Монастирська ізба
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- Вершкове масло – 200 г
- Борошно – 2,5 склянки
- Сметана – 250 мл
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Для крему:
- Сметана (жирністю 25%) – 600 мл
- Цукрова пудра – 200 г
- Вершкове масло – 300 г
- Лимонний сік – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Готуємо тісто
- Вершкове масло перетираємо з борошном
- Додаємо сметану і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто
Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин
Готуємо сметану для крему
- Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина
- Відправляємо в холодильник на годину
Формуємо трубочки з тіста з вишнею
- Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині й довжині. Для цього готуємо паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізаємо смужки тіста по паперовому шаблону
- На смужку тіста викладаємо ряд попередньо відціджених вишень і залеплюємо трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюємо їх виделкою в декількох місцях
- Випікаємо трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 ° С. Готові трубочки охолоджуємо
Для того, щоб трубочки не деформувались при випіканні, використовуємо вишню у власному соку
Готуємо сметанний крем
Відціджену сметану збиваємо з цукровою пудрою. В кінці збивання додаємо м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним
Готуємо просочення для торта
У вишневий сік додаємо 1 ст.л. вишневого лікеру, добре розмішуємо
Формуємо торт
- Охолоджені трубочки викладаємо на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1
- Кожен шар, просочуємо просоченням, а потім перемащуємо кремом
- Верхівку торта покриваємо кремом, товщиною 1 см, щоб він добре просочився
- Монастирську ізбу посипаємо зверху мигдальними пластівцями
Готовий торт повинен настоятися 10-12 годин
Вишня у власному соку
ІНГРЕДІЄНТИ
- Вишня без кісточок – 1 кг
- Цукор – 300 г
- Вода – 50 мл
- Крохмаль – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Засипаємо вишню цукром і ставимо на середній вогонь. Проварюємо вишню 5-7 хвилин
- Знімаємо вишню з вогню. Розводимо в холодній воді крохмаль. Додаємо в розведений крохмаль гарячу, але не киплячу рідину. Доводимо вишню з крохмалем до кипіння і вимикаємо
- Приготовану вишню використовуємо як начинку для торта Монастирська ізба
Вишневий сік
ІНГРЕДІЄНТИ
- Стигла вишня – 1,5 кг
- Цукор – 100 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Вишню з кісточками розминаємо. Потім перетираємо вишню через сито так, щоб в ситі залишилися вишневі кісточки і шкірка
- Отриманий вишневий сік з м’якоттю ставимо на великий вогонь, відразу після закипання зменшуємо вогонь і варимо 3-5 хвилин без цукру. Потім додаємо цукор і знову додаємо вогонь
- Коли цукор розчиниться, а сік закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо сік ще 5 хвилин. Вишневий сік готовий
Такий сік можна консервувати на зиму: залити гарячим в стерилізовані банки і закатати
Вишневий слаш
ІНГРЕДІЄНТИ
- Стигла вишня без кісточок – 200 г
- Вишневий сік – 100 мл
- Подрібнений лід – 300 г
- Пряник – 50 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Вишню, вишневий сік і пряник подрібнюємо за допомогою блендера. Кубики льоду подрібнюємо на крижану крихту
- У склянку насипаємо крижану крихту і заповнюємо її вишневим слашем. Напій відразу подаємо до столу
Читайте також: Торт монастирська хата