Домашні цукати на зиму: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Домашні цукати - найкраща альтернатива магазинним цукеркам. Пропонуємо приготувати на зиму домашні цукати зі слив, яблук і абрикосів.
Зберегти в кулінарну книгу

Цукати з яблук

Інгредієнти:

  • Вода – 700 мл;
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.;
  • Цукор – 400 г;
  • Яблуко – 600 г

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашній зефір: найкращі рецепти

  1. Яблука миємо й нарізаємо шматочками. Шкірку не очищуємо, але насіннєві коробочки видаляємо.
  2. У каструлю наливаємо воду і засипаємо цукровий пісок з лимонною кислотою. Проварюємо сироп близько 5 хвилин після закипання. Потім закладаємо в гарячий сироп яблучні дольки і варимо їх на самому мінімальному вогні 5 хвилин. Залишаємо вміст каструлі на 3-4 години до повного охолодження. Процедуру (варіння-охолодження) повторюємо 4-5 раз. Після подібних маніпуляцій яблучні дольки стають прозорими, але пружними – вони не розвалюються, як яблука в компоті.
  3. Відкидаємо яблука на сито і даємо стекти сиропу по максимуму близько 1-2 годин.
  4. Просушуємо фрукти. Зробити це можна в духовці при 50 ° С (4-5 годин) або в сушарці. Просто дивіться, щоб фрукти не пересохли і не згоріли. Вони не повинні кипіти, а лише сохнути. При кімнатній температурі цукати будуть сохнути кілька діб, та й то, при зниженій вологості.
  5. При бажанні пересипаємо цукати цукром або цукровою пудрою, але вони і так не злипаються.

Цукати зі слив

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг;
  • Вода – 400 мл;
  • Цукор – 1 кг;
  • Цукрова пудра – 1 склянка

1. У каструлі змішуємо цукор і воду. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.

2. Сливи промиваємо. Кісточку можна видалити, розрізавши сливу навпіл або залишити з кісточкою.

3. Сливи додаємо в киплячий цукровий сироп, доводимо до кипіння і варити близько хвилини. Після чого залишаємо при кімнатній температурі в закритому вигляді на 10 годин. Потім все ще раз кип’ятимо і варимо близько хвилини і залишаємо ще на 10 годин. Повторюємо процедуру ще один раз.

4. Відділяємо сливи від сиропу, залишивши їх на друшляку поки не стече весь сироп (2-3 години). Сироп так само можна заготовити на зиму, ще раз його закип’ятивши

5. Сливи обвалюємо у цукровій пудрі, струшуємо зайву пудру. Потім ставимо цукати сушити до повної готовності в електросушкі або духовці при мінімальному вогні. Час від часу перевіряємо цукати – готові вони повинні бути сухими, в міру м’якими.

Зберігаємо цукати необхідно в щільно закритому вигляді, щоб вони не засохли.

Цукати з абрикосів

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашня яблучна пастила – найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг;
  • Цукор – 1 – 1,2 кг (кількість залежить від кислоти фрукта).

Для приготування цукатів необхідно вибрати злегка недозрілі абрикоси.

  1. Миємо абрикоси. Коли вони обсохнуть, їх потрібно розділити на 2 половинки. Щоб краї цукатів вийшли більш акуратними, краще скористатися ножем. Абрикосові кісточки варто зберегти, підсушити, а потім зберігати і використовувати як горіхи.
  2. Щоб в процесі варіння плоди краще зберігали форму, їх потрібно попередньо бланшувати. Досить занурити фрукти на 2 хв. в окріп і тут же охолодити в крижаній воді.
  3. Поки абрикоси остигають, варимо сироп. Для цього цукровий пісок насипаємо в таз для варіння цукатів, вливаємо 200 мл води і ставимо на середній вогонь. Густу масу перемішуємо до тих пір, поки вона стане прозорою і однорідною. Через 5 хв. після закипання пересипаємо абрикоси в сироп.
  4. Вже через 2-3 хв. вони помітно зморщаться і зменшаться. За рахунок фруктового соку, що виділився, кількість сиропу збільшиться, і в нього повністю зануряться всі абрикоси.
  5. Після закипання таз з плодами знімаємо з вогню і чекаємо поки він охолоне до кімнатної температури. Під час варіння слід знімати з сиропу піну.
  6. Під час другого і третього кип’ятіння необхідно зливати сироп. Його потрібно доводити до кипіння окремо, а потім засипати абрикоси і кип’ятити ще 5 хв.

Така термічна обробка дозволить фруктовим половинкам зберегти форму і щільність.

7. Після третього охолодження абрикоси перекладаємо на в друшляк з піддоном на 2 години.

8. Розкладаємо абрикоси на таці і ставимо в сухе, спекотне і добре провітреному місце. Це може бути балкон або підвіконня з сонячної сторони.

9. Через 2 дні абрикоси потрібно перевернути. Ще через 2 дня їх можна пересипати з таці в скляну банку, закупорити її і зберігати близько 1 року.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо