відразу залийте гарячим сиропом.
  6. Залиште груші в сиропі настоятися протягом 3-4 годин.
  7. Після того, як вони настояться, поваріть протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин. Таку процедуру повторіть 2-3 рази, поки груші не стануть прозорими.
  8. В кінці варіння додайте лимонну кислоту. Перемішайте, доваріть, відкиньте на друшляк, щоб сироп з груш стік. Це станеться приблизно через пару годин.
  9. Нагрійте духовку до 40 градусів і відправляйте туди цукати на деко, застелене папером для випічки. Цукати будуть готові приблизно через 9 годин.

Домашні цукати із груш

Інгредієнти:

  • тверді груші з кислинкою – 1,5 кг
  • цукор – 700 гр
  • вода – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Груші миємо, чистимо від насіння і ріжемо м’якоть разом зі шкіркою невеликими шматочками, складаємо їх в миску або каструлю.
  2. Окремо кип’ятимо близько 700 мл води. Заливаємо окропом груші так, щоб повністю їх покрити. Через пару хвилин зливаємо воду з груш в каструлю, додаємо до неї цукор і ставимо на огонь.Помішуючи, доводимо сироп до кипіння і проварюємо протягом хвилини. Потім додаємо в сироп подрібнені груші і перемішуємо.
  3. Проварюємо груші протягом 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню, залишаємо їх до повного охолодження (не менше 4 годин). Повертаємо каструлю на вогонь і доводимо масу до кипіння.
  4. Проварюємо цукати із груш протягом 5 хвилин після кипіння і знімаємо з плити. Ми залишаємо каструлю в кімнатній температурі на 4-5 годин для повного охолодження.
  5. Проварюємо груші з наступним охолодженням ще 2-3 рази, поки груші не стануть напівпрозорими, а сироп густим. Потім відкидаємо вміст каструлі на друшляк і залишаємо стікати від сиропу.
  6. Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього цукати. Залишаємо цукати із груш в кімнатній температурі до повного висихання на 2-4 доби. Потім можна використовувати грушеві цукати в приготуванні десертів і випічки.
  7. Зберігаємо домашні цукати в герметично закритій пластиковій або скляній ємності (бажано прошарувати цукати пергаментним папером).
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Черешневий компот
Рецепти варення


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці