Торт Черепаха від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати смачний торт Черепаха розповіла кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Як приготувати торт «Черепаха»

Складові:

Для тіста:

  • Яйця — 7 шт.
  • Цукор — 200 г
  • Борошно — 240 г
  • Сода — 1 ч.л.
  • Лимонна кислота — 1/2 ч.л.

Для крема:

  • Сметана (20-21%) — 400 мл
  • Вершкове масло — 200 г
  • Цукорр — 200 г
  • Лимонний сік — 1 ч.л.

Для глазурі:

  • Какао — 2 ст.л. (40 г)
  • Цукор — 200 г
  • Молоко — 150 мл
  • Вершкове масло — 100 г

Спосіб приготування

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо, додавши 2/3 цукру.
  2. Білки спочатку збиваємо до легкої піни, потім поступово додаємо цукор, що залишився та продовжуємо збивати до стійкої піни.
  3. Перекладаємо до жовтків половину збитих білків і додаємо лимонну кислоту. Борошно змішати з содою і просіваємо в тісто.
  4. Обережно перемішуємо масу до однорідності та додаємо другу частину білків. Деко застилаємо пергаментом, розставляємо чарки на відстані 2-3 см і посипаємо шаром борошна товщиною 1-2 мм.
  5. Викладаємо тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики охолоджуємо.

Готуємо крем

Збиваємо м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збиваємо сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішуємо.

Готуємо гразур

Змішуємо какао і цукор, додаємо молоко і варимо до розчинення цукру і легкого загустіння. Знімаємо масу з вогню, додаємо холодне вершкове масло, розмішуємо й охолоджуємо до кімнатної температури.

Формуємо торт

Відкладаємо 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурюємо в крем і викладаємо високим куполом. Ставимо купол в морозилку на 10 хвилин (або в холодильник на 30 хв). Поливаємо його глазур’ю.

З’єднуємо два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розрізаємо навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньою виноградному надаємо форму трикутника – це буде хвіст.

Приєднуємо деталі тулуба черепахи до панцира. Залишаємо торт на 30-60 хвилин в холодильнику.

Читайте також:

Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Торт «Дамські пальчики» рецепт

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму