Класична квашена капуста
Інгредієнти:
- капуста (середня) – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- сіль (на 1 л розсолу) – 1 ст. л.;
- цукор (на 1 л розсолу) – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Шаткуємо капусту. Натираємо моркву. Викладаємо капусту та моркву в миску. Перемішуємо. Готуємо розсіл. Розчиняємо у воді сіль. Продовження рецепта читайте тут.
Квашена капуста нашвидкуруч
Інгредієнти:
- капуста – 1,5 кг;
- гарбуз – 300 г;
- апельсин – 1 шт.;
- вода – 1 л;
- цукор – 100 г;
- яблучний оцет – 8 ст. л.
Спосіб приготування
Капусту шаткуємо смужками товщиною приблизно 5 мм (не нарізайте капусто занадто дрібно, інакше вона не буде хрусткою). Гарбуз натираємо на крупній тертці і змішуємо з капустою у великій каструлі. Апельсин очищуємо від насіння, але залишаємо шкірку і подрібнюємо все в блендері. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Квашена капуста з прянощами
Інгредієнти:
- капуста – 1 середній качан;
- морква – 2 шт.
- чорний перець – 5 горошин;
- гвоздика – 5 бутонів;
- лавровий лист – 3-4 шт.;
- червоний мелений перець – 1/2 ч. л.;
- чорний мелений перець – 1/2 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ст. л.;
- оцет (9%) – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Нашатковану капусту змішайте з натертою морквою, спеціями й оцтом. Треба, щоб капуста пустила сік. Прикрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на добу. Потім поставте в холодильник.
Квашена капуста з листям смородини та хріну
Інгредієнти:
- капуста — 3,5 кг;
- морква — 1 шт.;
- листя смородини — 2-3 шт.;
- листя хріну — 1 шт.;
- гілочка кропу з насінням;
- лавровий лист — 1-2 шт.;
- нейодована сіль — 75 г (3 ст. л.).
Спосіб приготування
Капусту очистіть від верхніх листків, помийте, розріжте на дві частини. Шаткуйте смужками товщиною до 5 мм. Моркву натріть на крупній тертці. Змішайте капусту та моркву. Додайте сіль. Потім помніть капусту, щоб вона пустила сік. Продовження рецепта читайте тут.
Корейська квашена капуста
Інгреієнти:
- білокачанна капуста – 1,5 кг;
- сіль – 300 г;
- вода – 2 л;
- часник – 3 зубчики;
- перець червоний мелений – 5 г;
- цукор – 15 г.
Спосіб приготування
Капусту ділимо на частини: великі качани — на 4, маленькі — на 2. Готуємо розчин солі: на 2 л води насипаємо 150 г солі. Миємо й укладаємо капусту в простору каструлю, заливаємо розчином. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.