Моцарела в домашніх умовах

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Італійська кухня
Читайте, як за півгодини приготувати смачну моцарелу в домашніх умовах. Головна умова - при приготуванні моцарели необхідно мати кухонний термометр
Зберегти в кулінарну книгу

Для приготування моцарели нам знадобляться:

  • 4,5 л молока (непастеризованого);
  • 300 мл води;
  • 1,5 чайної ложки лимонної кислоти;
  • 0,25 таблетки або 0,25 чайної ложки сичужного ферменту;
  • 1 чайна ложка солі.

Як приготувати моцарелу:

Розчиняємо лимонну кислоту в 200 мл холодної води, а сичужний фермент в останніх 100 мл. Наливаємо молоко в каструлю, помішуючи, додаємо лимонну кислоту і підігріваємо до 33 градусів, не забуваючи при цьому помішувати суміш. Якщо молоко не починає створожуватися, то нагріваємо до 35-37 градусів.

Знімаємо каструлю з вогню і, потихеньку вливаючи фермент, перемішуємо молоко, рахуємо до тридцяти (не перестаючи помішувати), припиняємо перемішувати, накриваємо каструлю кришкою і відставляємо на 5 хвилин. Вміст каструлі повинен стати схожим на заварний крем, а межі сирних часток і сироватки повинні бути чітко видні. Якщо цього не відбулося, то накриваємо ємність кришкою і залишаємо ще на 5 хвилин.

Коли сирний згусток буде готовий, робимо кілька вертикальних і горизонтальних надрізів згустку, доходячи при цьому лезом ножа до дна ємності – повинні вийти приблизно однакові кубики.

Ставимо каструлю назад на плиту і, дуже акуратно помішуючи й намагаючись не зруйнувати кубики, нагріваємо вміст до 41 градуса. Знімаємо сир з вогню та мішаємо ще 5 хвилин.

Довший час нагрівання зробить моцарелу твердішою.

Далі відділяємо сир від сироватки за допомогою шумівки, застеленій кількома шарами марлі. Одержаний згусток переносимо в чашу для мікрохвильової печі та нагріваємо протягом 30 секунд. Перевіряємо температуру термометром, вона повинна скласти 60 градусів.

Потім акуратно розтягуємо те, що залишилося від кубиків, і починаємо формувати одну велику кулю або кульки моцарели, стискаючи в руках і розгортаючи масу, до появи глянцевого блиску.

Додаємо сіль до холодної сироватки, складаємо в неї кульки і відправляємо в холодильник. Моцарела готова!

Моцарелу можна зберігати в холодильнику всього кілька днів.

Читайте також:

Сир тофу: рецепт

Маринована міні-моцарела в прошутто

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Закуски на 8 березня
Хрусткі сирні крокети з плавленим сиром
Тарталетки з плавленим сиром
Холодні закуски на Новий рік 2019
Новорічний фуршет: кращі рецепти
Закуски на Новий рік: ТОП-5 оригінальних рецептів
Бутерброди на Новий рік 2019
Закуски на Новий рік 2019 на шпажках
Новорічні закусочні торти: 4 рецепти
Гарячі закуски на Новий рік 2019
Тарталетки з червоною рибою та сиром
Закуски на Новий рік 2019 з грибами
Швидкі закуски на Новий рік 2019
Сосиски в картопляному тісті
Тарталетки з начинкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік