Як варити полуничне варення
Скласти полуницю у велику каструлю або емальований таз (великі ягоди можна розрізати навпіл). Засипати цукром, перемішати і залишити на 4-6 годин, щоб полуниця пустила сік. Каструлю з ягодами поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип’ятити варення 5 хвилин, на помірному вогні, знімаючи піну. Зняти каструлю з вогню, дати варення трохи охолонути і прикрити каструлю чистим рушником. Залишити варення вистаїваться до повного охолодження (близько 10 годин).
Підготовка полуниці
Перед приготуванням полуницю ретельно промиваємо, очищаємо від плодоніжок. Якщо плоди великі, їх можна розрізати на дві частини. Очищену полуницю кладемо у велику каструлю і засипаємо її цукром. Тепер чекаємо, поки вона пустить сік.
Варення вариться 3 рази по 5 хвилин і 2 рази залишається на тривалий вистоювання. Це робиться для того, щоб ягоди не зварилися в пюре, а зберегли свою форму.
Тонкощі приготування варення
Якщо полуниця пустила багато соку, воду можна не додавати.