Монастирська ізба від Алли Ковальчук і Даші Трегубової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Алла Ковальчук запевняє, що торт Монастирська ізба можна приготувати всього за годину. Ми переконалися в цьому разом з телеведучою, актрисою і режисером Дашею Трегубовою!

Монастирська ізба

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сметана – 250 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Для крему:

  • Сметана (жирністю 25%) – 600 мл
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Лимонний сік – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто

  1. Вершкове масло перетираємо з борошном
  2. Додаємо сметану і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто

Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин

Готуємо сметану для крему

  1. Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина
  2. Відправляємо в холодильник на годину

Формуємо трубочки з тіста з вишнею

  1. Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині й довжині. Для цього готуємо паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізаємо смужки тіста по паперовому шаблону
  2. На смужку тіста викладаємо ряд попередньо відціджених вишень і залеплюємо трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюємо їх виделкою в декількох місцях
  3. Випікаємо трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 ° С. Готові трубочки охолоджуємо

Для того, щоб трубочки не деформувались при випіканні, використовуємо вишню у власному соку

Готуємо сметанний крем

Відціджену сметану збиваємо з цукровою пудрою. В кінці збивання додаємо м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним

Готуємо просочення для торта

У вишневий сік додаємо 1 ст.л. вишневого лікеру, добре розмішуємо

Формуємо торт

  1. Охолоджені трубочки викладаємо на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1
  2. Кожен шар, просочуємо просоченням, а потім перемащуємо кремом
  3. Верхівку торта покриваємо кремом, товщиною 1 см, щоб він добре просочився
  4. Монастирську ізбу посипаємо зверху мигдальними пластівцями

Готовий торт повинен настоятися 10-12 годин


Вишня у власному соку

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вишня без кісточок – 1 кг
  • Цукор – 300 г
  • Вода – 50 мл
  • Крохмаль – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Засипаємо вишню цукром і ставимо на середній вогонь. Проварюємо вишню 5-7 хвилин
  2. Знімаємо вишню з вогню. Розводимо в холодній воді крохмаль. Додаємо в розведений крохмаль гарячу, але не киплячу рідину. Доводимо вишню з крохмалем до кипіння і вимикаємо
  3. Приготовану вишню використовуємо як начинку для торта Монастирська ізба

Вишневий сік

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Стигла вишня – 1,5 кг
  • Цукор – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вишню з кісточками розминаємо. Потім перетираємо вишню через сито так, щоб в ситі залишилися вишневі кісточки і шкірка
  2. Отриманий вишневий сік з м’якоттю ставимо на великий вогонь, відразу після закипання зменшуємо вогонь і варимо 3-5 хвилин без цукру. Потім додаємо цукор і знову додаємо вогонь
  3. Коли цукор розчиниться, а сік закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо сік ще 5 хвилин. Вишневий сік готовий

Такий сік можна консервувати на зиму: залити гарячим в стерилізовані банки і закатати


Вишневий слаш

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Стигла вишня без кісточок – 200 г
  • Вишневий сік – 100 мл
  • Подрібнений лід – 300 г
  • Пряник – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вишню, вишневий сік і пряник подрібнюємо за допомогою блендера. Кубики льоду подрібнюємо на крижану крихту
  2. У склянку насипаємо крижану крихту і заповнюємо її вишневим слашем. Напій відразу подаємо до столу

Читайте також: Торт монастирська хата

Як приготувати торт Монастирська ізба: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати торт Монастирська ізба: відеорецепт. Частина 2

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
моченые яблоки с брусникой
Мочені яблука з брусницею
блюда из яблок
Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук