Сонце в банці: кращі рецепти нектаринів на зиму

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Пропонуємо найкращі рецепти нектаринів на зиму: компот, фрукти в сиропі, конфітюр і сушені нектарини
Зберегти в кулінарну книгу

Нектариновий компот (без стерилізації)

Інгредієнти на банку 1.5 літра:

  • Дрібні нектарини – 0,4-0,5 кг нектаринів
  • Сироп, злитий після бланшування – 1 літр
  • Цукор – 300-350 г

Як приготувати компот з нектаринів

Нектарини повинні бути цілими і хорошими, без псування. Плоди миємо, викладаємо в чисті, ошпарені окропом банки так, щоб цілі нектарини зайняли трохи більше половини банки. Заливаємо фрукти окропом, накриваємо прокипяченою кришкою та залишаємо бланшувати на 15 хвилин.

Зливаємо воду з-під нектаринів назад в каструлю, доливаємо води і додаємо цукор. Доводимо сироп до кипіння і варимо 5 хвилин. Заливаємо нектарини в банках сиропом і закочуємо кришками.

Перевертаємо банки догори ногами, чекаємо, поки компот охолоне при кімнатній температурі і переставляємо в темне, прохолодне місце. Нектариновий компот може зберігатися близько року.

Нектарини в сиропі

Інгредієнти на банку 0.5 л:

  • Нектарини – 400 г
  • Цукор – 200 г
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Як приготувати нектарини в сиропі

Ставимо банки та кришки на стерилізацію — як це зробити, ви можете прочитати тут. Нектарини промиваємо, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Викладаємо нектарини в банки та заливаємо окропом. Ми залишаємо на 15 хвилин.

В цей же час в каструлі змішуємо цукор і лимонний сік. Виливаємо туди ж воду з банки і, помішуючи, варимо сироп до тих пір, поки він не закипить. Заливаємо киплячим сиропом нектарини, закочуємо та закупорюємо банки. Залишаємо заготовки охолонути при кімнатній температурі, а після переставляємо в прохолодне темного місце для зберігання.

Конфітюр з нектаринів

Складові:

  • Лайм – 1 шт
  • Цукор – 600 г
  • Чебрець – 1 гілочка;
  • М’якоть нектаринів – 1 кг

Як приготувати нектариновий конфітюр

Нектарини миємо, чистимо та виймаємо кісточки. М’якоть подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре. Додаємо сік лайма, цукор і чебрець.

Варимо все на повільному вогні до тих пір, поки конфітюр не загусне. Розливаємо нектариновий конфітюр по стерилізованих банках і закупорюють.

Сушені нектарини в духовці

Нектарини миємо, просушуємо рушником, виймаємо кісточки й нарізаємо шматочками. Трохи підв’ялюємо скибочки на деко при температурі 45 градусів в духовці. Потім зливаємо зайвий сік і ставимо нектарини на 70 градусів.

Якщо через 9-12 годин нектарини все ще трохи вологі, остаточно досушити їх можна при температурі 20 градусів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Персики сушені

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік