Торт Черепаха від Тетяни Литвинової


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


Переглянути відгуки

Як приготувати смачний торт Черепаха розповіла кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати торт «Черепаха»

Складові:

Для тіста:

  • Яйця — 7 шт.
  • Цукор — 200 г
  • Борошно — 240 г
  • Сода — 1 ч.л.
  • Лимонна кислота — 1/2 ч.л.

Для крема:

  • Сметана (20-21%) — 400 мл
  • Вершкове масло — 200 г
  • Цукорр — 200 г
  • Лимонний сік — 1 ч.л.

Для глазурі:

  • Какао — 2 ст.л. (40 г)
  • Цукор — 200 г
  • Молоко — 150 мл
  • Вершкове масло — 100 г

Спосіб приготування

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо, додавши 2/3 цукру.
  2. Білки спочатку збиваємо до легкої піни, потім поступово додаємо цукор, що залишився та продовжуємо збивати до стійкої піни.
  3. Перекладаємо до жовтків половину збитих білків і додаємо лимонну кислоту. Борошно змішати з содою і просіваємо в тісто.
  4. Обережно перемішуємо масу до однорідності та додаємо другу частину білків. Деко застилаємо пергаментом, розставляємо чарки на відстані 2-3 см і посипаємо шаром борошна товщиною 1-2 мм.
  5. Викладаємо тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики охолоджуємо.

Готуємо крем

Збиваємо м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збиваємо сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішуємо.

Готуємо гразур

Змішуємо какао і цукор, додаємо молоко і варимо до розчинення цукру і легкого загустіння. Знімаємо масу з вогню, додаємо холодне вершкове масло, розмішуємо й охолоджуємо до кімнатної температури.

Формуємо торт

Відкладаємо 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурюємо в крем і викладаємо високим куполом. Ставимо купол в морозилку на 10 хвилин (або в холодильник на 30 хв). Поливаємо його глазур’ю.

З’єднуємо два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розрізаємо навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньою виноградному надаємо форму трикутника – це буде хвіст.

Приєднуємо деталі тулуба черепахи до панцира. Залишаємо торт на 30-60 хвилин в холодильнику.

Читайте також:Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

 



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Вареники з м’ясом, грибами й картоплею від Ектора Хіменес-Браво
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)
Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити