7 класних рецептів зимової лазаньї

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Лазанья — це ідеальна страва для вечері або обіду в холодну пору року, адже вона корисна, смачна та дуже ситна. Для її приготування потрібно зовсім небагато інгредієнтів і часу.

Картопляна лазанья

  • картопля велика – 3 шт.;
  • оливкова олія – 3-4 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • перець – дрібка;
  • лимонний сік – 1/3 стакана;
  • тофу – 340 г;
  • листя базиліку – за смаком;
  • сухий орегано – 1 ст. л.;
  • пармезан – 20 г.

 

Для соусу (готується за бажанням):

  • оливкова олія – 1/2 чашки;
  • базилік нарізанийй – за смаком;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль – дрібка;
  • чорний перець – дрібка;
  • трішки води;
  • пармезан – 20 г.

 

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
  2. Для приготування рікотти змішуємо в блендері тофу, оливкову олію, сіль, перець, лимонний сік, базилік, орегано. Повинна вийти однорідна маса з шматочками базиліку.
  3. Очищуємо картоплю і ріжемо на тонкі кільця.
  4. Беремо прямокутне глибоке блюдо і викладаємо картоплю в один шар.
  5. Поливаємо картоплю зверху рікоттою і розподіляємо рівним шаром.
  6. Викладаємо другий шар картоплі, а потім знову додаємо рікотту. Зверху додаємо третій шар картоплі і поливаємо рікоттою. Верхнім шаром викладаємо картоплю.
  7. Закриваємо блюдо фольгою і випікаємо 50 хвилин.
  8. Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще 10 хвилин.
  9. Поки готується лазанья, змішуємо в блендері інгредієнти для соусу: оливкову олію, базилік, 2 зубчики часнику. Потім додаємо сир, сіль, перець і все змішуємо в блендері знову. Додаємо трохи води.
  10. Дістаємо лазанью з духовки і даємо страві трохи охолонути.
  11. Додаємо соус.
  12. Насолоджуємося смачною лазаньєю.

Сирна лазанья

  • кисломолочний сир – 500 г;
  • твердий сыр – 300 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло – 40-50 г;
  • листя сухої лазаньї – одна упаковка (500 г);
  • сіль – 0,5 ч. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Натираємо твердий сир.
  2. У склянку наливаємо води і додаємо ложку солі.
  3. У кисломолочний сир додаємо 2 яйця і збиваємо.
  4. Додаємо в сирну масу 5 ст. л. підсоленої води.
  5. Додаємо розм’якшене масло.
  6. Додаємо дрібку солі.
  7. Беремо форму для випічки і кладемо на дно лист фольги. Змащуємо фольгу маслом.
  8. На фольгу викладаємо листя для лазаньї.
  9. Розподіляємо 1/4 сирної суміші по листах лазаньї. Зверху додаємо шар сиру (1/4 від маси).
  10. Зверху в різні місця додаємо 3 ст. л. підсоленої води.
  11. Викладаємо шар з листя лазаньї. Зверху розподіляємо сирну масу, кладемо натертий сир і додаємо 3 ст. л. води.
  12. Викладаємо всього 4 шари лазаньї таким чином, щоб останнім шаром став сир. Прикриваємо торці фольгою.
  13. Випікаємо в добре розігрітій духовці 30 хвилин до того часу, поки сир не стане рум’яним.
  14. Подаємо лазанью гарячою.

Лазанья із лаваша з сиром і рибою

  • лаваш тонкий – 1 шт.;
  • червона риба – 180 г;
  • кисломолочний сир – 320 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • кефір – 300 г;
  • кріп свіжий – за смаком;
  • спеції – за смаком.

 

Спосіб приготування:

  1. З’єднуємо 1 яйце та кефір.
  2. Нарізаний листами лаваш змащуємо соусом і викладаємо листи один на одного. Залишаємо лаваш просочуватися на 10 хвилин.
  3. Натираємо кисломолочний сир через сито або подрібнюємо в блендері, додавши 1 яйце для більш в’язкої консистенції.
  4. Рибу очищуємо від кісточок, солимо і залишаємо в холодильнику на 15 хвилин. Після цього змиваємо з риби сіль і ріжемо її дрібними кубиками.
  5. Змішуємо сир і рибу. Додаємо кріп, перемішуючи інгредієнти ложкою.
  6. Викладаємо в ємність для лазаньї листи лаваша поперемінно з начинкою. Верхній шар потрібно залити залишками кефірного соусу, в якому вимочували лаваш.
  7. Випікаємо лазанью 10 хвилин.

Лазанья з куркою і пецерицями

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • рослинна олія (для обсмажування);
  • печериці (мариновані чи свіжі) – 0,5 кг;
  • вершки – 20 мл;
  • твердий сир – за смаком;
  • листи для лазаньї – одна упаковка (500 г).

 

Спосіб приготування:

  1. З грудки видаляємо кістки, розбираємо м’ясо на волокна і обсмажуємо їх з рослинною олією.
  2. Нарізаємо гриби і додаємо до грудки. Обсмажуємо 10 хвилин.
  3. Вливаємо вершки і тушкуємо під кришкою близько 7 хвилин.
  4. Ставимо розігріватися духовку.
  5. У ємність для приготування лазаньї кладемо лист фольги і змащуємо олією.
  6. Викладаємо листи для лазаньї. Потім викладаємо начинку (курку і гриби). Зверху посипаємо тертим сиром.
  7. Викладаємо 4 шари лазаньї таким чином, щоб останнім шаром став сир.
  8. Випікаємо 40 хвилин.

Лазанья у пательні

  • томати у власному соку – 800 г;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • червоний перець пластівцями — на кінчику ножа;
  • м’ясний фарш – 450 г;
  • листи лазаньї – 10 шт.;
  • томатний соус – 220 г;
  • тертий пармезан – 1 стакан;
  • базилік – 2 ст. л.;
  • сир (рікотта) – 220 г.

 

Спосіб приготування:

  1. Пропускаємо через м’ясорубку цибулину і часник. Базилік дрібно ріжемо, а листи для лазаньї ламаємо навпіл.
  2. Дрібно ріжемо помідори і викладаємо їх у миску. Розбавляємо водою.
  3. Обсмажуємо цибулю до м’якості у великій пательні, додаємо часник з червоним перцем.
  4. Викладаючи фарш. Коли він приготується, викладаємо зверху половинки листів для лазаньї, але не перемішуємо.
  5. Зверху заливаємо нарізані помідори та томатний соус. Не перемішуємо.
  6. Накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні.
  7. Вимикаємо вогонь і додаємо спочатку половину пармезану, а потім рікотту. Не перемішуємо.
  8. У кінці готування знімаємо кришку, присипаємо другою половиною пармезану, рубаним базиліком і подаємо до столу.

Лазанья Болоньєзе

Для пасти:

  • готові листи лазаньї — одна упаковка (500 г);
  • твердий сир – 200 г.

 

Соус Болоньєзе:

  • фарш (яловичина, чи яловичина + свинина, чи яловичина + баранина) – 500 г;
  • помідор – 2-3 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сіль, перець, прянощі (базилік, орегано) – за смаком;
  • оливкова олія – 4 ст. л.

 

Соус Бешамель:

  • молоко – 1 л;
  • вершкове масло – 120 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • мускатний горіх – дрібка;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

 

Спосіб приготування:

  1. Очищуємо помідори від шкірки і подрібнюємо в блендері з додаванням томатної пасти.
  2. Обсмажуємо фарш на оливковій олії. Додаємо спеції і томатну пасту.
  3. Тушкуємо на повільному вогні близько 5 хвилин. Соус Болоньєзе готовий.
  4. На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо борошно.
  5. Повільно, при постійному перемішуванні, вливаємо в суміш молоко.
  6. Додаємо прянощі і, постійно перемішуючи, тушкуємо соус до густоти (хвилин 10-15). Соус Бешамель готовий.
  7. Натираємо на тертці сир.
  8. Змащуємо форму для запікання оливковою олією і наливаємо на дно трохи соусу Бешамель і соусу Болоньєзе.
  9. Викладаємо на соус листи лазаньї.
  10. Викладаємо на них соус Болоньєзе, посипаємо тертим сиром і змащуємо соусом Бешамель.
  11. Повторюємо процес 3-4 рази, наскільки вистачить інгредієнтів.
  12. Накриваємо останній шар листами лазаньї, поливаємо соусом Бешамель, густо посипаємо сиром пармезан.
  13. Кладемо зверху шматочок вершкового масла і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.

Фруктова лазанья

  • пластини готового тіста для лазаньї – 2 шт.;
  • нежирний кисломолочний сир – 300 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • банан – 2 шт.;
  • ізюм – 1 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • манка – 1 ст. л.;
  • коричневий цукор – 1 ч. л.;
  • мелена кориця – 1/2 ч. л.;
  • цукрова пудра – за смаком;
  • вершкове масло для змащування.

 

Спосіб приготування:

  1. Варимо пластини тіста для лазаньї до готовності у великій каструлі з трохи підсоленою киплячою водою. Ріжемо кожну пластину навпіл. Кладемо по одному пласту в дві невеликі змащені маслом жароміцні форми.
  2. Один банан мнемо виделкою. У мисці змішуємо міксером сир, яйце, родзинки, розім’ятий банан, манку, цукор і корицю.
  3. Другий банан ріжемо скибочками. Апельсин чистимо від шкірки і білих плівок, нарізаємо тонкими часточками.
  4. Ділимо сирну масу навпіл. У форми з пластинами тіста викладаємо сирну масу, зверху кладемо часточки апельсина та банана, накриваємо другим шаром тіста і мажемо його сирною масою. Зверху викладаємо фрукти, що залишилися.
  5. Ставимо лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
  6. Обережно дістаємо готову лазанью з форм.
  7. Даємо лазаньї охолонути приблизно 10 хвилин, а потім посипаємо цукровою пудрою.
  8. Насолоджуємося десертом “Фруктова лазанья“.

ГОТУЄМО З НАМИ
Лазанья болоньєзе від Вінченцо Барба (Все буде смачно!)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату