Чатні з порічок

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
КонсерваціяІндійська кухня
Чатні з порічок - смачний та оригінальний соус, який чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Порічки1 кг
Цукор0,5 кг
Оцет винний50-100 мл
Кориця2 палички
Гвоздика8 бутончиків
Перець духмяний5 горошин
Суміш перців10 горошин
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування чатні з порічок

ГОТУЄМО З НАМИ
Соус із червоних порічок

  1. Готуємо ягоди. Перебираємо червону смородину, очищаємо від гілочок, промиваємо, висушуємо.
  2. Варимо порічки. Перекладаємо ягоди в каструлю, яка підходить за розміром. Засипаємо цукром і перемішуємо. Залишаємо смородину з цукром хоча б на годину, щоб ягоди пустили сік.
  3. Ставимо каструлю з ягодами і соком на вогонь. І варимо все, періодично помішуючи, поки смородина не розвалиться, а частина рідини не випарується. На це у вас піде близько 60 хвилин.
  4. Готуємо спеції. Поки варяться ягоди, готуємо необхідну кількість оцту і зазначені в переліку спеції.
    Спеції складаємо в піалу і розчавлюємо їх ступкою. Додаємо спеції до ягід.
  5. Не знімаючи каструлю з вогню, додаємо до ягід спеції і перемішуємо. Потім виливаємо частину оцту. Зі спеціями і оцтом варимо чатні, помішуючи, ще протягом 30 хвилин
  6. Заготовляємо чатні з порічок. Готовий чатні з порічок відразу ж, поки соус ще гарячий, розкладаємо в стерилізовані прогріті скляні банки. Щільно закручуємо їх кришками і, перевертаючи догори головою, залишаємо остуджувати. Коли баночки з заготовленим чатні охолонуть, прибираємо їх в темне місце на зберігання.
  7. Подаємо чатні. Чатні відмінно поєднується зі стравами з м’яса, риби та з різними сирами.

Заготовлюйте чатні з порічок в баночках невеликого обсягу, щоб після відкриття заготовки не простоювали по декілька тижнів в холодильнику, займаючи місце.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік