3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Зварені в цукровому сиропі цукати із груш — улюблені ласощі багатьох. Холодними вечорами кращих солодощів і не придумаєш, адже це частинка літа.
Зберегти в кулінарну книгу

Цукати із груш в електросушилці

Інгредієнти:

  • груші тверді, соковиті, з легкою кислникою – 1 кг
  • цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Груші миємо, чистимо від кісточок і ріжемо на довгі часточки, товщиною близько 1 см. Засипаємо грушеві часточки цукром і залишаємо на кілька годин, можна на цілу ніч. За цей час фрукти дадуть сік.
  2. Доводимо їх за допомогою цукру та соку до кипіння і на маленькому вогні проварюємо п’ять хвилин. Знімаємо з вогню, залишаємо знову на кілька годин настоюватися, щоб грушеві скибочки добре просочилися цукром.
  3. Знову доводимо до кипіння і проварюємо п’ять хвилин. Повторюємо останні два процеси 3-4 рази, поки часточки груш не стануть напівпрозорими.
  4. Викладаємо майбутні цукати в друшляк і залишаємо на декілька годин, щоб весь сироп стік. Після чого кладемо в сушарку для овочів на 5-7 годин (точний час буде залежати від товщини часточок) при температурі 70 градусів. Періодично лотки в сушінні міняємо місцями, щоб груші просушилися рівномірно.
  5. Готові цукати посипаємо цукровою пудрою і зберігаємо в щільно закритій банці.

Цукати із груш в духовці

Інгредієнти:

  • тверді, злегка недоспілі груші — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • лимонна кислота — 2-3 г
  • вода — 300 мл

Спосіб приготування:

  1. Помиті груші наріжте часточками, виріжте плодоніжки, насіннєві коробочки, пошкодження.
  2. Нарізані шматочки бланшуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.
  3. Відразу після бланшування перекладіть наші грушеві шматочки в холодну воду.
  4. Поки груші бланшуються підготуйте цукровий сироп.
  5. Вибравши груші з холодної води, перекладіть їх в каструлю і відразу залийте гарячим сиропом.
  6. Залиште груші в сиропі настоятися протягом 3-4 годин.
  7. Після того, як вони настояться, поваріть протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин. Таку процедуру повторіть 2-3 рази, поки груші не стануть прозорими.
  8. В кінці варіння додайте лимонну кислоту. Перемішайте, доваріть, відкиньте на друшляк, щоб сироп з груш стік. Це станеться приблизно через пару годин.
  9. Нагрійте духовку до 40 градусів і відправляйте туди цукати на деко, застелене папером для випічки. Цукати будуть готові приблизно через 9 годин.

Домашні цукати із груш

Інгредієнти:

  • тверді груші з кислинкою – 1,5 кг
  • цукор – 700 гр
  • вода – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Груші миємо, чистимо від насіння і ріжемо м’якоть разом зі шкіркою невеликими шматочками, складаємо їх в миску або каструлю.
  2. Окремо кип’ятимо близько 700 мл води. Заливаємо окропом груші так, щоб повністю їх покрити. Через пару хвилин зливаємо воду з груш в каструлю, додаємо до неї цукор і ставимо на огонь.Помішуючи, доводимо сироп до кипіння і проварюємо протягом хвилини. Потім додаємо в сироп подрібнені груші і перемішуємо.
  3. Проварюємо груші протягом 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню, залишаємо їх до повного охолодження (не менше 4 годин). Повертаємо каструлю на вогонь і доводимо масу до кипіння.
  4. Проварюємо цукати із груш протягом 5 хвилин після кипіння і знімаємо з плити. Ми залишаємо каструлю в кімнатній температурі на 4-5 годин для повного охолодження.
  5. Проварюємо груші з наступним охолодженням ще 2-3 рази, поки груші не стануть напівпрозорими, а сироп густим. Потім відкидаємо вміст каструлі на друшляк і залишаємо стікати від сиропу.
  6. Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього цукати. Залишаємо цукати із груш в кімнатній температурі до повного висихання на 2-4 доби. Потім можна використовувати грушеві цукати в приготуванні десертів і випічки.
  7. Зберігаємо домашні цукати в герметично закритій пластиковій або скляній ємності (бажано прошарувати цукати пергаментним папером).
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Черешневий компот
Рецепти варення
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік