Монастирська ізба від Алли Ковальчук і Даші Трегубової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Алла Ковальчук запевняє, що торт Монастирська ізба можна приготувати всього за годину. Ми переконалися в цьому разом з телеведучою, актрисою і режисером Дашею Трегубовою!

Монастирська ізба

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сметана – 250 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Для крему:

  • Сметана (жирністю 25%) – 600 мл
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Лимонний сік – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто

  1. Вершкове масло перетираємо з борошном
  2. Додаємо сметану і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто

Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин

Готуємо сметану для крему

  1. Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина
  2. Відправляємо в холодильник на годину

Формуємо трубочки з тіста з вишнею

  1. Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині й довжині. Для цього готуємо паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізаємо смужки тіста по паперовому шаблону
  2. На смужку тіста викладаємо ряд попередньо відціджених вишень і залеплюємо трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюємо їх виделкою в декількох місцях
  3. Випікаємо трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 ° С. Готові трубочки охолоджуємо

Для того, щоб трубочки не деформувались при випіканні, використовуємо вишню у власному соку

Готуємо сметанний крем

Відціджену сметану збиваємо з цукровою пудрою. В кінці збивання додаємо м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним

Готуємо просочення для торта

У вишневий сік додаємо 1 ст.л. вишневого лікеру, добре розмішуємо

Формуємо торт

  1. Охолоджені трубочки викладаємо на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1
  2. Кожен шар, просочуємо просоченням, а потім перемащуємо кремом
  3. Верхівку торта покриваємо кремом, товщиною 1 см, щоб він добре просочився
  4. Монастирську ізбу посипаємо зверху мигдальними пластівцями

Готовий торт повинен настоятися 10-12 годин


Вишня у власному соку

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вишня без кісточок – 1 кг
  • Цукор – 300 г
  • Вода – 50 мл
  • Крохмаль – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Засипаємо вишню цукром і ставимо на середній вогонь. Проварюємо вишню 5-7 хвилин
  2. Знімаємо вишню з вогню. Розводимо в холодній воді крохмаль. Додаємо в розведений крохмаль гарячу, але не киплячу рідину. Доводимо вишню з крохмалем до кипіння і вимикаємо
  3. Приготовану вишню використовуємо як начинку для торта Монастирська ізба

Вишневий сік

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Стигла вишня – 1,5 кг
  • Цукор – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вишню з кісточками розминаємо. Потім перетираємо вишню через сито так, щоб в ситі залишилися вишневі кісточки і шкірка
  2. Отриманий вишневий сік з м’якоттю ставимо на великий вогонь, відразу після закипання зменшуємо вогонь і варимо 3-5 хвилин без цукру. Потім додаємо цукор і знову додаємо вогонь
  3. Коли цукор розчиниться, а сік закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо сік ще 5 хвилин. Вишневий сік готовий

Такий сік можна консервувати на зиму: залити гарячим в стерилізовані банки і закатати


Вишневий слаш

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Стигла вишня без кісточок – 200 г
  • Вишневий сік – 100 мл
  • Подрібнений лід – 300 г
  • Пряник – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вишню, вишневий сік і пряник подрібнюємо за допомогою блендера. Кубики льоду подрібнюємо на крижану крихту
  2. У склянку насипаємо крижану крихту і заповнюємо її вишневим слашем. Напій відразу подаємо до столу

Читайте також: Торт монастирська хата

Як приготувати торт Монастирська ізба: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати торт Монастирська ізба: відеорецепт. Частина 2

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік