Домашні цукати на зиму: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Домашні цукати - найкраща альтернатива магазинним цукеркам. Пропонуємо приготувати на зиму домашні цукати зі слив, яблук і абрикосів.
Зберегти в кулінарну книгу

Цукати з яблук

Інгредієнти:

  • Вода – 700 мл;
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.;
  • Цукор – 400 г;
  • Яблуко – 600 г

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашній зефір: найкращі рецепти

  1. Яблука миємо й нарізаємо шматочками. Шкірку не очищуємо, але насіннєві коробочки видаляємо.
  2. У каструлю наливаємо воду і засипаємо цукровий пісок з лимонною кислотою. Проварюємо сироп близько 5 хвилин після закипання. Потім закладаємо в гарячий сироп яблучні дольки і варимо їх на самому мінімальному вогні 5 хвилин. Залишаємо вміст каструлі на 3-4 години до повного охолодження. Процедуру (варіння-охолодження) повторюємо 4-5 раз. Після подібних маніпуляцій яблучні дольки стають прозорими, але пружними – вони не розвалюються, як яблука в компоті.
  3. Відкидаємо яблука на сито і даємо стекти сиропу по максимуму близько 1-2 годин.
  4. Просушуємо фрукти. Зробити це можна в духовці при 50 ° С (4-5 годин) або в сушарці. Просто дивіться, щоб фрукти не пересохли і не згоріли. Вони не повинні кипіти, а лише сохнути. При кімнатній температурі цукати будуть сохнути кілька діб, та й то, при зниженій вологості.
  5. При бажанні пересипаємо цукати цукром або цукровою пудрою, але вони і так не злипаються.

Цукати зі слив

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг;
  • Вода – 400 мл;
  • Цукор – 1 кг;
  • Цукрова пудра – 1 склянка

1. У каструлі змішуємо цукор і воду. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.

2. Сливи промиваємо. Кісточку можна видалити, розрізавши сливу навпіл або залишити з кісточкою.

3. Сливи додаємо в киплячий цукровий сироп, доводимо до кипіння і варити близько хвилини. Після чого залишаємо при кімнатній температурі в закритому вигляді на 10 годин. Потім все ще раз кип’ятимо і варимо близько хвилини і залишаємо ще на 10 годин. Повторюємо процедуру ще один раз.

4. Відділяємо сливи від сиропу, залишивши їх на друшляку поки не стече весь сироп (2-3 години). Сироп так само можна заготовити на зиму, ще раз його закип’ятивши

5. Сливи обвалюємо у цукровій пудрі, струшуємо зайву пудру. Потім ставимо цукати сушити до повної готовності в електросушкі або духовці при мінімальному вогні. Час від часу перевіряємо цукати – готові вони повинні бути сухими, в міру м’якими.

Зберігаємо цукати необхідно в щільно закритому вигляді, щоб вони не засохли.

Цукати з абрикосів

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашня яблучна пастила – найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг;
  • Цукор – 1 – 1,2 кг (кількість залежить від кислоти фрукта).

Для приготування цукатів необхідно вибрати злегка недозрілі абрикоси.

  1. Миємо абрикоси. Коли вони обсохнуть, їх потрібно розділити на 2 половинки. Щоб краї цукатів вийшли більш акуратними, краще скористатися ножем. Абрикосові кісточки варто зберегти, підсушити, а потім зберігати і використовувати як горіхи.
  2. Щоб в процесі варіння плоди краще зберігали форму, їх потрібно попередньо бланшувати. Досить занурити фрукти на 2 хв. в окріп і тут же охолодити в крижаній воді.
  3. Поки абрикоси остигають, варимо сироп. Для цього цукровий пісок насипаємо в таз для варіння цукатів, вливаємо 200 мл води і ставимо на середній вогонь. Густу масу перемішуємо до тих пір, поки вона стане прозорою і однорідною. Через 5 хв. після закипання пересипаємо абрикоси в сироп.
  4. Вже через 2-3 хв. вони помітно зморщаться і зменшаться. За рахунок фруктового соку, що виділився, кількість сиропу збільшиться, і в нього повністю зануряться всі абрикоси.
  5. Після закипання таз з плодами знімаємо з вогню і чекаємо поки він охолоне до кімнатної температури. Під час варіння слід знімати з сиропу піну.
  6. Під час другого і третього кип’ятіння необхідно зливати сироп. Його потрібно доводити до кипіння окремо, а потім засипати абрикоси і кип’ятити ще 5 хв.

Така термічна обробка дозволить фруктовим половинкам зберегти форму і щільність.

7. Після третього охолодження абрикоси перекладаємо на в друшляк з піддоном на 2 години.

8. Розкладаємо абрикоси на таці і ставимо в сухе, спекотне і добре провітреному місце. Це може бути балкон або підвіконня з сонячної сторони.

9. Через 2 дні абрикоси потрібно перевернути. Ще через 2 дня їх можна пересипати з таці в скляну банку, закупорити її і зберігати близько 1 року.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік