Квашена капуста: 5 смачних рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Закуски
Боїтеся квасити капусту, тому що вона не завжди виходить? Беремо перевірені рецепти на замітку.
Зберегти в кулінарну книгу

Класична квашена капуста

Інгредієнти:

  • капуста (середня) – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль (на 1 л розсолу) – 1 ст. л.;
  • цукор (на 1 л розсолу) – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування

Шаткуємо капусту. Натираємо моркву. Викладаємо капусту та моркву в миску. Перемішуємо. Готуємо розсіл. Розчиняємо у воді сіль. Продовження рецепта читайте тут.

Квашена капуста нашвидкуруч

Інгредієнти:

  • капуста – 1,5 кг;
  • гарбуз – 300 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 100 г;
  • яблучний оцет – 8 ст. л.

 

Спосіб приготування

Капусту шаткуємо смужками товщиною приблизно 5 мм (не нарізайте капусто занадто дрібно, інакше вона не буде хрусткою). Гарбуз натираємо на крупній тертці і змішуємо з капустою у великій каструлі. Апельсин очищуємо від насіння, але залишаємо шкірку і подрібнюємо все в блендері. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Квашена капуста з прянощами

Інгредієнти:

  • капуста – 1 середній качан;
  • морква – 2 шт.
  • чорний перець – 5 горошин;
  • гвоздика – 5 бутонів;
  • лавровий лист – 3-4 шт.;
  • червоний мелений перець – 1/2 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • оцет (9%) – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

Нашатковану капусту змішайте з натертою морквою, спеціями й оцтом. Треба, щоб капуста пустила сік. Прикрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на добу. Потім поставте в холодильник.

Квашена капуста з листям смородини та хріну

Інгредієнти:

  • капуста — 3,5 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • листя смородини — 2-3 шт.;
  • листя хріну — 1 шт.;
  • гілочка кропу з насінням;
  • лавровий лист — 1-2 шт.;
  • нейодована сіль — 75 г (3 ст. л.).

 

Спосіб приготування

Капусту очистіть від верхніх листків, помийте, розріжте на дві частини. Шаткуйте смужками товщиною до 5 мм. Моркву натріть на крупній тертці. Змішайте капусту та моркву. Додайте сіль. Потім помніть капусту, щоб вона пустила сік. Продовження рецепта читайте тут.

Корейська квашена капуста

Інгреієнти:

  • білокачанна капуста – 1,5 кг;
  • сіль – 300 г;
  • вода – 2 л;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець червоний мелений – 5 г;
  • цукор – 15 г.

 

Спосіб приготування

Капусту ділимо на частини: великі качани — на 4, маленькі — на 2. Готуємо розчин солі: на 2 л води насипаємо 150 г солі. Миємо й укладаємо капусту в простору каструлю, заливаємо розчином. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Страви з квашеної капусти. Частина 1

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками