Моцарела в домашніх умовах

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Італійська кухня
Читайте, як за півгодини приготувати смачну моцарелу в домашніх умовах. Головна умова - при приготуванні моцарели необхідно мати кухонний термометр
Зберегти в кулінарну книгу

Для приготування моцарели нам знадобляться:

  • 4,5 л молока (непастеризованого);
  • 300 мл води;
  • 1,5 чайної ложки лимонної кислоти;
  • 0,25 таблетки або 0,25 чайної ложки сичужного ферменту;
  • 1 чайна ложка солі.

Як приготувати моцарелу:

Розчиняємо лимонну кислоту в 200 мл холодної води, а сичужний фермент в останніх 100 мл. Наливаємо молоко в каструлю, помішуючи, додаємо лимонну кислоту і підігріваємо до 33 градусів, не забуваючи при цьому помішувати суміш. Якщо молоко не починає створожуватися, то нагріваємо до 35-37 градусів.

Знімаємо каструлю з вогню і, потихеньку вливаючи фермент, перемішуємо молоко, рахуємо до тридцяти (не перестаючи помішувати), припиняємо перемішувати, накриваємо каструлю кришкою і відставляємо на 5 хвилин. Вміст каструлі повинен стати схожим на заварний крем, а межі сирних часток і сироватки повинні бути чітко видні. Якщо цього не відбулося, то накриваємо ємність кришкою і залишаємо ще на 5 хвилин.

Коли сирний згусток буде готовий, робимо кілька вертикальних і горизонтальних надрізів згустку, доходячи при цьому лезом ножа до дна ємності – повинні вийти приблизно однакові кубики.

Ставимо каструлю назад на плиту і, дуже акуратно помішуючи й намагаючись не зруйнувати кубики, нагріваємо вміст до 41 градуса. Знімаємо сир з вогню та мішаємо ще 5 хвилин.

Довший час нагрівання зробить моцарелу твердішою.

Далі відділяємо сир від сироватки за допомогою шумівки, застеленій кількома шарами марлі. Одержаний згусток переносимо в чашу для мікрохвильової печі та нагріваємо протягом 30 секунд. Перевіряємо температуру термометром, вона повинна скласти 60 градусів.

Потім акуратно розтягуємо те, що залишилося від кубиків, і починаємо формувати одну велику кулю або кульки моцарели, стискаючи в руках і розгортаючи масу, до появи глянцевого блиску.

Додаємо сіль до холодної сироватки, складаємо в неї кульки і відправляємо в холодильник. Моцарела готова!

Моцарелу можна зберігати в холодильнику всього кілька днів.

Читайте також:

Сир тофу: рецепт

Маринована міні-моцарела в прошутто

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тарталетки з начинкою
Канапе — рецепти на Новий рік
Закуски із лаваша на Новий рік
Прості закуски на Новий рік 2019
Крок-мадам – рецепт сендвіча
Форшмак овочевий
Цвітна капуста з сиром
Жульєн із риби
Шаурма в сирному лаваші
Буріто з квасолею
Гриби, фаршировані рисом
Страви з лаваша в духовці: ТОП-5 простих рецептів
Грибний жульєн від МастерШеф
Рогалики, фаршировані бринзою з кмином
Цибулеві кільця з кунжутом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік