Торт Черепаха від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати смачний торт Черепаха розповіла кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Як приготувати торт «Черепаха»

Складові:

Для тіста:

  • Яйця — 7 шт.
  • Цукор — 200 г
  • Борошно — 240 г
  • Сода — 1 ч.л.
  • Лимонна кислота — 1/2 ч.л.

Для крема:

  • Сметана (20-21%) — 400 мл
  • Вершкове масло — 200 г
  • Цукорр — 200 г
  • Лимонний сік — 1 ч.л.

Для глазурі:

  • Какао — 2 ст.л. (40 г)
  • Цукор — 200 г
  • Молоко — 150 мл
  • Вершкове масло — 100 г

Спосіб приготування

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо, додавши 2/3 цукру.
  2. Білки спочатку збиваємо до легкої піни, потім поступово додаємо цукор, що залишився та продовжуємо збивати до стійкої піни.
  3. Перекладаємо до жовтків половину збитих білків і додаємо лимонну кислоту. Борошно змішати з содою і просіваємо в тісто.
  4. Обережно перемішуємо масу до однорідності та додаємо другу частину білків. Деко застилаємо пергаментом, розставляємо чарки на відстані 2-3 см і посипаємо шаром борошна товщиною 1-2 мм.
  5. Викладаємо тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики охолоджуємо.

Готуємо крем

Збиваємо м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збиваємо сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішуємо.

Готуємо гразур

Змішуємо какао і цукор, додаємо молоко і варимо до розчинення цукру і легкого загустіння. Знімаємо масу з вогню, додаємо холодне вершкове масло, розмішуємо й охолоджуємо до кімнатної температури.

Формуємо торт

Відкладаємо 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурюємо в крем і викладаємо високим куполом. Ставимо купол в морозилку на 10 хвилин (або в холодильник на 30 хв). Поливаємо його глазур’ю.

З’єднуємо два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розрізаємо навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньою виноградному надаємо форму трикутника – це буде хвіст.

Приєднуємо деталі тулуба черепахи до панцира. Залишаємо торт на 30-60 хвилин в холодильнику.

Читайте також:

Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Торт «Дамські пальчики» рецепт

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо