Як приготувати торт «Черепаха»
Складові:
Для тіста:
- Яйця — 7 шт.
- Цукор — 200 г
- Борошно — 240 г
- Сода — 1 ч.л.
- Лимонна кислота — 1/2 ч.л.
Для крема:
- Сметана (20-21%) — 400 мл
- Вершкове масло — 200 г
- Цукорр — 200 г
- Лимонний сік — 1 ч.л.
Для глазурі:
- Какао — 2 ст.л. (40 г)
- Цукор — 200 г
- Молоко — 150 мл
- Вершкове масло — 100 г
Спосіб приготування
- Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо, додавши 2/3 цукру.
- Білки спочатку збиваємо до легкої піни, потім поступово додаємо цукор, що залишився та продовжуємо збивати до стійкої піни.
- Перекладаємо до жовтків половину збитих білків і додаємо лимонну кислоту. Борошно змішати з содою і просіваємо в тісто.
- Обережно перемішуємо масу до однорідності та додаємо другу частину білків. Деко застилаємо пергаментом, розставляємо чарки на відстані 2-3 см і посипаємо шаром борошна товщиною 1-2 мм.
- Викладаємо тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики охолоджуємо.
Готуємо крем
Збиваємо м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збиваємо сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішуємо.
Готуємо гразур
Змішуємо какао і цукор, додаємо молоко і варимо до розчинення цукру і легкого загустіння. Знімаємо масу з вогню, додаємо холодне вершкове масло, розмішуємо й охолоджуємо до кімнатної температури.
Формуємо торт
Відкладаємо 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурюємо в крем і викладаємо високим куполом. Ставимо купол в морозилку на 10 хвилин (або в холодильник на 30 хв). Поливаємо його глазур’ю.
З’єднуємо два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розрізаємо навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньою виноградному надаємо форму трикутника – це буде хвіст.
Приєднуємо деталі тулуба черепахи до панцира. Залишаємо торт на 30-60 хвилин в холодильнику.
Читайте також:
Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Торт «Дамські пальчики» рецепт