Нектариновий компот (без стерилізації)
Інгредієнти на банку 1.5 літра:
- Дрібні нектарини – 0,4-0,5 кг нектаринів
- Сироп, злитий після бланшування – 1 літр
- Цукор – 300-350 г
Як приготувати компот з нектаринів
Нектарини повинні бути цілими і хорошими, без псування. Плоди миємо, викладаємо в чисті, ошпарені окропом банки так, щоб цілі нектарини зайняли трохи більше половини банки. Заливаємо фрукти окропом, накриваємо прокипяченою кришкою та залишаємо бланшувати на 15 хвилин.
Зливаємо воду з-під нектаринів назад в каструлю, доливаємо води і додаємо цукор. Доводимо сироп до кипіння і варимо 5 хвилин. Заливаємо нектарини в банках сиропом і закочуємо кришками.
Перевертаємо банки догори ногами, чекаємо, поки компот охолоне при кімнатній температурі і переставляємо в темне, прохолодне місце. Нектариновий компот може зберігатися близько року.
Нектарини в сиропі
Інгредієнти на банку 0.5 л:
- Нектарини – 400 г
- Цукор – 200 г
- Лимонний сік – 1 ч.л.
Як приготувати нектарини в сиропі
Ставимо банки та кришки на стерилізацію — як це зробити, ви можете прочитати тут. Нектарини промиваємо, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Викладаємо нектарини в банки та заливаємо окропом. Ми залишаємо на 15 хвилин.
В цей же час в каструлі змішуємо цукор і лимонний сік. Виливаємо туди ж воду з банки і, помішуючи, варимо сироп до тих пір, поки він не закипить. Заливаємо киплячим сиропом нектарини, закочуємо та закупорюємо банки. Залишаємо заготовки охолонути при кімнатній температурі, а після переставляємо в прохолодне темного місце для зберігання.
Конфітюр з нектаринів
Складові:
- Лайм – 1 шт
- Цукор – 600 г
- Чебрець – 1 гілочка;
- М’якоть нектаринів – 1 кг
Як приготувати нектариновий конфітюр
Нектарини миємо, чистимо та виймаємо кісточки. М’якоть подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре. Додаємо сік лайма, цукор і чебрець.
Варимо все на повільному вогні до тих пір, поки конфітюр не загусне. Розливаємо нектариновий конфітюр по стерилізованих банках і закупорюють.
Сушені нектарини в духовці
Нектарини миємо, просушуємо рушником, виймаємо кісточки й нарізаємо шматочками. Трохи підв’ялюємо скибочки на деко при температурі 45 градусів в духовці. Потім зливаємо зайвий сік і ставимо нектарини на 70 градусів.
Якщо через 9-12 годин нектарини все ще трохи вологі, остаточно досушити їх можна при температурі 20 градусів.